Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Het FIFA wereldkampioenschap voetbal 2022: een horoscoopanalyse

Astrologie
01/12/2022
Het FIFA wereldkampioenschap voetbal 2022: een horoscoopanalyse

Wie ook maar een beetje het nieuws volgt, kan het niet ontgaan zijn: het FIFA wereldkampioenschap 2022. Het evenement vormde al ruim voor de aanvang van de eerste voetbalwedstrijd het gesprek van de dag. En dat is niet meer dan logisch, want het wereldevenement wordt omhuld in een sfeer van controversie.

Het is dit jaar de 22e editie van een wereldtoernooi tussen de nationale mannenteams van landen die aangesloten zijn bij de FIFA. Iedere vier jaar vindt het evenement plaats in een ander land en dit jaar viel de beurt aan Qatar. Sideraal astroloog Yves Polet neemt dit bruisende wereldgebeuren onder de loep vanuit een astrologische hoek. Wat mogen we verwachten van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar?

Geboortehoroscoop WK Qatar Yves Polet

Horoscoopgegevens:
20 november 2022 om 19.uu uur 's avonds te Doha, Qatar.

Op 20 november 2022 luidde de openingsceremonie en –wedstrijd tussen de landen Qatar en Ecuador het startsein in van het wereld kampioenschap voetbal. Een tropische horoscooptekening van deze bijzondere dag onthult de tendensen van dit WK voetbal in een notendop. Wie de horoscooptekening gadeslaat, merkt al snel dat Mars - de planeet van actie - aan de oostelijke horizon gepositioneerd is. Inderdaad, we hebben hier met een sportgebeuren te maken. Astrologen weten dat Mars de belangrijkste kosmische kracht is voor topatleten en profvoetballers.

Een evenement van gegoede burgers én landen

In de tekening ontwaren we tevens dat de expansieve Jupiter en de surrealistische Neptunus in het dierenriemteken Vissen hoog in het Medium Coeli en het tiende huis staan. Het tiende huis staat voor status, erkenning, beroep en ambitie. Het Medium Coeli is het hoogste punt dat de Zon kan bereiken op een welbepaalde plaats en symboliseert tevens de maatschappelijke positie en het beroepsleven. Zowel Jupiter en Neptunus staan verhoogd en heel gunstig in Vissen. Een combinatie die duidt op het uitbundige sportevenement waar vooral de gegoede burgers aanwezig kunnen zijn. Deze krachtenbundeling is tevens de uiting van het vermogende olieland Qatar. Olie en gas worden immers in de traditionele astrologie aangeduid door Neptunus. De deelname van minstens dertien olie- of gasproducerende landen aan dit WK is dan ook allerminst opmerkelijk. De voornaamste zijn: Saudi-Arabië, Iran, Qatar, USA, Mexico en Canada. De andere landen zijn Denemarken, Brazilië, Australië, Senegal, Tunesië, Ghana en Nederland. Argentinië exploiteert bijna geen gas of olie, maar het bezit wel één van de grootste olie- en gasvelden ter wereld.

Dat het hele spektakel Qatar flink wat geld gekost heeft, wordt benadrukt door de hoek van 120° tussen Venus, heerser over rijkdom en schoonheid, en het duo Jupiter-Neptunus. De Zon en Mercurius conjunct Venus dragen tevens bij aan de pracht en praal van het evenement. Het is bovendien geen geheim dat de buitenlandse supporters eveneens diep in de buidel mochten tasten om bij dit evenement aanwezig te zijn.

De uitwerking van spanningsaspecten

De Maan staat in verbinding met een driehoek met Saturnus en dit verwijst naar de discipline die nagestreefd wordt buiten de voetbalstadions. Qatar regeert immers met een ijzeren vuist en zaken zoals alcohol zijn ten strengste verboden. De Maan bevindt zich ongeveer 150° van Uranus. Deze hoek behoort tot de spanningsaspecten. En dat klopt als een bus. Uranus is dé planeet van maatschappelijke ontwikkelingen, doorbraken, en de invloed die dit spanningsaspect uitoefent is uiterst merkbaar.

Nog voor de start van het wereldtoernooi pleitten verschillende landen, organisaties en activisten voor de mensenrechten van de arbeidsmigranten in Qatar en werden homoseksuelen het recht ontnomen om uit te komen voor hun geaardheid. Uranus is tevens de planeet van innovatie. Onder invloed van deze planetenstand stampte Qatar binnen no-time acht hightech stadions uit de grond. De aantal doden die daarbij het leven lieten, valt te verklaren door de spanningshoek van 90° tussen Uranus en Saturnus.

Het wereldkampioenschap voetbal start met de Zon in Schorpioen en eindigt op 18 december 2022 met de Zon in Boogschutter. Dat geeft ons al enkele aanwijzingen met betrekking tot het winnende land en de succesvolste spelers. We mogen concluderen dat de winnaar onder hevige invloed van de sterrenbeelden Vissen, Schorpioen en Boogschutter staat. Bovendien mogen we een succesvolle samenwerking verwachten tussen de drie watertekens Schorpioen, Vissen en Kreeft. De voetballers met een sterke bezetting van de tekens Kreeft mogen succes en schitterende prestaties verwachten tijdens dit WK.

Wij houden alvast volgende spelers in het oog:

Kevin De Bruyne

Zon: Tweelingen
Maan
: Boogschutter
Mars
: Kreeft

De Belgische middenvelder Kevin De Bruyne behoort tot de drie beste middenvelders van de wereld. In zijn geboortehoroscoop vormt Mars een conjunctie met Jupiter en Venus. Deze bundeling is ongetwijfeld zijn drijvende voetbalkracht. De bundeling in Kreeft, die een driehoek vormt met de succesvolle Jupiter in Vissen en zijn Maan in Boogschutter schept een grote kans om te schitteren tijdens het toernooi.

Leonard Trossard

Zon: Schorpioen
Maan: Boogschutter
Mars
: Leeuw

De Belgische aanvaller Leonard Trossard kan tevens in de schijnwerper lopen tijdens dit toernooi. Zijn geboortezon staat in Schorpioen en de Maan in Boogschutter. Zijn kansen stijgen doordat zijn Zon een grote conjunctie maakt met Mercurius, Jupiter en Pluto in Schorpioen. Zijn geboorte-Mars is gepositioneerd in Leeuw. Dit sterrenbeeld staat driehoek of 120° met Boogschutter, wat een gunstige positie schept voor de maand december.

Virgil van Dijk

Zon: Tweelingen
Maan
: Stier
Mars
: Leeuw

Bij de Nederlandse verdediger Virgil van Dijk zien we de Zon in Tweelingen en de Maan in Stier staan. Tweelingen staat tegenover Boogschutter en Stier tegenover Schorpioen. Ondanks de oppositie schept deze spanning wel mogelijkheden voor Nederland. Zijn Mars bevindt zich in Leeuw, wat gunstig is tegenover Boogschutter, het zonneteken van de finalisten.

Mbappé Kylian

Zon: Boogschutter
Maan: Boogschutter
Mars
: Maagd

De Franse topspeler Mbappé Kylian is geboren met de Zon en Maan in Boogschutter. Toch een sterke indicatie dat Frankrijk dicht bij de einddatum van 18 december kan eindigen. Bij deze Franse aanvaller staat Mars in Maagd in een gunstig spanningsaspect met zijn Maan. Zijn geboortehoroscoop is een mooi toonbeeld van een sportman door de combinatie Zon en Maan in Boogschutter in een positieve spanning met Mars in Maagd.

Harry Kane

Zon: Kreeft
Maan
: Schorpioen
Mars: Leeuw

De Engelse spits Harry Kane heeft de Zon in Kreeft en de Maan in Schorpioen. Zijn Mars staat in Leeuw. Allemaal veelbelovende signalen voor de volgende rondes van Engeland.

Cristiano Ronaldo

Zon: Steenbok
Maan: Kreeft
Mars: Vissen

Portugal, de ploeg van Cristiano Ronaldo, heeft ook veel troeven. De geboortemaan van de Portugese spits staat in Kreeft en zijn Mars in Vissen.

Thomas Muller

Zon: Leeuw
Maan
: Waterman
Mars
: Maagd

Voor Duitsland is het eerder bedenkelijk, want bij Thomas Muller staat de Maan in Waterman, de Zon in Leeuw en Mars in Maagd.

Lionel Messi

Zon: Tweelingen
Maan
: Stier
Mars
: Tweelingen

De Argentijnse vedette Lionel Messi is geboren met de Zon en Mars in Tweelingen en de Maan in Stier. Helaas niet voldoende om de finale te bereiken.

Dani Carvajal

Zon: Boogschutter
Maan: Vissen
Mars: Boogschutter

Bij de Spanjaarden en hun topverdediger Dani Carvajal stellen we veel tekenen vast van de Boogschutter. Carvajal is ter wereld gekomen met de Zon en Mars in Boogschutter en de Maan in Vissen. Dit is een gunstige positie tegenover de cyclus Schorpioen en Boogschutter.

Pedri Gonzalez Lopez

Zon: Schorpioen
Maan
: Kreeft
Mars: Weegschaal

Pedri Gonzalez Lopez, de jonge talentvolle middenvelder van La Roja, zag het levenslicht op het moment dat de Zon in Schorpioen stond, de Maan conjunct Jupiter in Kreeft en Mars in Weegschaal. Zijn energie resoneert buitengewoon goed met de watertekens Vissen en Schorpioen.

Neymar da Silva Santos Júnior

Zon: Steenbok
Maan: Waterman
Mars
: Boogschutter

Brazilië behoort bij de topfavorieten. Toch is het voor Neymar twijfelachtig door zijn stand van de Zon in Steenbok en de Maan in Waterman. Een sterk signaal is wel zijn Mars in Boogschutter.

Vinicius Junoir

Zon: Tweelingen
Maan: Schorpioen
Mars
: Tweelingen

De andere Braziliaanse topspits Vinicius Junoir is geboren onder een Zon en Mars in Tweelingen en de Maan in Schorpioen. We hadden al geschreven dat Tweelingen een spanningsaspect vormt met Boogschutter (180°). Voor een topatleet kan dat het laatste duwtje in de rug betekenen. De geboortemaan in Schorpioen van de jonge spits staat heel gunstig tegenover Jupiter in Vissen.

En nu maar supporteren!

Word ook Bloom'er en krijg toegang tot ons volledige archief astrologie-artikelen!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Pluto aan zet

Zoals velen van jullie misschien wel weten, wordt elke planeet geassocieerd met eigen energetische…

Lees meer
Inspiratie

Human Design en de Human Design Chart: wanneer oude wijsheid en moderne wetenschap zich met elkaar verbinden

Human Design, nog bij velen onbekend, wordt steeds populairder. Met de (grote hoeveelheid)…

Lees meer
Inspiratie

Bloom 5 is uit! Voorwoord van Bloom eindredacteur Eva Vanooteghem

In het voorwoord van Bloom Special editie 5 - 2024 werpt hoofdredactrice Eva Vanooteghem een blik…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom