Home

Overige

Mijn account

Maan Dagboek: Maan in Ram • 20/03 tot 20/04 • Connecteer met je Innerlijke Vuur

astrologie

Lestijden

20 april 2023 / 00:00 - 23:59

Locatie

Ook op afstand mogelijk

Docent

Floor Van Egghen

Kostprijs

€ 25,00

Kies aantal tickets

Floor Van Egghen - Journal Challenge - De Maan in Ram 2023 is toegevoegd aan winkelmandje

Je kan nu afrekenen of verder winkelen. Maak hieronder je keuze.

Waarom een cursus/workshop via Bloom? Wel daarom:

 • professionele lesgevers en sprekers

 • ruim en uniek kwalitatief aanbod aan opleidingen

 • open en vertrouwelijke sfeer

 • kom in contact met gelijkgezinden

 • neem een vriend(in) mee en ontvang beiden 5% korting

Maan Dagboek: Maan in Ram • 20/03 tot 20/04

De Maan in Ram Journal Challenge Floor Van Egghen 5

Connecteer met je Innerlijke Vuur

Dit Maan Dagboek neemt jou mee op ontdekkingsreis doorheen de thema's en energie van de Ram (tussen 20/03 en 20/04). Ram wakkert jouw innerlijke vuur aan en nodigt uit om vol overtuiging in het Licht te gaan staan. De Maan is gedurende heel dit traject jouw bondgenoot, je leermeester en je spiegel (wat ze in werkelijkheid ook is).

Dit Maan-Dagboek is echt iets voor jou als je op 1 of meer van de onderstaande vragen resoluut 'ja' antwoordt.

 • Koester jij ook dat diepe verlangen om voluit vanuit jouw kracht en jouw essentie naar voren/buiten te treden?
 • Koester jij diep in je hart enkele bijzondere dromen met je mee die heel graag het daglicht zouden willen zien, maar ook telkens verlegen en/of angstig wegduiken van zodra je ze even subtiel aanraakt, of hun kant uitkijkt?
 • Wil jij je opnieuw met je Innerlijke Vuur connecteren en meer daadkracht en ondernemingszin het leven tegemoet treden?
 • Wij jij meer energie ervaren?

Dompel je onder in de energie van de Ram

”The Moon knows our deepest desires”

Deze praktische en informatieve Maan Journal is anders dan alle andere reeds bestaande dagboekbroertjes en -zusjes.

 • Eerst en vooral is het geen agenda. Het is bedoeld om je te helpen reflecteren over wat je voelt en ervaart doorheen deze specifieke cyclus. Je maakt hoogstens afspraken met jezelf!
 • Naast de concrete schrijfruimte voor elke maanfase, is het ook een geïllustreerd dagboek waar je zelf op creatieve wijze mee aan de slag kunt.
 • Het dagboek nodigt je uit om vanuit bewustzijn en zonder oordeel in de gelaagdheid van de heersende astrologische thema’s te duiken. “Actie” en “Daadkracht” kunnen veel verschillende en genuanceerde betekenissen hebben. Het dagboek helpt je te ontdekken hoe dat er voor jou uit ziet.

Het bevat illustraties die je zelf kunt inkleuren. Het kleuren is in deze context een rustgevende en meditatieve bezigheid die je ook zal helpen om uit de wereld van je hoofd, naar de diepere lagen van jouw innerlijke wereld te zakken. Kleuren helpt je om te vertragen, om je gedachten te ordenen en vanuit een meer 'volledige waarneming van jezelf' tot een nieuwe synthese te komen. Iedereen kleurt anders. Wanneer je ruimte maakt voor het kleuren wordt het Maan Dagboek een bijzonder persoonlijk manuscript. Kleur geven aan iets betekent dat je er op jouw unieke wijze ook mee in verbinding gaat. Je brengt het tot leven, maakt het mooier, voller. In deze Maan Journal mag je ontdekken wat dit voor jou kan betekenen.

Wat mag je verwachten?

 • Een afdrukbaar pdf-bestand van ruim 70 bladzijden dat uit twee delen bestaat. Het eerste deel helpt je om op diepgaande wijze met uitgebreide achtergrondinformatie en toelichting voeling te krijgen met de thema’s van Ram. Het tweede deel is een kunstig geïllustreerd dagboekgedeelte dat opgesplitst is per maanfase waarbij je specifieke opdrachten en aandachtspunten aangereikt krijgt voor het schrijven en kleuren.
 • Een mailflow die je gedurende een maand ook heerlijke impulsen geeft bij elke nieuwe maanfase.
 • Verbinding en uitwisseling via een besloten facebookgroep waar je met andere deelnemers in gesprek kan gaan over jouw ervaringen of vragen kan stellen.
 • Een begeleide meditatie over 'vuurkracht'.

Wat heb je nodig?

 • Engagement naar jezelf toe. Dagelijks een beetje tijd (gemiddeld een half uurtje, soms wat langer, soms wat korter) en het verlangen om wérkelijk een nieuwe wending te geven aan je leven.
 • Kleurpotloden, stiftjes… in alle kleuren van de regenboog.
 • Een sacred space, een plekje in je huis waar jij geregeld even kan terugtrekken.

Inschrijven voor 17 maart

Inschrijven kan tot 17 maart, zodat ook jij in staat bent om het volledige traject van de Ramenergie (20/03 tot 20/04) te doorlopen.

Over Floor van Egghen

Floor Van Egghen contributor Bloom web

Floor van Egghen is de bezielster van Moonmoments. Moonmoments ontstond vanuit haar persoonlijke verlangen om anderen te inspireren en aan te moedigen om vanuit een diepere verbinding met en een beter aanvoelen van zichzelf in hun persoonlijke & unieke kracht te gaan staan. Mandalatekenen en -kleuren, mantrazingen, en het werken met de Maan en de bijhorende astrologische thema’s, lopen als een rode draad doorheen het aanbod van Moonmoments. Floor is geen astrologe; ze gebruikt de astrologische thema’s om vanuit meer bewustzijn een innerlijk groeiproces te ondersteunen. Bij haar thuis organiseert Floor maandelijks het Nieuwemaantekenen en de Vollemaankring. Maar je kan ook bij haar terecht voor individuele sessies. Onder haar begeleiding als gecertificeerd Analytisch Tekentherapeut leer je de kracht van het tekenen en kleuren ontdekken, en duik je in die boeiende en symbolische wereld van beeldtaal. Floor gelooft in de kracht van “vertragen”. Vertragen door kleuren, door tekenen… Je zakt van je hoofd in je lijf en in het nu-moment. Een andere vorm van meditatie die voor iedereen bereikbaar en toegankelijk is.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom