Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Uranus retrograde vanaf 29 augustus 2023 • Kies voor transformatie

Astrologie
Bloom
30/08/2023
Uranus retrograde vanaf 29 augustus 2023 • Kies voor transformatie

Uranus, de excentrieke buitenplaneet, doet maar liefst 84 jaar over zijn baan om de Zon. Daardoor bevindt hij zich zo’n zeven jaar in elk dierenriemteken. Ongeveer 40% van de tijd, gemiddeld vijf maanden per jaar, loopt de planeet bovendien retrograde (schijnbaar achteruit), en dat heeft zo z’n gevolgen. Vanaf 29 augustus loopt Uranus opnieuw retrograde in Stier, tot 27 januari 2024. Ontdek hier waarom je daar best rekening mee houdt.

Gedwongen tot verandering

Wanneer Uranus schijnbaar achteruit loopt, word je vriendelijk, maar kordaat uitgenodigd om veranderingen door te voeren in je leven. Je wordt aangespoord om op persoonlijk, creatief en spiritueel vlak te groeien en te evolueren. Wanneer je dit weigert te doen en je gezellig nestelt in je comfortzone, zal je daar op lange termijn de negatieve gevolgen van dragen.

De Uranus retrograde vraagt je om flexibel te zijn en open te staan voor onverwachte wendingen. Omarm je eigen unieke talenten en versterk in kleine en bewuste stappen je innerlijke kracht. De komende maanden staan in het teken van introspectie, het herdefiniëren van je persoonlijke doelen en het manifesteren van de veranderingen die jij nodig hebt om nog meer te worden wie je diep vanbinnen echt bent.

Uranus retrograde kun je vergelijken met een bliksemschicht die plots inslaat en mogelijks je vertrouwde, bestaande structuren tot as reduceert. Je wordt gedwongen om bepaalde zaken onder ogen te zien die je misschien intuïtief al wist, maar waarmee je de confrontatie niet wilde aangaan.

Uranus schudt je wakker

Uranus retrograde kun je vergelijken met een bliksemschicht die plots inslaat en mogelijks je vertrouwde, bestaande structuren tot as reduceert. Schokkende gebeurtenissen zijn niet ondenkbaar. Dat klinkt misschien allemaal best negatief, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Uranus staat er daarmee ook voor bekend in staat te zijn iedereen wakker te schudden. Je wordt gedwongen om bepaalde zaken onder ogen te zien die je misschien intuïtief al wist, maar waarmee je de confrontatie niet wilde aangaan.

Deze wake-up calls, die vaak brutaal getimed zijn, kunnen je ertoe aanzetten om delen van je ego-identiteiten los te laten. Gelukkig zorgt deze terugloopfase ervoor dat je objectiever in het leven staat. Dit laat je toe om optimaal gebruik te maken van de Uranusenergie en je eigen realiteit écht te transformeren.

De Uranus-retrograde-fase is geen periode om plannen in de koelkast te laten liggen, maar om effectieve veranderingen door te voeren die er eigenlijk al lang zaten aan te komen. Dat kan zich op elk domein in je leven bewerkstelligen: je persoonlijkheid, gezinssituatie, gezondheid, werkgelegenheid, gedrag, hobby’s, liefdesleven…

Lees verder onder de afbeelding >

Tips om Uranus retrograde zonder kleerscheuren door te komen

”Tijdens Uranus retrograde voelt het alsof elk onopgelost of genegeerd probleem plots aan de oppervlakte komt. Spanningen binnen de familie, onverwerkte trauma’s, openstaande schulden… Deal with it, het is nu of nooit.”

1. Durf patronen te doorbreken, oude gewoontes los te laten, uit je comfortzone te stappen.

Ja, het vertrouwde voelt veilig aan, maar daar geraak je niet meer vooruit. Spartel niet te veel tegen, maar geniet net van dat extra duwtje in de rug.

2. Sta jezelf toe om je eigen verhaal te herschrijven.


Naarmate de jaren verstrijken, hoe meer je aan bepaalde verwachtingen moet voldoen op basis van je status, gedrag en visies. Nochtans ben je niet verplicht om hetzelfde pad te blijven volgen, het is oké om je politieke voorkeur te wijzigen, een andere job aan te nemen waardoor je een financiële setback ervaart of gewoon om te stoppen met jezelf steeds weg te cijferen.

3. Gun anderen de ruimte.


Wanneer je omgeving je niet aanvaardt voor wie je bent, werkt dit enorm contraproductief. Zorg dat je anderen behandelt hoe jij zelf behandeld wil worden. En steun hen in de rol die ze op dat moment wensen te vervullen, ook al past dit misschien niet meteen in jouw wereldbeeld.

4. Omarm de reality-checks.


Tijdens Uranus retrograde voelt het alsof elk onopgelost of genegeerd probleem plots aan de oppervlakte komt. Spanningen binnen de familie, onverwerkte trauma’s, openstaande schulden… Deal with it, het is nu of nooit.

5. Sta open voor nieuwe, ‘vreemde’ dingen.


Uranus verbrijzelt het label ‘normaal’, waardoor alle deuren openstaan om je te verdiepen in zaken die voorheen naar de achtergrond werden verbannen. Bekijk een surrealistische film, lees een Japanse graphic novel, consulteer een kaartlegger of astroloog… Durf, en omhels de veranderingen!

Data om naar uit te kijken

30 september 2023: driehoeksaspect tussen Mercurius en Uranus

Op 30 september maakt Mercurius een driehoeksaspect met Uranus. Dit versterkt je creativiteit, intuïtie en nieuwsgierigheid. De ideeën die eind augustus tijdens de Mercurius retrograde en Uranus retrograde liggen te borrelen en te rijpen, krijgen dan de kans om in realiteit te worden omgezet.

The key? Loslaten wat je niet meer nodig hebt, openstaan voor nieuwe perspectieven en snel denken en handelen. Je leven zou er plots helemaal anders uit kunnen zien…

13 november: Nieuwe Maan in Schorpioen

Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin, een nieuwe cyclus. De betrokkenheid van Uranus zorgt voor een vleugje onvoorspelbaarheid die er op dat moment voor zou kunnen zorgen dat ‘de nieuwe start’ op verschillende manieren vorm krijgt in je leven.

Voelt een bepaalde situatie of relatie beperkend? Ervaar je weinig toekomstperspectief? Doe er dan iets aan en laat de energie van de Nieuwe Maan je ondersteunen. Het waterteken Schorpioen zal voor een emotionele rit zorgen, dus plan wat extra tijd in voor zelfzorg.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

REEKS | Handlezen in een notendop - Deel 3 Handlezen: welk liefdesverhaal vertellen jouw vingers?

In dit artikel gaat handlezer Willem De Baets dieper in op het liefdesverhaal dat je vingers…

Lees meer
Astrologie

PREVIEW // Jouw Chinese horoscoop 2024

In Bloom 2 - 2024 besteden we traditiegetrouw ruimschoots aandacht aan het Chinese Nieuwjaar en de…

Lees meer
Astrologie

Jouw maanteken op basis van de elementen: dit onthult het over jouw gevoelswereld

Niet iedereen heeft al kennisgemaakt met zijn maanteken of moon sign (de positie die de Maan…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom