Home

Overige

Mijn account

Lezing Muziektherapie

beleven

Lestijden

14 mei 2020 / 19:30 - 21:30

Locatie

Bloom
Kortrijkseweg 353, 8791 Waregem
Routebeschrijving

Docent

Paul Van Egghen

Kostprijs

€ 18,00

Neem een vriend(in) mee en ontvang 5% korting
nog 13 plaatsen

Kies aantal tickets

Lezing muziektherapie is toegevoegd aan winkelmandje

Je kan nu afrekenen of verder winkelen. Maak hieronder je keuze.

Waarom een cursus/workshop via Bloom? Wel daarom:

  • professionele lesgevers en sprekers

  • ruim en uniek kwalitatief aanbod aan opleidingen

  • open en vertrouwelijke sfeer

  • kom in contact met gelijkgezinden

  • neem een vriend(in) of kennis mee en ontvang beiden 5% korting

Muziek als helende therapie: hoe gaat dat in z'n werk? Je ontdekt het tijdens deze ontspannende en harmonieuze lezing 'Muziektherapie' bij Bloom in Waregem.

Muziek en klanken hebben al millennia vele culturen weten te intrigeren. Tijdens deze sessie 'Muziektherapie' wordt een korte historiek van de bekomen kennis belicht. Vooral de oud-Griekse bevindingen van Pythagoras, Hippocrates en Plato zijn hierin toonaangevend. We zullen ook zien hoe zowel klassieke meesters (vb. Bach), als popmusici hun invloed op ‘muziek als helende energie’ nalieten. Maar ook een specifiek instrument (harp), de menselijke stem of klankschalen kunnen - los van componist/uitvoerder - een bijzondere rol spelen in deze context.

We horen tevens hoe belangrijke muzikale parameters als ritme, toonhoogtes, boventonen en harmonie hun stempel drukken via ‘resonanties’ op organen, sferen, psychologische toestand of pijn. Het tweede deel van de lezing belicht hoe muziektherapie op verrassende wijze kan ingezet worden in de medische wereld, op het vlak van cardiologie, oncologie, neurologie en gynaecologie. Mooi om dan te zien hoe muziek als universele taal van het hart, reguliere en complementaire zienswijzen samenbrengt en tot schitterende resultaten leidt. Wees daarom zeker aanwezig op deze harmonieuze sessie 'Muziek als helende therapie' bij Bloom in Waregem. Bestel nu je ticket en reserveer je plaats!

Docent: Paul van Egghen
Inschrijven
: voor 05/05/2020

Over Paul van Egghen

Paul Van Egghen Astroloog Bloom Webshop

Paul, wonende in zuidelijk West-Vlaanderen, heeft reeds 40 jaar (muziek-)onderwijs achter de rug. Hij koestert 30 jaar levendige interesse in de realiteit achter de realiteit en gegronde spiritualiteit. Met een gevarieerde achtergrond van meerdere opleidingen (astrologie, EFT, meditatie, algemene esotherie, pendelen, SRT…) is deze duizendpoot nu vooral werkzaam als integraal astroloog (antwoorden op vragen als: wie ben jij, wat kom je hier doen, hoe is de link met de Hoger Zelf) en gecertificeerd hypnotherapeut. Maar dat houdt hem uiteraard niet tegen om boeiende workshops en lezingen over tal van verschillende onderwerpen op poten te zetten om zijn brede kennis te delen met anderen.

Beoordelingen van anderen

Ik vond de sessie heel boeiend en interessant (ik geef het een 5!) en zou zeker nog workshops van Paul willen volgen in de toekomst...

⏤ Katrien Van Biervliet

Het was een heel leuke ervaring, Paul heeft de materie op zijn eigen, typische manier gebracht. Ik was ervan onder de indruk, ik zou er niets aan willen veranderen!

⏤ Marleen Carrein

Ik vond het enorm boeiend en goed uitgelegd. Omdat ik zelf heel vertrouwd ben met astrologie, was ik er direct in mee.

⏤ Nadine Beeckmans

Schrijf je in op onze nieuwsbrief