Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Vladimir Poetin: een berekende strateeg of een ontspoorde dictator?

Astrologie
02/03/2022
Vladimir Poetin: een berekende strateeg of een ontspoorde dictator?

Vladimir Poetin, de president van de Russische Federatie domineert volop het nieuws de afgelopen dagen. De oorlog die verklaard werd aan buurland Oekraïne laat niemand koud en roept bijgevolg veel emoties op. We wisten al langer dan vandaag dat Poetin beslist geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken, maar nu komt het gevaar wel heel dichtbij. Na jaren als spion bij de Russische geheime dienst te hebben gewerkt, kwam hij in 2000 aan de macht en aan die macht klampt hij zich tot op de dag van vandaag krampachtig vast. Astroloog Yves Polet neemt in dit artikel Poetins geboortehoroscoop onder de loep en benadert de horoscoop vanuit de Siderische astrologie.

De geboortehoroscoop van Vladimir Poetin

Vladimir Poetin
Geboren in Sint-Petersburg
7 oktober 1952
09.30 uur

Vladimir Poetin Geboortehoroscoop

Vladimir Poetin werd op 7 oktober 1952 omstreeks 06:30 uur in Sint Petersburg geboren. Een algemene conclusie die uit onze analyse naar voren komt, is dat Poetin een niet te onderschatten strateeg van wereldniveau is. In zijn geboortehoroscoop ontwaren we een sterke verbinding met Weegschaal. Bovendien staat zijn Maan ook in een luchtteken, meer bepaald in het teken Tweelingen. Hieruit mogen we concluderen dat hij een persoon is die zich laat leiden door zijn verstand. In Weegschaal ontwaren we een samenstand van de Zon, Saturnus, Neptunus en Mercurius in het twaalfde huis. Het Medium Coeli (MC) (of Midhemel) staat conjunct met Pluto. Het Medium Coeli is het abstracte punt van de hoogste stand van de Zon op de geboorteplaats, het snijpunt van de meridiaan. Dit astrologische punt wijst op de hoogst mogelijke maatschappelijke positie van de geborene. De dominante aanwezigheid van Pluto duidt op een onweerstaanbare drang naar controle. Dat deze twee in samenstand staan met elkaar, verklaart de overdreven machtsdrang die Poetin ontwikkeld heeft.

Pluto - heerser over de onderwereld - domineert

”Dat Pluto zo dominant staat in de geboortehoroscoop van de Russische president blijkt een voorbode van naderend onheil te zijn.”

Van kleins af aan al beoefende Poetin vechtsporten zoals judo en de Russische vechtsport sambo. Voor hij zijn politiek carrière aanvatte, werkte de Russische president zestien jaar lang voor de KGB, de Russische geheime dienst. Een geheime overheidsdienst berucht vanwege zijn gruwelijke wandaden. De plaatsing van Pluto op de Medium Coeli en de aanwezigheid van Weegschaal in het twaalfde huis kunnen Poetins aansluiting bij de Russische geheime dienst verklaren. Het twaalfde huis verwijst immers naar instellingen die de vrijheid aan banden kunnen leggen en refereert in dit opzicht naar gevangenissen, gestichten en ziekenhuizen. Verder zijn beide kosmische elementen verbonden met verdoken en heimelijke acties. Dit is terug te vinden in de Griekse mythologie waarin Pluto de God van de onderwereld is.

Dat Pluto zo dominant staat in de geboortehoroscoop van de Russische president blijkt een voorbode van naderend onheil te zijn. De planeet Pluto heeft zijn naam te danken aan de aanwezige stof plutonium. Een stof die noodzakelijk is om kernwapens te produceren. Een zekere symboliek is present in de horoscooptekening, want de aanwezigheid van Pluto in je horoscoop wijst op een innerlijke tikkende bom die elk moment kan ontploffen. De dreigingen die Poetin recent verspreidde om nucleaire wapens in te zetten zijn dus niet bepaald geruststellend.

De Russische president is een geboren strateeg. Dit leiden we af door het sextiel dat Mercurius vormt met zijn radix-Mars en -Pluto. Mars, ook wel bekend als de planeet van de oorlog, maakt een driehoek (120° graden) met Pluto en het Medium Coeli. Aanvullend bewijs dat Vladimir Poetin een zeer gevaarlijk politicus is die het geweld niet schuwt. Daar komt nog bij dat hij veilig achter zijn ruime bureau zit. Het is immers makkelijker om vanop afstand, zonder werkelijke confrontatie, te beslissen over leven en dood.

De occulte, verdoken, geheimzinnige werking van het twaalfde huis weerspiegelt zich in de manier waarop Poetin zijn plannen uitdoktert. Hij doet dit namelijk vooral in alle afzondering. De wazige en chaotische kenmerken van Neptunus versterken dit gegeven nog.

Siderische astrologie

Astroloog Yves Polet benadert in dit artikel de horoscoop vanuit de Siderische astrologie. Dit betekent dat je de westerse horoscoop 24°10' terugdraait. De siderische astrologie wordt in vele Aziatische landen gehanteerd en neemt als uitgangspunt dat het lentepunt (het punt 0.00.00 graden Ram) ten opzichte van de sterrenachtergrond zich langzaam achterwaarts beweegt.

Een verlangen naar rijkdom

President Poetin zal niet gauw honger lijden. Volgens officiële Russische berichten zou hij als president 150.000 euro per jaar verdienen, een aardig bedrag. Daarbovenop maken inlichtingendiensten en de buitenlandse pers gewag van een grote rijkdom. Poetin bezit bovendien heel wat paleizen. Jupiter in Stier en de Maan in het achtste huis wijzen op een groot vermogen. Zijn zonneteken Weegschaal wordt beheerst door Venus, wat de aantrekking tot luxe, kunst en rijkdom alleen maar vergroot. In de astrologie is het belangrijk ook altijd rekening te houden met de tegenpool van het sterrenbeeld. In het geval van Poetin, die een Weegschaal is, is dit het teken Ram. De planeet die reguleert over Ram is Mars, de planeet van oorlog. Mars staat dan weer dominant bij veel militairen. Daarom is het niet verbazingwekkend dat Weegschalen het goed kunnen vinden met militairen. En dat zien we ook terug in de inner circle van Poetin. Zijn vertrouwelingen hebben bijna allemaal een militaire achtergrond.

Voor het eerst kunnen we de gevolgen van de technologische ontwikkelingen ook duidelijk terugzien in de oorlog en de aanloop naar de oorlog. We kunnen vrijwel spreken van een cyberoorlog. Het is niet de eerste keer dat Poetin technologie inzet om zijn macht te gebruiken en zelfs te misbruiken. Verkiezingen werden ontregeld en we kampten met heel wat fake news en propaganda. Er werden enorme sommen geld geïnvesteerd om via sociale media ons politiek en maatschappelijk debat te beïnvloeden. De planeet Uranus heerst over technologie en heeft dus betrekking op alles wat te maken heeft met internet en computers. In Poetins horoscoop vinden we een vierkant terug tussen Uranus en de vier planeten in Weegschaal, zijnde de Zon, Saturnus, Neptunus en Mercurius. Vladimir deinst er dus zeker niet voor terug om technologie in te zetten om zijn macht uit te drukken, wel integendeel.

De toekomst van Poetin

Wat zeggen de sterren over de toekomst van Poetin? Eerst en vooral volgen we de transit of de huidige loop van Mars, de planeet van de oorlog. De eerste tien dagen van maart 2022 staat hij in verbinding met Pluto, wat wijst op nog veel geweld en leed. Tegen het einde van maart klinkt het beklag van het Russische volk steeds luider. De sancties van de Europese Unie en andere landen laten zich voelen. De samenstand tussen Mars, Venus en Saturnus in Waterman, triggert het volk om in opstand te komen.

De huidige Saturnus staat in 2022 grotendeels gespannen met Uranus. Deze spanning uit zich waarneembaar in de gevaarlijke acties van de Russische president en zullen invloed hebben op het verdere verloop van het jaar. We zien het vierkant tussen Saturnus en Uranus niet alleen in de geboortehoroscoop van Poetin, maar ook in die van Karl Marx, de grondlegger van het communisme. Bij Poetin is dit een verwijzing naar het oude communisme.

Wanneer we de transit van Mars verder analyseren, stellen we vast dat we rond 15 mei 2022 een chaotische week mogen verwachten vol met gewelddadige gebeurtenissen. Dit is echter nog maar het begin, want de gevaarlijkste periode zal eind juli en begin augustus 2022 plaatsvinden. Transit Mars maakt dan een vierkant met de explosieve Pluto. Rond 20 augustus 2022 krijgt Poetin ook met agressie te maken of moet hij opnieuw beslissen over gruwelijke oorlogsmisdaden. Daarna breekt tot eind februari 2023 een periode van stilstand aan. Mars komt in deze periode in het teken Stier te staan en impliceert 'het opruimen van puin'.

Tot en met 2024 zal Poetin erin slagen zijn macht te consolideren. In de zomer van 2026 maakt Saturnus een oppositie (180° graden) met zijn geboortezon en staat Uranus conjunct met diens geboortemaan. Saturnus zorgt voor beperkingen en Uranus werpt nieuwe omstandigheden op in het leven van Poetin. De invasie in Oekraïne heeft als gevolg dat de Europese kaarten er anders bij liggen. Uiteindelijk zal de oorlog tussen Oekraïne en Rusland een sterkere en meer eensgezinde Europese Unie voortbrengen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Feit of fictie? 9 mythes over de Maan

De Maan, ze staat symbool voor het vrouwelijke en wordt geprezen om haar veranderlijke aard. Haar…

Lees meer
Astrologie

Venus in Vissen • 11/03 - 05/04/2024 • Verdiep de liefde

Op 11 maart verhuist Venus van het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Waterman naar Vissen,…

Lees meer
Liefde & Relatie

Jezelf pleasen: waarom het heerlijk is om jezelf te zijn!

Het gevoel 'je anders voelen' is mij goed bekend. Jarenlang heb ik mezelf verstopt, heb ik me…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom