26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Venus retrograde in je horoscoop: wanneer liefhebben pijn doet

Astrologie
Bloom
07/01/2021
Venus retrograde in je horoscoop: wanneer liefhebben pijn doet

Venus blijft steevast tot de verbeelding spreken. Als planeet staat zij in de astrologie immers voor liefde, geflirt, verleiding, schoonheid en de geneugten van het leven. Wil je iets meer te weten komen over voorgaande zaken, dan neem je de positie van Venus in je horoscoop onder de loep. Maar er is meer… Wat als Venus op het moment van jouw geboorte retrograde (schijnbaar achteruit) liep? Je leest het bij Bloom.

Planeet Venus in jouw horoscoop

Van oudsher is het de planeet Venus die met liefde geassocieerd wordt. Afrodite bij de Grieken, geliefde van Adonis en vele anderen, gezellin van Eros en de vrouw van de god Vulcanus, die haar betrapte met haar minnaar Mars, dat is wat de klassieke mythologie ons leert. In de astrologie staat Venus voor liefde, flirten en verleiding, maar verder ook voor schoonheid, kunst, luxe, genot én voor de manier waarop we met geld omspringen. Onze omgang met anderen en onze artistieke talenten, dit leren we eveneens uit de positie van Venus in de horoscoop.

Zoals trouwe lezers weten, zijn er 12 dierenriemtekens en dus bevindt Venus zich op het moment van de geboorte in één van deze 12 tekens. Het teken waarin Venus zich bevindt, geeft informatie over de manier waarop deze Venus-energie zich verwerkelijkt. Klik hier voor een beschrijving en uitleg van Venus in de verschillende tekens.

Direct of retro?

Echter wordt er bij een analyse van de horoscoop vaak voorbijgegaan aan het feit of Venus direct of retrograde loopt. Iedere achttien maanden loopt Venus met name schijnbaar achteruit, een proces dat ongeveer zes weken aanhoudt. Dit gegeven impliceert dan ook dat bij zo’n 7 à 8% van de bevolking Venus retrograde liep op het moment van de geboorte. Hoog tijd dus om 1) te ontdekken of jouw Venus retrograde liep op het moment van jouw geboorte en 2) te achterhalen wat dit precies betekent.

Staat jouw Venus retrograde? Kom het hier te weten

Bereken via de handige Bloomcalculator of de planeet Venus op het moment van jouw geboorte retrograde liep. Lees je bij ‘retrograde’ ja? Lees dan zeker verder onder de afbeelding. De betekenis van Venus retrograde in jouw horoscoop is dan van belang.

Venus

Nooit goed genoeg

Wanneer Venus retrograde loopt in je geboortehoroscoop uit dit zich op verschillende levensdomeinen. Zo kan het goed zijn dat je al van kind af aan best verlegen bent en een regelrechte afkeer hebt van smalltalk. De liefde in al haar facetten staat hoog aangeschreven in je leven, maar tegelijkertijd heb je de neiging om jezelf met betrekking tot liefdeskwesties te saboteren. Dit kantje vloeit voort vanuit je onderliggende overtuiging dat je nooit goed genoeg zal zijn voor de andere. De diepgewortelde onzekerheid en een tekort aan zelfliefde liggen hier aan de basis. Als resultaat ga je overcompenseren om toch maar te vermijden dat je je partner teleurstelt. Ofwel overtuig je jezelf ervan dat je geen geen liefde nodig hebt om gelukkig te zijn. Een evenwicht zoeken tussen beide uitkomsten, is iets waar iemand met een Venus retrograde positie in de geboortehoroscoop elke dag aan moet werken. Het is belangrijk om het geluk niet steeds buiten jezelf te zoeken: neem verantwoordelijkheid voor je eigen lot, en dan komt de liefde (die je 100% verdient!) vanzelf naar je toe.

Venus retrograde astrologie betekenis liefde Bloom webjpg

Dat is een extreem moeilijke opgave voor jou, zeker als jouw Venus in je geboortehoroscoop retrograde loopt, want een relatie blijkt allesbepalend te zijn voor jouw geluksgevoel. Daarom neem je elke verbintenis meteen heel serieus, mede door jouw diepgewortelde angst voor afwijzing. Na een breuk wacht jou dan ook steeds een lang emotioneel herstelproces om dit te verwerken.

Venus retrograde beïnvloedt je waarden en ideeën

Met Venus retrograde in jouw geboortehoroscoop hou je er een ongewone set van waarden en normen met betrekking tot liefdesrelaties op na. Je volgt steevast een eigen morele code, en die druist soms wel eens in tegen de opinies van anderen, maar dat laat jij niet aan je hart komen. Hoewel je oppervlakkigheid afkeurt bij anderen, maak je jezelf niet zelden schuldig aan het schenken van te veel aandacht aan je eigen uiterlijke kenmerken. Je legt voor jezelf de lat onnoemelijk veel hoger dan voor anderen. Sta daar even bij stil: hoe komt dat? Leer dus gerust de gewoonte af om liefde af te kopen met materiële luxegoederen, ook al kamp je met die vervelende verlatingsangst.

Daarnaast stuiten Venus-retrograde-geborenen vaak op onbegrip. Hun ideeën over het huwelijk, de rol van de vrouw in een relatie en de liefde in het algemeen zijn vaak niet zo traditioneel. Daarnaast maken ze er een sport van niet in hun kaarten te laten kijken en hun ware gevoelens voor zichzelf te houden. Dit is puur een afweermechanisme, waardoor anderen natuurlijk altijd op afstand gehouden worden. De muur rond iemand die beïnvloedt wordt door Venus retrograde wordt niet snel afgebroken, en al zeker niet door zomaar iedereen…

Tot slot nog enkele tips die we Venus-retrograde-geborenen graag meegeven:

Zelfliefde

Liefde voor jezelf zet alles in een ander perspectief en maakt je leven mooier en lichter. Hoe begin je hieraan? Gun jezelf wat meer een knuffel, zodat het knuffelhormoon (oxytocine) de kans krijgt om vrij te komen. Loop je met een negatieve gedachte rond? Maak van die gedachte dan een vrolijk liedje. Instant happiness!

Werk aan je (spirituele) groei

Als mens surfen we mee op de stroom van het leven. Daarbij is het onontbeerlijk om ook aan onszelf te werken. Ga op zoek naar uitlaatkleppen, therapieën, meditatietechnieken,… die jou van dienst kunnen zijn in je zoektocht naar je ware zelf. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, dixi Gautama Boeddha.

Laat los

Dit is uiteraard, zoals je boven al kon lezen, niet evident voor jou. Koester echter de gedachte dat elk mens wel hoogtes en laagtes kent. Daarom: laat los als een relatie niet langer een meerwaarde biedt aan je persoonlijke leven.

Introduceer selfcompassion in je leven

Selfcompassion gaat hand in hand met zelfliefde, maar toch betekenen ze niet hetzelfde. Selfcompassion is een manier om met falen om te gaan. Zelfliefde gaat over jezelf liefhebben, over het aanvaarden van je falen. Selfcompassion kan uiteindelijk wel leiden tot meer zelfliefde.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Kosmische events december 2023

We sluiten dit jaar af met een maand die propvol astrologische gebeurtenissen zit. De sterren…

Lees meer
Astrologie

De 5e eedaflegging van Poetin als president van Rusland: een siderische transithoroscoop

Vladimir Poetin legde op 7 mei om 12.00 uur GMT +3 voor de vijfde keer de eed af als president van…

Lees meer
Astrologie

24 februari 2024 • Volle Maan in Maagd • Brains over heart

De Volle Maan bevindt zich op zaterdag 24 februari 2024 om 13.30 uur in het sterrenbeeld Maagd.…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom