Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Siderische astrologie: de Nieuwe Maan in Maagd op 25 september 2022

Siderische astrologie: de Nieuwe Maan in Maagd op 25 september 2022

Op zondag 25 september om 23.54 uur staat de Nieuwe Maan in het aardeteken Maagd volgens de Siderische Astrologie. Het thema van deze nieuwe maancyclus is dan ook: orde op zaken stellen. Zowel de Zon als de Maan bewegen zich door Maagd en dat geeft een praktische, georganiseerde en zorgzame energie. Siderisch astroloog Stefan Van Heester brengt je een update en ontsluiert voor jou de energie die vrijkomt tijdens deze maanfase.

Nog niet bekend met de siderische astrologie?
Lees hier een beknopte intro!

Zorg goed voor jezelf. Van daaruit kan je ook zorgen voor iets of iemand anders. Word je eigen beste vriend(-in)! Vandaar het thema ‘Orde op zaken’, want je moet eerst je eigen zaken op een rijtje hebben voordat je iets voor een ander kunt betekenen. Voel je je niet goed of zit je niet lekker in je vel, probeer dan geen anderen te helpen. Zeg dan liever nee. En dat kan moeilijk zijn. Sommigen onder ons moeten leren ‘nee’ zeggen. Op school en/of thuis mocht je immers geen nee zeggen, enkel ja. Wie niet luisterde, kreeg straf of werd dom genoemd. Maar iemand die altijd akkoord gaat, wordt een deurmat. Breng orde op zaken, zeg ja tegen jezelf en dan zal je als vanzelf kracht uitstralen naar de buitenwereld.

Oplossen & afscheid nemen

”Leer werken met je intuïtie, het is van goudwaarde.”

Dit jaar zijn we ook onderhevig aan zeer sterke krachten. We mogen bepaalde thema’s – die al lang spelen – oplossen en er definitief afscheid van nemen. Orde op zaken dus. Een nieuw begin is in aantocht, maar we dienen nog even geduldig te zijn. Momenteel lopen er zeven hemellichamen retrograde en dat markeert altijd een periode van inkeer en reorganisatie. Organiseren komt van het Latijnse woord voor instrument. Een periode van bezinning, over hoe jij een instrument wordt van het goddellijke en aldus jouw levensmissie ten volle vervult.

Wat de komende maand wordt uitvergroot is de balans tussen denken en geloof, tussen logica en vertrouwen. Jupiter en Neptunus bewegen zich door het dromerige Vissen en staan in oppositie met zowel de Maan, Zon, Venus als Mercurius. Zorg dus voor een goede balans inzake het praktische leven en het gevoelsleven. Wij zijn geen robotten: ons intuïtie is en blijft onze belangrijkste leidraad. Het is onze rechtstreekse en eeuwige verbinding met het Hogere. Het teken Vissen staat tevens voor geloof. Het is een groot thema dit jaar en zal dat ook in 2023 zijn. Leer werken met je intuïtie, het is van goudwaarde.

Zoals ik al eerder schreef in mijn artikel over Mercurius Retrograde komen er momenteel veel karmische contracten ten einde en ontstaan er nieuwe partnerships en samenwerkingen. Ook hier zwaait reorganisatie weer de scepter. Samenwerkingen op zielsniveau, vanuit het hart en op basis van kracht, zullen hieruit voortvloeien. Die karmische relaties zijn verleden tijd, mits je gewerkt hebt aan jezelf uiteraard.

Hart vs. Verstand

Wat voltrekt zich verder nog aan het firmament? Venus staat conjunct met Mercurius in Maagd: liefdevolle communicatie en relaties en verbindingen zijn aan de orde van de dag. Spreek met je medemens vanuit je hart en niet vanuit het verstand of vanuit een zakelijk standpunt. Onderneem met je hart en niet met je portefeuille. Dat loont altijd, al is het op lange termijn. Het is crisis op Aarde en iedereen beseft stilaan dat we allemaal gelijk zijn en in hetzelfde schuitje zitten. Dat brengt eenheid en verzachting onder de mensen. Venus giet hier nog een extra liefdevol sausje over.

Mars, Saturnus en Pluto, die belangrijke krachten in de astrologie, zijn onze machtige helpers de komende periode. Zij zullen zorgen voor vrijheid, doorbraak en doorzettingsvermogen. De Maan en Zon in Maagd kunnen soms blijven hangen in de details en het overzicht verliezen, maar de drie helpers sleuren ons erdoorheen en zorgen dat we op koers blijven. Aye aye, captain!

De numerologie voor oktober: 7

Tot slot nog de numerologische energie van oktober, namelijk het getal 7. We mogen rekenen op geloof, vertrouwen, openheid, privacy, spiritualiteit en afzondering. Een ideale aanvulling op de thema’s die spelen én op de energie van de hemellichamen: maak tijd voor jezelf, evalueer waar je jouw tijd en energie in stopt en vertrouw erop dat alles goed komt.

Ik kreeg intuïtief ook nog het volgende door: neem de telefoon en bel die ene persoon op. Met andere woorden: volg je hart en neem contact op met iemand die je lang niet sprak, maar waar je wel aan moet denken. Wees moedig en wandel over de brandende brug. Het zal zich dubbel en dik lonen!

Een fijne nieuwe maan(-d) en tot de volgende keer!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Zo belangrijk is het dragen van een sport bh

Het dragen van de juiste sport bh is ontzettend belangrijk en eigenlijk onmisbaar voor vrouwen…

Lees meer
Spiritualiteit

Hoe je als Starseed hier op aarde kunt aarden

Sommige zielen zijn gewoon anders. Ze vinden hun plekje niet op deze aarde. Het gevoel hier niet…

Lees meer
Astrologie

Wat leert jou de Aarde in je geboortehoroscoop?

Binnen de astrologie ligt meestal de nadruk op het zonneteken (of sterrenbeeld). We zijn echter…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom