26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Retrograde Mars in je geboortehoroscoop én de invloed ervan op je persoonlijk leven

Astrologie
02/02/2021
Retrograde Mars in je geboortehoroscoop

De rode planeet Mars wordt al sedert de oudheid verbonden met passie, energie, determinatie en strijdlust. In de Romeinse mythologie hadden we de God Mars, die altijd met een schild en speer werd voorgesteld. Deze planeet stelt je in staat om een strijd aan te gaan en om dingen gedaan te krijgen. De positie van deze planeet in jouw horoscoop geeft aldus wat meer prijs over hoe jij je ambitie tracht te verwezenlijken, over hoe jij je seksualiteit tot uiting brengt. Maar… wat als Mars op het moment van jouw geboorte retrograde (schijnbaar achteruit) liep?

Planeet Mars in jouw horoscoop

Mars staat bekend als dé planeet van actie, energie, seksualiteit, initiatief, woede en verlangen/begeerte. In de horoscoop van een vrouw geeft de positie van deze planeet ook prijs hoe haar ideale man eruitziet, aangezien het Mars is die aanduidt wat een vrouw aantrekkelijk vindt bij een man. Daarnaast geeft Mars je inzicht in hoe jij je ambitie tracht na te streven, hoe je je beroepsmatig wil profileren en hoe je expressie geeft aan je fysieke kracht. Dit alles leren we uit de positie van Mars in de geboortehoroscoop.

Zoals trouwe lezers weten, zijn er 12 dierenriemtekens en dus bevindt Mars zich op het moment van de geboorte in één van deze 12 dierentekens of ‘sterrenbeelden’, zoals dit in de volksmond wordt gezegd. Het teken waarin Mars zich bevindt, geeft informatie over de manier waarop deze Mars-energie zich verwerkelijkt. Klik hier voor een beschrijving en uitleg van Mars in de verschillende tekens.

Direct of retro?

Van op de Aarde gezien kunnen wij waarnemen dat planeten schijnbaar achteruit lopen. Dit betreft echter een optische illusie, aangezien planeten uiteraard niet letterlijk achteruit hollen in hun baan om de Zon. Van op aarde gezien krijgen we evenwel de indruk dat een planeet achteruit loopt, doordat de Aarde met een andere snelheid om de Zon draait in vergelijking met de andere planeten. Mars is evenwel een vrij stabiele planeet, aangezien die niet zoals Mercurius om de paar maanden retrograde loopt. Mars loopt in een periode van twee jaar gemiddeld 58 tot 81 dagen retrograde. Wanneer Mars eenmaal schijnbaar achtergaat gaat lopen, heeft dit uiteraard gevolgen voor de geborenen die dan het levenslicht zien. De energie van deze vurige planeet keert dan meer naar binnen, waardoor de fysieke krachten getemperd worden en de innerlijke krachten naar buiten treden.

Staat jouw Mars retrograde? Kom het hier te weten

Bereken via de handige Bloomcalculator of de rode planeet van actie, Mars, op het moment van jouw geboorte retrograde liep. Lees je bij ‘retrograde’ ja? Lees dan zeker verder onder de afbeelding. De betekenis van Mars retrograde in jouw horoscoop is dan van belang.

Mars retrograde betekenis horoscoop berekenen Bloom web

Wanneer Mars retrograde loopt in je geboortehoroscoop uit dit zich op verschillende levensdomeinen. Zo kunnen geborenen, waarbij hun Mars retrograde liep op het moment van de geboorte, moeilijkheden ondervinden om voor zichzelf op te komen of om zich te laten gelden. Dit hoeft niet te verwonderen, aangezien Mars voor strijd en geldingsdrang staat. Of er kan net een verstoord evenwicht optreden, waardoor woede-uitbarstingen veelvuldig voorkomen. Je kan moeilijk expressie geven aan de emoties die je ervaart en als de bom barst, dan ben je als een vuurspuwende vulkaan. Ook probeer je je vaak te laten gelden op verkeerde of ongepaste momenten, waardoor je andere mensen tegen je in het harnas jaagt. Opkomen voor jezelf is uiteraard je goed recht, maar zie er op toe dat je daarbij niet anderen schaadt. Je energiepeil schommelt vaak en dit heeft uiteraard ook repercussies voor je prestaties. Het ene moment kan je de wereld aan, het andere moment heb je gewoon de fut niet om ook maar iets te doen. Beroepsmatig kan je niet goed met dagelijkse stress om en je houdt je ook liever wat afzijdig van collega’s of medewerkers.

Mars retrograde & het seksuele spel

Mars retrograde betekenis horoscoop seks Bloom web

Hierboven kon je reeds lezen dat de positie van Mars in de geboortehoroscoop weergeeft hoe mannen en vrouwen uitdrukking geven aan hun mannelijke energie. Daarnaast geeft de positie van Mars in de horoscoop van een vrouw ook prijs hoe zij haar ideale man aanschouwt, aangezien het Mars is die aanduidt wat een vrouw aantrekkelijk vindt bij een man. Met Mars retrograde in de geboortehoroscoop zien we dat het seksuele en amoureuze spel anders gaat verlopen in vergelijking met mensen waarbij Mars direct loopt in de radixhoroscoop. Bespreken we even eerst de mannen met een Mars-retrograde-stand in de geboortehoroscoop.

Bij mannen

Mars wordt in verbinding gebracht met Yang, de mannelijke energie. Mannen waarbij Mars retrograde loopt in de geboortehoroscoop ondervinden een disbalans in deze mannelijke energie. Enerzijds kan je het moeilijk vinden om voor jezelf op te komen, je te laten gelden of om je emoties te uiten. Anderzijds, zoals we hierboven gezien hebben, kan Mars retrograde bij mannen ook tot woede-uitbarstingen en geweld leiden. De geldingsdrang is als het ware verstoord. Retrograde betekent in dit opzicht dus niet dat de kracht van Mars wordt afgezwakt, wat een veelvoorkomende misvatting is. Het kan dus beide richtingen op: teveel werken, je teveel laten gelden, agressief en impulsief uit de hoek komen, je leven in het teken van seksuele begeertes stellen, grote risico’s en initiatief nemen, of omgekeerd: dat je je op de voorgaande vlakken net moeilijk uit de slag weet te trekken. Er zijn heel wat voorbeelden bekend van bekende en minder bekende personen die Mars in de geboortehoroscoop retrograde hebben staan, te denken aan de basketbal legende Michael Jordan, één van ’s wereld bekendste balletartiesten, Mikhail Baryshnilkov, en tevens muzikaal genie Mozart.

Bij vrouwen

Mars geeft in de geboortehoroscoop van een vrouw een indicatie van haar ideale partner. Wanneer je als vrouw in je geboortehoroscoop een retrograde Mars treft, dan kunnen er problemen rijzen met het soort man/vrouw dat je aantrekt. Mogelijks voel je je het best bij een partner die wat afhankelijk is van jou, waardoor jij je gezag kan laten gelden. Omgekeerd is ook mogelijk, dat je je aangetrokken voelt tot iemand die rebels in het leven staat, die steeds voor opschudding zorgt en die door je omgeving niet als doorsnee ervaren wordt. Hoe het ook zij: de relatie kan onder druk komen te staan, doordat ofwel jij als vrouw je teveel wil laten gelden of dat je telkenmale met partners in aanvaring komt die het moeilijk hebben om met hun woede en geldingsdrang om te gaan, waardoor er voor jou als geliefde weinig zeggenschap rest. Vaak is hier sprake van explosieve relaties. Het komt er dan ook op aan de ander niet te willen domineren en dit geldt zowel voor jou (vrouw met retrograde Mars) als voor je geliefde.

Tot slot nog enkele tips die we Mars-retrograde-geborenen graag meegeven:

 1. Ga op zoek naar manieren om met je innerlijke rebellie om te gaan. Kijk daarvoor naar de plaatsing van de Mars retrograde in de huizen en de aspecten die Mars retrograde maakt met andere planeten. (Bereken je geboortehoroscoop bij Bloom: klik hier)

 2. Neem de tijd om na te denken over de woede en emoties die je ervaart. Heb je bijvoorbeeld Mars retrograde in Tweelingen staan, dan kan je je woede en frustraties van je afschrijven (Tweelingen staat hier voor communicatie en schrijven).

 3. Probeer je woede niet te onderdrukken, maar te kanaliseren door het vinden van een gezonde uitlaatklep. Misschien is een kickboks iets voor jou? Of toch maar liever een muzikaal project opzetten? Wees dus lief voor jezelf en tracht die innerlijke woede wat te temperen door het vinden van zachtere uitlaatkleppen.

 4. Mars retrograde in de geboortehoroscoop kan je het gevoel geven dat je niet vooruit komt in het leven, dat je stagneert, dat je gaat twijfelen aan jezelf. De actiegerichte Mars wil namelijk dat je te allen tijde presteert. Probeer wat liever te zijn voor jezelf en leg wat meer geduld aan de dag. Rome was ook niet op één dag gebouwd…

 5. Ga op zoek naar je ware verlangens. Wat verlang je écht van het leven? Onderdruk je wensen en verlangens niet langer. Misschien is liefdadigheidswerk wel iets voor jou, aangezien je je dan ten volle kan inzetten voor de minder gefortuneerden.

 6. Wees tolerant naar je geliefde en je omgeving toe.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Waar moet je rekening mee houden bij de overgang van de winter naar de lente?

Bij de overgang van de winter naar de lente ervaren veel mensen een merkbare verschuiving in…

Lees meer
Inspiratie

Steve Aernouts schrijft debuutroman: "Als wij helen, genezen we ook onze ouders"

Met zijn roman Moeder & Kind keert Steve Aernouts zich binnenstebuiten. Maar zuiver…

Lees meer
Huis & Thuis

Verlicht je leefruimte: Een gids voor verschillende lampen en verlichtingsstijlen

Verlichting is een cruciaal element in elk huis. Het gaat niet alleen om het bieden van licht, maar…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom