Home

Overige

Mijn account

Lezing Alice in wonderland: waarom draait onze wereld zo vierkant? // Durf zelf denken

maatschappelijk

Lestijden

04 mei 2020 / 19:00 - 21:00

Locatie

Bloom
Kortrijkseweg 353, 8791 Waregem
Routebeschrijving

Docent

Peter Vereecke

Kostprijs

€ 20,00

Neem een vriend(in) mee en ontvang 5% korting
nog 14 plaatsen

Kies aantal tickets

Lezing Alice in wonderland is toegevoegd aan winkelmandje

Je kan nu afrekenen of verder winkelen. Maak hieronder je keuze.

Waarom een cursus/workshop via Bloom? Wel daarom:

  • professionele lesgevers en sprekers

  • ruim en uniek kwalitatief aanbod aan opleidingen

  • open en vertrouwelijke sfeer

  • kom in contact met gelijkgezinden

  • neem een vriend(in) of kennis mee en ontvang beiden 5% korting

Durf zelf te denken! Ga mee 'down the rabbithole' en leer het fijne over complotdenken tijdens deze lezing bij Bloom in Waregem.

Bloom, het bewustzijnscentrum bij uitstek in West-Vlaanderen, organiseert voor het eerst een reeks lezingen die je uitnodigen om zelf kritisch na te denken over onze maatschappij. Deze lezingen kunnen afzonderlijk bijgewoond worden (€20/voordracht), of je kunt je meteen inschrijven voor de volledige reeks die bestaat uit 5 sessies (€80). In dit derde deel gaat gewezen burgemeester Peter Vereecke dieper in op het fenomeen 'complotdenken'.

Complotdenken werd lang geassocieerd met zonderlinge figuren op zolderkamers, maar inmiddels is dat beeld serieus bijgesteld. Door de steeds groeiende toegang tot informatie hebben 'gewone stervelingen' de luxe om zélf op onderzoek uit te gaan, in plaats van officiële verklaringen zomaar voor waar aan te nemen. Deze inzichten leiden tot een schrikwekkende conclusie: alles wat op deze aarde gebeurt, wordt gemanipuleerd en in scène gezet door een ongekend machtige elite. Volg Peter 'down the rabbithole' zoals Alice in Wonderland, en ontdek de waarheid.

Waarom draait onze wereld zo vierkant? Waarom is er zoveel ellende, geweld, ongelijkheid, oorlog…? Waarom gaan we zo geweten- en gevoelloos om met elkaar, de dieren, onze aarde? Bestaat er een elite, die vrijwel alle macht heeft en van achter de schermen de mensheid gevangen houdt in een keurslijf van leugen en angst en die ons in een richting duwt, die wij eigenlijk niet willen? Wie zijn ze? Wat willen ze? Hoe gaan ze te werk? Welke bewijzen zijn er? Wat kunnen we doen? Op deze vragen hoopt Peter tijdens deze voordracht een antwoord te bieden. Bestel nu je ticket en reserveer je plaats!

Docent: Peter Vereecke
Inschrijven: voor 10/04/2020

Over Peter Verreecke

Lezing Peter in Wonderland, uitnodiging tot kritisch nadenken - Peter Vereecke

Gewezen burgemeester van Evergem Peter Vereecke licht toe hoe zijn persoonlijke zoektocht naar de waarheid hem tot een heel andere wereld- en levensvisie gebracht heeft. Tijdens zijn zoektocht ontwikkelde hij een aantal presentaties over zowel muzikale als andere meer maatschappijkritische of speciale onderwerpen. Telkens is het zijn ambitie de interesse te prikkelen via een evenwichtige mix van ontspanning en informatie. Zijn motto: durf zelf denken!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief