Home

Overige

Mijn account

Cursus Verder leven na verlies

welzijn en coaching

Lestijden

01 september 2021 / 19:30 - 22:00

08 september 2021 / 19:30 - 22:00

15 september 2021 / 19:30 - 22:00

22 september 2021 / 19:30 - 22:00

Locatie

Bloom
Kortrijkseweg 353, 8791 Waregem
Routebeschrijving

Docent

Hilde Dewitte

Kostprijs

€ 120,00

Neem een vriend(in) mee en ontvang 5% korting
nog 10 plaatsen

Kies aantal tickets

Cursus Verder leven na verlies is toegevoegd aan winkelmandje

Je kan nu afrekenen of verder winkelen. Maak hieronder je keuze.

Waarom een cursus/workshop via Bloom? Wel daarom:

  • professionele lesgevers en sprekers

  • ruim en uniek kwalitatief aanbod aan opleidingen

  • open en vertrouwelijke sfeer

  • kom in contact met gelijkgezinden

  • neem een vriend(in) mee en ontvang beiden 5% korting

Tijdens de cursus 'Verder leven na verlies' bij Bloom ontdek je alles over rouwverwerking en het omgaan met pijn & verdriet.

Deze cursus 'Verder leven na verlies' is geschikt voor iedereen die ooit in zijn/haar leven heeft moeten afscheid nemen van een geliefde, of anderen wil ondersteunen bij dergelijke gebeurtenissen. Wanneer een dierbare sterft, davert de wereld op zijn grondvesten. Hoe kan je nu verder? Tijdens deze lessen krijg je inzicht in het rouwproces en de verwarrende emoties die daarmee gepaard gaan.

Misschien ervaar je jaren na het verlies nog steeds dat de pijn en het verdriet heel hard kunnen opspelen. Het gemis gaat immers nooit helemaal over. Toch kan het om in verbinding met de overledene de draad van het leven weer op te nemen. Om verder te stappen door de herinnering mee te nemen als bron van kracht en inspiratie. Tijdens deze cursus belicht docente Hilde Dewitte de verschillende aspecten van rouw, staat ze stil bij ‘verlaat verdriet’ en gaan we op zoek naar manieren om ons leven op een positieve en krachtige manier terug op te bouwen. Wat komt er zoal aan bod?

  • Rouw en rouwproces
  • Emoties en hoe ermee om te gaan
  • Herinneringen koesteren als krachtbron
  • Verder leven in verbinding

Docent: Hilde Dewitte
Inschrijven
: voor 25/08/2021

Over Hilde Dewitte

Hilde Dewitte Bloom web

Hilde Dewitte (°1969) is reeds meer dan twintig jaar rouwbegeleider en werkt als coach met individuen, koppels en groepen omtrent de meest belangrijke levensvragen. Dit doet ze vanuit openheid en met een onverzettelijk geloof in de veerkracht van mensen. Bevragend, filosofisch, maar ook praktisch en pragmatisch. Het leven ontplooit zich immers vaak als een hobbelige weg en als coach stapt ze met je mee en gaat ze op zoek naar manieren waarop mensen zich zo goed mogelijk kunnen ontplooien.

Beoordelingen van anderen

Ik heb door de workshops beter leren aanvaarden dat het rouwen zoveel energie neemt van je lichaam, dat dat uitgeput gevoel niet uitzonderlijk is, zelfs zoveel tijd na het overlijden. Door deze workshops te volgen heb ik voor mezelf bewust de tijd genomen om te starten met het wankelend wandelen op de lange weg van verwerking, aanvaarding, omgaan met verdriet en omgaan met het onbegrip van de omgeving.

⏤ Martine

De sessies hebben me veel bijgebracht. De inleidingen waren zo verrijkend en helder. De gesprekken waren heel leerrijk en hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf beter leerde kennen.

⏤ Mieke

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom