Home

Overige

Mijn account

Spirituele Bloom Fairs voorjaar 2024
Zondag 21 januari 2024 • Geel
Koop tickets >

Je lichaam is je beste bondgenoot in tijden van ziekte: versterk je immuunsysteem met deze 4 tips

Voeding & Gezondheid
Bloom
25/03/2020
Boost je immuunsysteem met deze 4 tips

Je immuunsysteem versterken kan je leven redden, echt waar. Virussen zijn voorbestemd om het lichaam van hun gastheer aan te vallen. Hun doel is echter om lang te overleven, en daarom is het niet opportuun om hun gastheer te doden. Om die reden bestaan er tal van virale ziektes die een gezonde mens niet veel last bezorgen, zoals de gewone seizoensgriep. Een virus is een moeilijk grijpbaar deeltje en veranderingen in zijn structuur treden voortdurend op, kijken we maar even na de jongste variant: het beruchte COVID-19. Een vaccin is er nog niet, een medicijn evenmin. Kunnen we dan niets meer doen dan onze handen wassen en binnen blijven om onszelf te beschermen? Zeker wel, door je immuunsysteem of natuurlijke weerstand op te krikken is de kans groter dat, indien je toch besmet zou geraken, je lichaam beter bestand is tegen de aanvallen van dit onbemind beestje.

1. Koorts = een heilzame strijd

Soms kom je thuis, vermoeid en ervaar je lichte koorts. De eerste reactie van veel mensen is toch te eten, omdat je ‘sterk’ zou staan. Maar de gulden regel bij opduikende koorts is precies alle voedselinname te stoppen. Bij koorts verbrandt het lichaam zijn eigen toxinen. Je lichaam schiet dus als het ware zelf in actie om virussen en bacteriën aan te vallen. Bij koorts is het wel nuttig veel te drinken, vooral weinig voedzame dranken dan (zeker geen soepen en fruitsappen). Kruidenthee is hier bijvoorbeeld wel op z’n plaats (vooral thee van salie). Ook is het noodzakelijk om op te letten dat je niet met constipatie kampt. Verder is het nuttig van kleipleisters op je buik te leggen en deze twee uur te laten liggen. Een lichaam met koorts is een lichaam dat voor zichzelf vecht. De koorts, het zweten, alles is een teken van een heilzame strijd. Het is dan ook een ‘misdaad tegen de natuur’ om dit proces te beletten. Zei Hippocrates niet: de natuur is de beste der geneesheren.

Immuunsysteem boosen weerstand corona virus gezond tips Bloom web

2. Al eens van koninginnenbrij gehoord?

Honing kennen we allemaal, maar in een bijenkorf valt er nog wat anders te rapen: koninginnenbrij, de pollen en de propolis. Koninginnenbrij wordt afgescheiden door het orgaan op het hoofd van de werkster en dient als voeding voor de koningin. Dat verklaart waarom een werkster maar enkele weken leeft, in schril contrast tot de koningin die maar liefst 4 jaar kan worden. De voordelen van koninginnenbrij voor de mens? Koninginnenbrij bevordert het zuurstofverbruik (dus het verbrandingsproces, zodat minder afval ontstaat) en stimuleert de activiteit van bepaalde enzymen. Inname van koninginnenbrij biedt beter weer stand tegen de koude en fungeert als natuurlijk antibioticum dat de weerstand tegen ziekteverwekkers verhoogt.

3. Gezondere darmen zijn een must

De staat van je darmen speelt een erg significante rol wanneer het gaat over je natuurlijke weerstand. Verwerk geregeld gefermenteerde producten in je gerechten (zoals zuurkool, miso, tempeh, kefir, kombucha…). Ook vezelrijke groenten fungeren als voeding voor je gezonde darmbacteriën. Daarnaast zullen je darmen je dankbaar zijn wanneer je de inname van dierlijke producten en bewerkt voedsel zoveel mogelijk beperkt. Resultaat? Een ijzersterk immuunsysteem!

4. Een ode aan de aromatherapie

Hoewel aromatherapie nog geen plek binnen de reguliere geneeskunde heeft veroverd, zijn er toch voldoende wereldwijde wetenschappelijke studies die aantonen dat het verstuiven van verschillende soorten essentiële olie de weerstand kan verhogen. Preventief, maar ook tijdens ziekte kan de etherische olie van oa. citroen, kruidnagel, oregano en eucalyptus ervoor zorgen dat je minder vatbaar bent voor infecties. Nog op zoek naar een leuke verstuiver om aan de slag te gaan met aromatherapie? Bekijk hier ons assortiment.

Op zoek naar meer tips om op natuurlijke wijze je lichaam weerbaarder te maken? Kijk dan zeker uit naar Bloom mei, daarin geven we je nog meer tips om jezelf te beschermen tegen allerlei ziektes.

Stay healthy!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Originele kerstcadeaus met een extra betekenis: edelstenen

Ben je nog op zoek naar cadeaus voor onder de kerstboom? Onze redactie selecteerde enkele…

Lees meer
Astrologie

Aardbeving in Marokko: een horoscoopanalyse

Stond de aardbeving in Marokko in de sterren geschreven? Hing de verwoesting en de vernieling in de…

Lees meer
Astrologie

'Simply the Best' Tina Turner is niet meer: een horoscoopanalyse

Geboren als Anna Mae Bullock op 26 november 1939, begon Turner haar carrière in de jaren '50 samen…

Lees meer
Bloom 8 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom