Home

Overige

Mijn account

Spirituele Expo Oostende
Zondag 11 december 2022
Koop hier je tickets

Summer Bloom Fest 2022 • Holistic Zone Programma zondag 7 augustus

Hier tref je meer specifieke informatie omtrent special guests, sprekers en de inhoud van de workshops en lezingen die tijdens het Summer Bloom Fest 2022 op zondag 7 augustus (van 13.30 tot 22 uur) in de Holistic Zone doorgang zullen vinden.

Summer Bloom Fest banner Holistic Zone Zondag 7 augustus

De Holistic Zone

De Holistic Zone doet dienst als centraal podium en voor die activiteiten waar wat bewegingsruimte meer dan welkom is. Als bezoeker kan je deelnemen aan de gratis yoga classes, groepsmeditaties, natuurbaden, kruidenworkshops, ecstatic dance, etc. Bovendien verwelkomen wij er de Tibetaanse monnik, Sangye, die voor jouw ogen een Tara Mandala maakt en ‘s zondags het festival opent met enkele krachtige mantra’s. Tijdens de slotceremonie op zondag geniet je als festivalbezoeker van het optreden van de groep Kirtan Masala.

Programma Holistic Zone

Zondag 7 augustus van 10 tot 18 uur

10.00 uur: Drumcirkel door Sjamaan Mother Mother
10.30 uur: Openingschant door Tibetaanse monnik, Sangye
11.00 uur: Ouder-kind-yoga door Charlotte Körmöczi
12.00 uur: Coaching door de menopauze met de daarbij behorende klachten door Ingrid de Coster en Morgane Engelmann
13.00 uur: Soundhealing door Bart Verhelst
14.00 uur: Krachtliederen en -rituelen, Marion Demanet
15.00 uur: Tempeldans onder begeleiding van Ashu
16.00 uur: Optreden door Kirtan Masala

Ga terug naar het hoofdoverzicht >

10.00 uur: Drumcirkel door Sjamaan Mother Mother

Het gezamenlijk openen van het Festival met een drumceremonie is een spiritueel feest. Jezelf met je hart en met je drum verbinden met iedereen en alles om je heen. Een diepere connectie maken met Moeder Aarde. Het verhogen van je spirituele frequentie en je hartenergie. Mis deze unieke ervaring niet! Tip: breng je eigen drum mee als je er één hebt.

Bekijk hier de introvideo met betrekking tot de drumceremonie onder leiding van Sjamaan Mother Mother, die je op zondag 7 augustus 2022 tijdens het Summer Bloom Fest aan het werk ziet.

Summer Bloom Fest Foto Sangye

11.00 uur: Openingsceremonie door Sangye Dewatsang - monnik

Sangye Dewatsang is een autentieke Tibetaanse monnik. Samen met zijn tweelingbroer werd hij op jonge leeftijd naar het klooster gebracht waar ze een basisopleiding genoten. Op een bepaalde leeftijd worden de jonge kloosterlingen voor de keuze gesteld om monnik te worden of terug te keren naar hun familie. Sangye koos samen met zijn broer om monnik te worden en dit vereiste heel veel discipline en training. Zoals heel veel Tibetaanse monniken moesten zij na een hele lange gevangenschap in erbarmelijke toestanden vluchten naar Indië voor de Chinese autoriteiten die Tibet nog steeds bezetten. In Dharamsala aangekomen waar de Dalai Lama nog steeds zijn thuisbasis heeft nam hij weer zijn taken als monnik op. Enkele jaren later volgde zijn tweelingbroer de voetsporen van Sangye. Zijn broer is nu chantingmaster en staat zoals Sangye heel dicht bij de Dalai Lama. Monnik Sangye kreeg de zegen van de Dalai Lama om het Tibetaans boeddhisme te verspreiden over heel Europa. Hij vestigde zich in Zwitserland. Hij heeft al heel veel gechant/gebeden voor mensen en families om hen bij te staan, bij genezing en voor vele andere situaties... Zijn hart is ongezien groot en zijn gebeden autentiek en krachtig.

Wat kan je verwachten van de openingschant door Sangye?

Sangye zal tijdens de openingschant op zondag 7 augustus starten met enkele chants/gebeden voor alle deelnemers, voor voorspoed, een goede gezondheid, spiritueel herstel en zuivering,... Gedurende het ganse Summer Bloom Fest zal hij ook een Tara mandala maken en eventueel een persoonlijke chanting geven. Er zullen ook boeddhistische beeldjes te koop zijn waar een groot deel naar zijn doelen in Tibet gedoneerd zullen worden.

Bekijk hier hoe een Tara Mandala tot stand komt en beleef het zelf op het Summer Bloom Fest 2022

Summer Bloom Fest Foto Charlotte Komorzi

11.00 uur: Ouder-kind-yoga door Charlotte Körmöczi

Charlotte Körmöczi is pedagoge, kindercoach en kinderyogadocent. Werken met kinderen is haar passie. 5 jaar geleden richtte ze Creanest op en dit jaar kwam daar Kleurnest vzw bij. Met Creanest organiseert ze gezinscoaching, kinderyoga en ouder-kind yoga. En met Kleunest vzw organiseert ze kinderkampen. Zelf beoefent ze reeds 6 jaar yoga. Naast het fysieke aspect van yoga heeft het haar zoveel inzichten gebracht die ze bijna dagelijks toepast in haar leven. Haar passie voor yoga geeft ze met heel veel enthousiasme door aan kinderen.

Wat kan je verwachten van deze ouder-kind-yoga-sessie?

In de ouder-kind yoga neem ik jullie mee op yoga-avontuur. We leren op een speelse en creatieve manier de basis van yoga. Samen met je kind yoga beoefenen werkt verbindend, het versterkt de band met je kind en is bovendien ontzettend leuk en ontspannend! Ouder- kind yoga is vooral de focus op verbinding, samen bewegen.

Ga terug naar het hoofdoverzicht >

Summer Bloom Fest Foto Ingrid De Coster

12.00 uur: Coaching door de menopauze met de daarbij behorende klachten door Ingrid de Coster en Morgane Engelmann

Lifecoaching ondersteund door kruiden-en voedingsadviezen. Vanuit een diepe hartsverbinding breng ik jou met veel warmte terug naar je zielkern. Van draaglast naar draagkracht begeleid ik jou naar een thuiskomen bij jezelf. Met degelijke opleidingen als achtergrond heb ik een solide basis van waaruit ik kan vertrekken. Mijn authenticiteit is daarbij een meerwaarde. Graag bied ik jou rust en met een vangnet van een gezond lichaam bouwen we samen aan verdere bewustwording."
- Ingrid De Coster

Summer Bloom Fest 2022 Morgane Engelmann

Wat kan je verwachten van deze lezing?

Morgane en Ingrid geven je de tools in handen en coachen je door de menopauze met de daarbijhorende klachten.

Ga terug naar het hoofdoverzicht >

Summer Bloom Fest 2022 koop tickets gif

Summer Bloom Fest Foto San Wuyts

13.00 uur: Drumcirkel door San Wuyts

Delen is het nieuwe hebben, verbinding is het nieuwe medicijn. Een motto dat ik al een paar jaar bij me draag. Ik streef ernaar elk stukje binnenin mezelf te omarmen en compleet te ervaren, te leven. Van jezelf houden en elkaar ondersteunen in het proces om meer authentieker in het leven te staan. Je zielenmissie te leven, te ademen. We omarmen, laten los, creëren en ontwikkelen draagkracht. Ik neem je mee op een innerlijke reis.
San~

Wat kan je verwachten van deze drumcirkel door San Wuyts?

Drumcirkel is een manier om klank en ritme te geven aan de hartslag van Moeder Aarde. Sinds de oudheid is de helende kracht van drums bespelen bekend. Je stemt je af en laat je meenemen door haar hartslag. Je voelt de eenheid en verbondenheid met elkaar, de natuur en Spirit. Een stap in je eigen centrum, de oerkracht voelend, een krachtige reis van thuiskomen.

Door te drummen wordt alles in beweging gebracht en vindt er een stroomversnelling plaats van energie. De energie wordt opgewekt en gaat weer stromen.
We drummen in verbondenheid, liefde en dankbaarheid. Een drumcirkel is een magische ceremonie waarin je contact maakt met je ziel, ontspanning verkrijgt en de energie laat stromen.

~ Samen gaan we op reis

Tijdens deze drumcirkel worden er 12 drums ter beschikking gesteld. De overige aanwezigen kunnen meezingen of dansen. Heb je zelf een drum? Neem deze dan zeker mee.

Ga terug naar het hoofdoverzicht >

Summer Bloom Fest Foto Marion Demanet

14.00 uur: Krachtliederen en -rituelen, Marion Demanet

Marion Demanet is een puur Natuurmens en het is haar passie om de mens terug te verbinden met Zijn natuur. Zelf reist ze al jaren met haar Zielepartner naar alle ongerepte plaatsen van Moeder Aarde (www.mariondemanet.com). Via hun lens proberen ze de Natuurpracht te vertalen. Op vele plaatsen voelt ze haar geroepen om eenvoudige rituele te doen voor het Water, voor de Mens en de Natuur. Ze werkt met Sound en Licht en in mijn natuur praktijk geef ik Soundhealing & Stembevrijding.

Wat kan je verwachten van de krachtliederen en -rituelensessie om 14 uur?

Waar is onze oorspronkelijk contact met de natuur en haar oerkracht? We zijn de verbinding kwijt met onze voorouders die deze eenvoudige natuur rituelen dagelijks deden vanuit dank, vanuit ontroering & respect voor de natuur. De dagelijkse her-verbinding met deze rituelen is O zo belangrijk in deze tijd. Ook onze krachtliederen zijn verdwenen in deze jachtige tijd. Tijdens deze workshop gaan we een aantal fantastische krachtliederen leren, voor het Water, voor Moeder Aarde, voor elkaar, voor onszelf. Ook gaan we terug heel eenvoudig leren hoe we een basisritueel toepassen. Onze intentie, de vier elementen Vuur, Water, Lucht & Water. Hoe maken we een altaar dat echt verbindt met de natuur en onszelf? We eindigen met een heel mooi verbindend Moeder Aarde ritueel waar we onze intentie plaatsen voor de Nieuwe tijd Wil jij graag meehelpen? Welkom!

Summer Bloom Fest Foto Ashu

15.00 uur: Tempeldans onder begeleiding van Ashu

Asharani Devgune is een professionele danseres, choreografe en docente. Ze is gespecialiseerd in Indische dansstijlen zoals Bharatnatya, Kathak, Bollywood, hedendaagse, Indiase volksdansen zoals Kalbelia, Ghoomer, Chari dans en Lavni. Ashu komt uit, Pune, Maharashtra in India. Pune staat bekend om zijn cultureel erfgoed op het gebied van drama, dans, muziek. Ashu treedt wereldwijd op, in India, Europa en Afrika.

Wat kan je verwachten van deze tempeldans onder leiding van choreografe Ashu?

Ashu zal een Indische dans uitvoeren gevolgd door een korte demonstratie waarbij iedereen de basis kan leren. Mis dit niet!

Ga terug naar het hoofdoverzicht >

Summer Bloom Fest Foto Centrum Lichtziel

16.00 uur: Optreden door Kirtan Masala

Kirtan Masala is een project van het Centrum Lichziel. Voor Kirtan Masala begon het avontuur zo'n 25 jaar geleden. Ze leerden chanten en zingen van devotionele liederen zoals kirtan (samenzang), bhajan (voor- en nazang) en mantra's (prayers gegeven door rishi's - zieners in Indië)in India. Het zingen van devotionele liederen is opladend aangezien er geen negatieve energie in de woorden aanwezig is. Het zijn de klanken die resoneren met onze chakra's. Op deze manier worden chakra's gereinigd en bevrijd. Zingen herinnert ons onze eigen goddelijke trilling en brengt ons in vreugde en het nu.

Wat kan je verwachten van dit optreden?

Kirtan Masala zal verschillende kirtan en mantra's zingen waarbij iedereen aangemoedigd wordt om mee te zingen. Vergeet al jouw problemen en ga op in het moment!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom