Home

Overige

Mijn account

Lezing Leonard Cohen: kennismaking met een bijzondere mens // Durf zelf denken

maatschappelijk

Lestijden

18 mei 2020 / 19:00 - 21:00

Locatie

Bloom
Kortrijkseweg 353, 8791 Waregem
Routebeschrijving

Docent

Peter Vereecke

Kostprijs

€ 20,00

Neem een vriend(in) mee en ontvang 5% korting
nog 13 plaatsen

Kies aantal tickets

Lezing Leonard Cohen is toegevoegd aan winkelmandje

Je kan nu afrekenen of verder winkelen. Maak hieronder je keuze.

Waarom een cursus/workshop via Bloom? Wel daarom:

  • professionele lesgevers en sprekers

  • ruim en uniek kwalitatief aanbod aan opleidingen

  • open en vertrouwelijke sfeer

  • kom in contact met gelijkgezinden

  • neem een vriend(in) of kennis mee en ontvang beiden 5% korting

Durf zelf te denken! Ontmoet de bijzondere ziel van Leonard Cohen tijden deze ontspannende lezing bij Bloom in Waregem.

Bloom, het bewustzijnscentrum bij uitstek in West-Vlaanderen, organiseert voor het eerst een reeks lezingen die je uitnodigen om zelf kritisch na te denken over onze maatschappij. Deze lezingen kunnen afzonderlijk bijgewoond worden (€20/voordracht), of je kunt je meteen inschrijven voor de volledige reeks die bestaat uit 5 sessies (€80). In dit vijfde deel stelt gewezen burgemeester Peter Vereecke de ronde vorm van de aarde in vraag.

Maandag 7 november 2016 verliet Leonard Cohen het aardse toneel. Ruim zestig jaar was hij erop actief geweest als schrijver, dichter, zanger, songwriter, vrouwenliefhebber, filosoof en 'levenskunstenaar'. Heel merkwaardig: hij werd wereldwijd met de dag populairder. Overal waar hij optrad vlogen de tickets in recordtempo de deur uit. Hij is een unieke persoonlijkheid, die werkelijk iedereen aanspreekt. Maar waarom? Wie was hij? Hoe is zijn leven en carrière verlopen? Waarnaar zocht hij en heeft hij het gevonden? Wat is de betekenis van zijn songs? Waarom heeft deze man zo'n magische uitstraling?

Hierover gaat deze ontspannende én inspirerende voorstelling, met 'going home' als rode draad, dat diepgeworteld heimwee-gevoel dat wij hier op tijdelijke doortocht zijn naar ons ware (t)huis en ons diepe zelf. Het een boeiende, intieme, inspirerende en filosofische beleving aan de hand van uitvoerig klank- en beeldmateriaal over leven en werk van een bijzonder man, die heel zijn leven door zijn eigen weg gegaan op zoek naar schoonheid, waarheid en de diepere zin van ons bestaan als mens.

Deze avond richt zich tot iedereen: zowel wie Leonard al (lang) waardeert als wie deze veelzijdige artiest nog niet (echt) kent. Kennis van Engels is niet vereist want van alles krijg je er ook de vertaling bij! Bestel nu je ticket en reserveer je plaats!

Docent: Peter Vereecke
Inschrijven: voor 10/04/2020

Over Peter Verreecke

Lezing Peter in Wonderland, uitnodiging tot kritisch nadenken - Peter Vereecke

Gewezen burgemeester van Evergem Peter Vereecke licht toe hoe zijn persoonlijke zoektocht naar de waarheid hem tot een heel andere wereld- en levensvisie gebracht heeft. Tijdens zijn zoektocht ontwikkelde hij een aantal presentaties over zowel muzikale als andere meer maatschappijkritische of speciale onderwerpen. Telkens is het zijn ambitie de interesse te prikkelen via een evenwichtige mix van ontspanning en informatie. Zijn motto: durf zelf denken!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief