Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Volle Maan in Steenbok • 3 juli 2023 • Realiseer je dromen

Astrologie
Bloom
26/06/2023
Volle Maan in Steenbok • 3 juli 2023 • Realiseer je dromen

Op 3 juli 2023 staat de Volle Maan astrologisch gezien in het aardse teken Steenbok. Het is de eerste Volle Maan van de zomer die daarom sterk verbonden is met de warme energie van groei en rijping. De wilskracht en het beredeneerde optimisme van de Steenbok zorgen voor een intense focus op het realiseren van dromen die geluk en vreugde brengen. Laat je meevoeren op de zomerflow en wend deze Volle Maan aan om stappen te zetten die je leven écht kunnen veranderen.

De Volle Maan in Steenbok haalt jouw innerlijke kracht naar boven. De Steenbok heeft een sterke eigen wil en is een doorzetter met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je wordt in deze maanfase dan ook uitgenodigd om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf.

Wees trouw aan jezelf

Niemand weet beter dan jijzelf wat je geluk en vreugde brengt. Neem de tijd om naar binnen te keren en met veel liefde voor wie jij bent te onderzoeken welke dromen je vorm wil geven. Wees daarbij trouw aan jezelf en durf daadkrachtig te zijn. Ga ervan uit dat geen enkele droom te groot is – voor de ambitieuze Steenbokenergie is immers geen enkel doel onbereikbaar.

De Zon in Kreeft

De Maan in Steenbok staat recht tegenover de Zon in Kreeft. Waar Steenbok een koppige en doortastende wil heeft, is Kreeft eerder zacht en zorgzaam. Deze tegenpolen kunnen je wat uit balans brengen en misschien twijfel je daardoor zelfs aan je intuïtie. Het duwt je uit je comfortzone en vraagt je des te meer om te vertrouwen op wat je weet en voelt in je hart en ziel.

Je kan dit proces ondersteunen door je innerlijke kind voldoende positieve aandacht te geven.
Ga in de warme zomerzon staan, met je blote voeten op de aarde en in het gras. Zet je zonnebril af en geef het licht voluit de kans om binnen te schijnen. Doe dingen die je leuk vindt en waar je van gaat glimlachen en stel jezelf de vraag: hoe ziet mijn leven eruit als ik mijn hart volg?

Duidelijke bewoordingen

De energie van de Volle Maan voel je tot drie dagen voor en drie dagen na de eigenlijke maanfase. Tijdens deze dagen kan je je afstemmen op de bijzondere energie van deze maanfase en een ritueel uitvoeren waarin je jouw intenties neerzet.

Het universum geeft je wat je nodig hebt. Je hoeft daarvoor geen bergen te verzetten, maar duidelijkheid en volharding zijn twee sleutelelementen die je tijdens de Volle Maan van Steenbok niet mag negeren.

Dit kan je doen bij het vormgeven van je ritueel:

  • Begin drie dagen voor Volle Maan met schrijven. Onderzoek je verlangens en dromen die liggen te sluimeren. Wat je zwart op wit zet, haal je uit het kluwen van je brein dat soms alle kanten opschiet en zo schep je duidelijkheid voor jezelf. Schrijf met de hand! Zo leg je sneller verbinding tussen de fysieke wereld en wat er in jou ligt te wachten om gerealiseerd te worden.
  • Misschien is het de eerste dag nog een warboel en dat is helemaal oké. Voel hoe de structuur en richting de tweede dag zichtbaarder worden en schrijf door tot je ziet staan wat je de komende tijd wil realiseren.
  • De derde dag breng je wat je geschreven hebt terug tot enkele zinnen. Je droom wordt zo een doel. Vervolgens noteer je op drie blaadjes of kaartjes drie stappen die je dichter bij je doel brengen.
  • Is de Volle Maan aangebroken? Verbrand de drie blaadjes of kaartjes één voor één terwijl je de stappen luidop uitspreekt. Daarna begraaf je de assen in de aarde – buiten of in een bloempotje.
  • Na de Volle Maan herhaal je drie dagen lang je stappenplan. Schrijf de stappen opnieuw op of spreek ze uit – doe wat goed voelt voor jou. Wat telt, is dat je inzet en standvastigheid toont. Door de herhaling zal je merken dat de stappen aandacht krijgen in je dagelijkse leven, je kan er niet meer omheen. Wees trots op jezelf als je begint te doen wat nodig is om je droom te manifesteren.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Aanslag Hamas vanuit Gaza op 7 oktober 2023: een siderische horoscoopanalyse

De hevigste acties van de Palestijnse verzetsbeweging Hamas werden op zaterdag 7 oktober 2023 vroeg…

Lees meer
Huis & Thuis

Verlicht je leefruimte: Een gids voor verschillende lampen en verlichtingsstijlen

Verlichting is een cruciaal element in elk huis. Het gaat niet alleen om het bieden van licht, maar…

Lees meer
Spiritualiteit

Ascensie • Groeien doorheen dimensies

De shift van de derde dimensie (3D) naar de vijfde (5D) is niet meer dan een (eerste) reuzensprong…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom