Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

The Angels Blessed Lenormand: het eerste LGBTQ+ boek met kaartendeck

Kaartleggen
Bloom
15/03/2024
The Angels Blessed Lenormand: het eerste LGBTQ+ boek met kaartendeck

Op 22 maart 2024 vindt de officiële lanceringsdatum van 'The Angels Blessed Lenormand' plaats. Een feestelijke dag, zeker ook omdat er voor de lanceringsdatum al meer dan 100 exemplaren werden verkocht. Auteurs Véronique Rogiers en Bianca Lampaert brengen met deze set het eerste Nederlandstalige genderneutrale lenormandspel op de markt. Bovendien zitten er negen extra duidingskaarten in het kaartendeck. De uitbreidingen van de auteurs maken 'The Angels Blessed Lenormand' hedendaags en uniek.

BLOOM: Wie zijn jullie, de auteurs?

The Angels Blessed auteurs visual artikel Bloom maart 2024

Véronique Rogiers en Bianca Lampaert: 'Wij zijn al jarenlang bezig met spiritualiteit en kwamen elkaar per toeval tegen op een lesavond voor gevorderde lenormand kaartleggers. We raakten met elkaar aan de praat en besloten dat we nog net iets meer wilden toevoegen aan het door iedereen gekende lenormandspel. 'The Angels Blessed Lenormand', het eerste Nederlandstalige LGBTQ+ boek en kaartendeck, aangepast aan de leefwereld van de 21ste eeuw, is daar het mooie resultaat van.'

BLOOM: Waarom hebben jullie 'The Angels Blessed Lenormand' als titel voor jullie boek en kaartendeck gekozen?

Véronique Rogiers en Bianca Lampaert: 'Bij het schrijven hebben wij ons laten leiden door de Aartsengelen die ons steeds het juiste pad hebben getoond. Het spreekt voor zich dat we hen dan ook bedanken met de titel van dit boek.'

Het eerste Nederlandstalige genderneutrale lenormandspel bevat vier extra Persoonskaarten én negen extra duidingskaarten, voor nog meer diepgang in de interpretatie van de kaartleggingen.

”De Lenormand Persoonskaarten kregen een genderneutrale uitbreiding zodat het kaartendeck uit de 18de eeuw helemaal past in onze moderne tijd.”

BLOOM: Wat bedoelen jullie met een boek aangepast aan de leefwereld van de 21ste eeuw?

Véronique Rogiers en Bianca Lampaert: 'Als je de maatschappij van vandaag vergelijkt met de maatschappij zoals die eruitzag in de jaren dat Mademoiselle Lenormand leefde, namelijk in de 18de en 19de eeuw, dan kunnen we onmiddellijk vaststellen dat die inderdaad heel wat veranderd is.

Het besef dat niet alle mensen, zoals vroeger, een relatie tussen man en vrouw als evidentie zien, is daar vast en zeker een voorbeeld van. Heel wat mensen behoren vandaag de dag immers tot de LGBTQ+ groep en onder hen durfden velen tot voor kort niet te praten over hun geaardheid, laat staan dat ze zich kenbaar zouden maken. Gelukkig is de hele samenleving, zeker op de plek in de wereld waar wij leven, ondertussen al heel wat verdraagzamer geworden. In ons land kan en mag iedereen zijn wie zij/hij/het/... is.

Daarom hebben wij in het bestaande Lenormand deck de twee reeds gekende Persoonskaarten, 'de Heer - kaart 28' en 'de Dame - kaart 29', uitgebreid.

Bij 'de Heer' voegden we twee kaarten toe: 'the Man' en een genderneutrale kaart met hetzelfde nummer. Ook 'de Dame' kreeg extra kaarten: 'the Lady' en de genderneutrale kaart. De bedoeling? Elke vraagsteller kiest op voorhand de eigen Persoonskaart en die van de partner, zonder daar verder veel uitleg over te hoeven geven.

Voorbeelden:
 • Als twee vrouwen een lesbische relatie hebben, kunnen zij als Persoonskaarten 'de Dame' en 'the Lady' kiezen.
 • Als een vrouw echter nog zoekende is (Questioning), kan zij kiezen voor de genderneutrale kaart. Zowel voor zichzelf als voor haar partner, afhankelijk van de situatie/het gevoel.
 • Hetzelfde geldt voor mannen: zij kunnen kiezen voor 'de Heer' en 'the Man', of voor de genderneutrale kaart, al dan niet in combinatie met één van de andere twee kaarten.

Kort en bondig:

 • kaart 28 stelt zowel 'de Heer', 'the Man' als de genderneutrale kaart voor;
 • kaart 29 stelt zowel 'de Dame', 'the Lady' als de genderneutrale kaart voor.

Het spreekt voor zich dat alle onderlinge combinaties tussen deze zes kaarten mogelijk zijn naargelang de wens van de vraagsteller.'

BLOOM: Zijn er nog belangrijke verschillen met de reeds bestaande lenormandspellen?

Véronique Rogiers en Bianca Lampaert: 'Het deck 'The Angels Blessed Lenormand' bevat naast de uitbreiding van de vier Persoonskaarten ook nog negen duidingskaarten extra ten opzichte van het oorspronkelijke deck van Mademoiselle Lenormand. Op die manier proberen we nog meer duiding en diepgang te geven aan de interpretatie van de leggingen. Maar zoals altijd zijn ook de omringende kaarten van heel groot belang bij het interpreteren van de kaartlegging.

De negen duidingskaarten

 • Kaart 37, 'het Uurwerk': het uurwerk wijst ons erop dat de tijd steeds verder tikt in ons leven.
 • Kaart 38 'de Brug': de brug helpt je om kloven te overbruggen, maar waarschuwt je ook om je bruggen achter je niet te verbranden, anders is er soms geen weg meer terug.
 • Kaart 39, 'de Dobbelsteen': de dobbelsteen symboliseert plezier en spelletjes, maar ook gokken. De uitkomst kan positief of negatief zijn.
 • Kaart 40, 'het Masker': een zeer gevaarlijke kaart die je aanmaant om uiterst voorzichtig te zijn.
 • Kaart 41, 'de Put': deze kaart symboliseert dat je soms heel diep kan vallen in het leven. De weg om opnieuw naar boven te klimmen, vraagt heel wat moed en doorzettingsvermogen.
 • Kaart 42, 'het Kompas': het kompas helpt jou om je in je leven te (her)oriënteren, of bepaalde keuzes en/of beslissingen te maken.
 • Kaart 43, 'het Doolhof': deze kaart geeft weer dat je doelstellingen heel moeilijk te verwezenlijken zijn, maar dat je situatie niet uitzichtloos is.
 • Kaart 44, 'het Vergrootglas': het vergrootglas maakt je erop attent dat je bepaalde zaken nauwkeuriger moet bestuderen.
 • Kaart 45, 'de Uilen': de uilen vertellen je dat het altijd raadzaam is om te luisteren naar de wijze raad van mensen rondom jou.'

(lees verder onder de advertentie)

”In een aparte rubriek worden alle kaartcombinaties nog eens heel duidelijk weergegeven. Dit is van onschatbare waarde, zeker voor de beginnende kaartlegger.”

BLOOM: Willen jullie nog iets kenmerkends vertellen over jullie boek?

Véronique Rogiers en Bianca Lampaert: 'Er is nog een belangrijk verschil tussen 'The Angels Blessed Lenormand' en heel wat andere boeken over Lenormand. Bij de bespreking van elke individuele kaart geven we een aantal voorbeelden van combinaties van de kaarten in opbouwende volgorde. Op die manier krijgt de kaartlegger onmiddellijk feeling met een eerste aantal simpele kaartcombinaties.

In een aparte rubriek worden vervolgens alle kaartcombinaties nog eens heel duidelijk weergegeven. Dit is van onschatbare waarde, zeker voor de beginnende kaartlegger.

Tot slot hebben wij ook nog een zevental leggingen heel concreet uitgewerkt, zodat zowel de beginnende als de reeds meer gevorderde kaartlegger zijn eigen kennis en interpretatie onmiddellijk kan aftoetsen aan de reeds uitgewerkte voorbeelden. Hierin is ook een opbouwende graad van moeilijkheid voorzien.'

BLOOM: Wat bedoelen jullie met een waarzegdoek en hoe gebruik je die?

Waarzegdoek Angels Blessed artikel Bloom maart 2024

Véronique Rogiers en Bianca Lampaert: 'Een waarzegdoek is een doek waarop alle 45 kaarten uitgelegd worden nadat eerst een keuze gemaakt is betreffende de twee te gebruiken Persoonskaarten (kaart 28 en kaart 29). De overige vier kaarten leg je opzij.

 • Was, schud en coupeer de kaarten. Vervolgens lees en interpreteer je de twee omgedraaide kaarten.
 • Leg nu beide stapels kaarten terug op elkaar en voer je legging uit. Bedoeling is dat je alle 45 kaarten in 5 rijen van 9 kaarten neerlegt op het doek.

Op die manier kun je de kaarten lezen als een klassieke tableau of als een 9 x 5-legging zoals uitgelegd in het boek 'The Angels Blessed Lenormand'. Vervolgens ga je een stap verder en ga je de link leggen tussen de ‘ligging’ van de door jou gekozen kaart en het ‘specifieke huis’ waarin de kaart gelegen is.

Voorbeeld

Je wenst meer te weten te komen over je financiën. In Lenormand worden de Vissen aanzien als themakaart voor de financiën. Je kijkt dus waar de kaart van de Vissen zich bevindt. De kaart van de Vissen kan zich bijvoorbeeld op het Huis van de Dame (Huis nummer 29) bevinden. Dat betekent dat de Dame op financieel gebied zeker op het eerste zicht niks tekort zal komen.

Vervolgens kijk je waar de kaart van de Dame zich bevindt en in welk Huis zij gelegen is. Zo kan de Dame bijvoorbeeld gelegen zijn in het Huis van de Ring (Huis nummer 25). Dat betekent dat de Dame op financieel vlak een overeenkomst zal afsluiten om haar geld te investeren.

Wanneer we kijken waar de kaart van de Ring gelegen is, zien we bijvoorbeeld dat deze zich in het Huis van de Weg (Huis nummer 22) bevindt. Dat geeft aan dat de Dame op financieel vlak welbepaalde keuzes zal moeten maken. Op dit moment weten we nog niet of deze keuzes goed of minder goed zullen uitpakken ...

Zo kan je voor elke kaart apart onmiddellijk de link maken tussen enerzijds de kaart en het specifieke huis waarin de kaart gelegen is, maar je kan ook telkens de link maken naar de daaropvolgende kaarten en huizen.

Wij wensen de lezers en kaartleggers heel veel plezier bij het ontdekken van dit nieuwe boek en kaartendeck. We hopen en wensen ook dat het waarzegdoek de gebruikers zal helpen in hun spirituele zoektocht.'

The Angels Blessed Lenormand Set

The Angels Blessed Lenormand set Bloom Uitgeverij

‘The Angels Blessed Lenormand Set’ inclusief bijhorend kaartendeck is gebaseerd op het klassieke lenormandspel.

Het wereldvermaarde lenormandspel werd uitgebreid met een aantal extra Persoons- en duidingskaarten.

 • Auteurs: Véronique Rogiers & Bianca Lampaert
 • Deze set omvat een handboek (320 pagina's) + 49 lenormandkaarten
 • ISBN: 9789072189424

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Happy Spring Equinox

Met de lente-equinox, ook wel de maart-equinox genoemd, die plaatsvindt op woensdag 20 maart 2024…

Lees meer
Astrologie

Mercurius retrograde • 2 april tot 25 april 2024 • Wees flexibel en geduldig

Wat gebeurt er als Mercurius retrograde loopt, wat het geval is van 2 april tot 25 april 2024?…

Lees meer
Spiritualiteit

Hoe je als Starseed hier op aarde kunt aarden

Sommige zielen zijn gewoon anders. Ze vinden hun plekje niet op deze aarde. Het gevoel hier niet…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom