Home

Overige

Mijn account

Lezing We leven op een draaiend bolleke: zeker weten? // Durf zelf denken

maatschappelijk

Lestijden

11 mei 2020 / 19:00 - 21:00

Locatie

Bloom
Kortrijkseweg 353, 8791 Waregem
Routebeschrijving

Docent

Peter Vereecke

Kostprijs

€ 20,00

Neem een vriend(in) mee en ontvang 5% korting
nog 15 plaatsen

Kies aantal tickets

Lezing Aarde is rond is toegevoegd aan winkelmandje

Je kan nu afrekenen of verder winkelen. Maak hieronder je keuze.

Waarom een cursus/workshop via Bloom? Wel daarom:

  • professionele lesgevers en sprekers

  • ruim en uniek kwalitatief aanbod aan opleidingen

  • open en vertrouwelijke sfeer

  • kom in contact met gelijkgezinden

  • neem een vriend(in) of kennis mee en ontvang beiden 5% korting

Durf zelf te denken! Is onze aarde werkelijk rond? Of worden we al jaren voorgelogen? Er wordt nieuwe informatie onthuld tijdens deze boeiende lezing bij Bloom in Waregem.

Bloom, het bewustzijnscentrum bij uitstek in West-Vlaanderen, organiseert voor het eerst een reeks lezingen die je uitnodigen om zelf kritisch na te denken over onze maatschappij. Deze lezingen kunnen afzonderlijk bijgewoond worden (€20/voordracht), of je kunt je meteen inschrijven voor de volledige reeks die bestaat uit 5 sessies (€80). In dit vierde deel stelt gewezen burgemeester Peter Vereecke de ronde vorm van de aarde in vraag.

De wetenschap leert ons dat we wonen op een roterende bal, die ook nog eens rond de zon draait en rond het melkwegstelsel en dit allemaal aan ongelofelijke snelheden. De aarde is rond, tenminste, dat wordt er ons verteld. In deze lezing 'We leven op een draaiend bolleke: zeker weten?' wordt deze kennis in vraag gesteld. Want welke bewijzen kan de wetenschap ons voorleggen om die theorie te ondersteunen? Wat zeggen de feiten? Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat de aarde ‘plat’ is. Wat bedoelen ze daarmee? Zouden ze toch gelijk kunnen hebben en heeft men het ons de laatste 500 jaar verkeerd voorgehouden, en zoja, waarom?

Een intrigerende verkenningstocht, inclusief tal van bewijzen en gelekte informatie, waarbij heel wat de revue passeert : astronomen & filosofen, heliocentrisme & zwaartekracht & relativiteit & big bang, mythologie & bijbel, Nasa & ruimtevaart, oude kaarten & poolexpedities, Vaticaan & Jezuiëten... Bestel nu je ticket en reserveer je plaats!

Docent: Peter Vereecke
Inschrijven: voor 10/04/2020

Over Peter Verreecke

Lezing Peter in Wonderland, uitnodiging tot kritisch nadenken - Peter Vereecke

Gewezen burgemeester van Evergem Peter Vereecke licht toe hoe zijn persoonlijke zoektocht naar de waarheid hem tot een heel andere wereld- en levensvisie gebracht heeft. Tijdens zijn zoektocht ontwikkelde hij een aantal presentaties over zowel muzikale als andere meer maatschappijkritische of speciale onderwerpen. Telkens is het zijn ambitie de interesse te prikkelen via een evenwichtige mix van ontspanning en informatie. Zijn motto: durf zelf denken!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief