Home

Overige

Mijn account

Spirituele Expo Oostende
Zondag 11 december 2022
Koop hier je tickets

Summer Bloom Fest 2022 • Holistic Zone Programma zaterdag 6 augustus

Hier tref je meer specifieke informatie omtrent special guests, sprekers en de inhoud van de workshops en lezingen die tijdens het Summer Bloom Fest 2022 op zaterdag 6 augustus (van 13.30 tot 22 uur) in de Holistic Zone doorgang zullen vinden.

Summer Bloom Fest 2022 banner line up2

De Holistic Zone

De Holistic Zone doet dienst als centraal podium en voor die activiteiten waar wat bewegingsruimte meer dan welkom is. Als bezoeker kan je deelnemen aan de gratis yoga classes, groepsmeditaties, natuurbaden, kruidenworkshops, ecstatic dance, etc.

Programma Holistic Zone

Zaterdag 6 augustus, van 13.30 tot 22 uur

13.30 uur: Openingsceremonie (Ganesh puja + mantra), Centrum Lichtziel
14.00 uur: Yogasessie onder leiding van Jan Schamps
15.00 uur: Groepsmeditatie onder leiding van Maria Meulders
16.00 uur: Embodied Breath + Mantra Workshop onder leiding van Karen Vermeersch
17.00 uur: Creatief bewegen met Caroline De Paepe
18.00 uur: Kundalini yoga onder begeleiding van Viktorya
19.00 uur: Soundhealing door Bart Verhelst
20.00 uur: Zieledansen met Gita
21.00 uur: Ecstatic Dance Journey met DJ Purusha

Ga terug naar het hoofdoverzicht >

Summer Bloom Fest Foto Centrum Lichtziel

13.30 uur: Openingsceremonie door Johan en Lieve van Centrum Lichtziel

Op zaterdag 6 augustus om 13.30 uur verzorgen Johan en Lieve, bezielers van Centrum Lichtziel, de openingsceremonie. Door hun vele reizen in India leerden ze de traditionele rituelen, mantra's, bhajan en kirtan aan die tweemaal per maand in hun centrum aangeboden worden. Johan interesseerde zich later ook voor familie-opstellingen, reiki, engelenhealing en het lichtpriesterschap waaruit de engelen- en lichtfamiliemeditaties ontstaan zijn. Samen met zijn hooggevoeligheid is dit een ideale combinatie om te gebruiken bij het coachen van mensen op een dagelijkse basis. Lieve is heel creatief, diep verbonden met de natuur, zingt graag en is ook ingewijd als lichtpriester. De grote tuin (+5000 m²!) waarover ze beschikken, leent zich perfect voor de organisatie van het eerste Summer Bloom Fest 2022 in samenwerking met Bloom.

Wat kan je verwachten van deze openingsceremonie?

Johan en Lieve van Centrum Lichtziel openen officieel het Summer Bloom Festival door specifieke mantra's te reciteren en een kleine ceremonie te houden ter ere van Ganesha om positieve vibes te laten stromen. Pas dan kan het festival open verklaard worden.

Summer Bloom Fest 2022 Foto Jan Schamps2

14.00 uur: Yogasessie onder leiding van Jan Schamps

YGPM werd in 1980 opgericht door Piet Meyvaert, wiens naam de vereniging draagt sinds zijn overlijden in 2006. Voor de lessen doet YGPM-beroep op ervaren lesgevers. Eén van de lesgevers is Jan Schamps. Op zijn 17de heeft Jan Schamps kennisgemaakt met Yoga uit de handboeken van André Van Lysebeth die één van de pioniers was in de verspreiding van Yoga in Europa. Aanvankelijk was Jan enkel geïnteresseerd in de fysieke kant van Yoga. Jaren later is hij dan toch in een Yoga beweging terechtgekomen waar hij kennismaakte met de filosofische en spirituele kanten van Yoga. Sindsdien heeft het hem niet meer losgelaten. Jan heeft onderricht ontvangen van leraars als Swami Veda Bharati, Swami Ritavan, Swami Nityamuktanda Saraswati, Dr Stephen Parker, Pierre Lefèvre, Ashutosh Sharma, Swami Tat Sat Bharati, Uta Bisseswar, Sri Anandi Ma, Ravi Ravindra, Dr Günther Niessen, Tulku Lobsang, Loten Dahortsang, Dr Doris Echlin, Herman Seymus (Shuman), Anna Trökes, Munishree Kirtichandra Vijayji, Shraddhalu Renade, Swami Vimalananda, Anuradha Choudry -Vinayachandra Banavathi, Peter Marchand en anderen.

Wat kan je verwachten van de yogasessie onder leiding van Jan Schamps?

De uitvoering van asana’s (yogahoudingen) is dan wel geen doel op zich, doch wel het middel om tot het wezen van yoga door te dringen: de vereniging van de yogi met zijn wezenlijke staat van bestaan, bewustzijn en zaligheid. Naast de uitvoering van asana’s wordt daarom in elke les ook uitvoerig aandacht besteed aan de ademhaling, die de verbinding vormt tussen lichaam en geest. Het resultaat van de oefeningen is een ontspannen geest en lichaam. Als dusdanig is YGPM toegankelijk voor jong en oud.

Ga terug naar het hoofdoverzicht >

Summer Bloom Fest Foto Maria Meulders

15.00 uur: Groepsmeditatie onder leiding van Maria Meulders

Maria Meulders begeleidt en gidst mensen bij het vinden van hun zinderende kracht en het thuiskomen in en bij zichzelf. Ze opent poorten met klank en energie en maakt hierdoor transformatie en heelwording mee mogelijk. Maria is gespecialiseerd in lichaamsgericht werk, in praat- & luistersessies met meditaties, ademsessies, klankhealing, geboorte in kaartsessies, opstellingen of met de overtuigingen in je onderbewustzijn, afhankelijk van wat jou het meest dient. Bewust-zijn en gewaar-zijn vormen de belangrijkste sleutels van elke Body and Soul Coaching-sessie, waarin altijd veel aandacht is voor jouw eigen wijsheid en de wijsheid van jouw lichaam.

Wat kan je verwachten van de groepsmeditatie op zaterdag 6 augustus onder leiding van Maria Meulders?

Een heerlijk vol uur de tijd om samen te mediteren. Om deze sessie toegankelijk te maken voor mensen die nog geen ervaring hebben met meditatie én mensen met meer ervaring, bestaat deze sessie uit verschillende delen. We gaan meditatief bewegen op onze yogamat. Tijdens deze Meditative Movements ga je zodanig vertragen, dat je zenuwstelsel helemaal tot rust komt en dat je zacht en diep kan landen in je lichaam. Om nadien een uitgebreide mindful loving kindness-meditatie te doen. Tijdens deze mindful meditatie ga je jezelf en anderen wensen om liefdevol te zijn, te leven met gemak en vrede te ervaren. Het is een echte hartopener en een bijzonder fijne meditatie voor al wie meer zelfliefde en mededogen wil ontwikkelen. Het helpt je verbondenheid met jezelf en je medemensen versterken.
Mijn meditaties werden al meer dan 49.000 keer beluisterd op Insight Timer, wat prachtig is. In levende lijve samenkomen zoals op dit eerste Summer Bloom Fest en samen intunen op de energie van het moment zal uniek en magisch mooi zijn.

Summer Bloom Fest Foto Karen Vermeersch

16.00 uur: Embodied Breath + Mantra Workshop onder leiding van Karen Vermeersch (yoga, massage- & bachbloesemtherapeute)

Karen Vermeersch was van kinds af aan gebiologeerd door holistische gezondheid, yoga, meditatie en gezonde voeding. Ze verdiepte zich in yoga en beoefent verschillende stijlen zoals hatha, vinyasa en Iyengar yoga. Karen is verder een professionele Marma Point Massage therapeute, Vedisch astrologe en Bach Flower therapeute. Het is haar grootste plezier om al deze kennis, healing en yogische technieken met anderen te delen om hen te helpen groeien, evolueren en transformeren. Haar missie is om anderen in hun kracht te zetten en hen te ondersteunen op weg naar de beste versie van zichzelf!

Wat kan je verwachten van de Embodied Breath + Mantra Workshop onder leiding van Karen Vermeersch?

Tijdens deze workshop wordt er met de kracht van adem en geluid gewerkt om onmiddellijk in staat te zijn je energie te veranderen. Stel je voor dat je met je energie kon werken zoals met het licht. Iets te donker? Even het licht aanknippen. Iets teveel gestrest? Zenuwstelsel overspannen? Even wat ontspannend breathwork doen.
De adem en mantra brengen ons meteen uit ons denken, tot rust, in focus en tegelijk ontspannen. Je ervaart meer helderheid, verbinding en energie. Een onvergetelijke ervaring!

Summer Bloom Fest Foto Caroline De Paepe

17.00 uur Creatief bewegen met Caroline De Paepe - dans- & bewegingstherapeut

Caroline De Paepe is creatief dans- & bewegingstherapeut. Jarenlang volgde ze ballet, oriëntaalse dans, American Tribal Style, Tribal fusion, en andere dansstijlen. Door medisch uitgeschakeld te worden en nadien niet meer te kunnen dansen, ging ze op zoek naar andere mogelijkheden om in beweging te blijven. Tijdens haar opleiding creatieve therapie, kwam ze in aanraking met creatieve dans. Dit was een openbaring! Het dansen zonder pijn, waar haar ziel zo naar verlangde, werd terug mogelijk. Gedurende haar opleiding werd ze steeds meer gefascineerd door de kracht en de wijsheid van het lichaam. In 2019 startte ze haar eigen praktijk op met als missie mensen te begeleiden in hun zoektocht naar een beter welzijn en wel-voelen. Caroline verdiept zich nog steeds in de wijsheid en het embodiment van het lichaam. Het nog zo weinig ontdekte onderbewuste stuk van onszelf.

Wat kan je verwachten van de workshop Creatief bewegen onder leiding van Caroline De Paepe?

Creatief Bewegen, hierbij word je onder begeleiding in bewegen gebracht. Je laat de woorden binnenkomen en resoneren in je lichaam. Je lichaam geeft zelf aan welke beweging tot uiting wil komen. Door je over te geven aan de beweging van je lichaam, kom je in een heel andere dimensie te terecht. Het stimuleert het creatieve brein, zelfkennis, zelfzorg en tegelijkertijd brengt het rust in heel je systeem. Of je krijgt er net een enorme energieboost van! Afhankelijk wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Want niet alleen ons lichaam wil bewegen! Ook onze emoties, gedachten en spirit willen tot hun recht komen.

Lees verder onder de advertentie.

Summer Bloom Fest 2022 koop tickets gif
Summer Bloom Fest Foto Viktorya

18.00 uur: Kundalini yoga onder begeleiding van Viktorya

Bewegen en fit zijn is sinds Viktoriya haar kindertijd haar passie. Zo geeft ze al meer dan 20 jaar groepslessen.

Een achttal jaar geleden begon ze met Hatha en Vinyasa Yoga wat haar lenigheid en houding verbeterde en haar een gevoel van rust gaf. Toen ze Kundalini yoga ontdekte, ging er een andere wereld voor haar open. Kundalini yoga gaat namelijk niet om hoever je een oefening kan doen, het gaat om wat er met je gebeurt tijdens de oefening. Het is veel meer dan enkel bewegen, asana’s doen en bewust ademen. Het voelde als thuiskomen en de energie stroomde door haar lichaam. Kundalini betekent voor haar dichter komen bij jezelf, bewuster worden van je eigen kracht en weer meer jezelf zijn…. minder moeten en meer zijn.

Ze geeft graag deze prachtige ervaring door en zet "iets in gang" bij anderen. Daarom koos ze ervoor om Kundalini Yoga teacher te worden, want wat is er mooier om iemand anders in contact te brengen met zijn of haar eigen adem, eigen lichaam en authentieke zelf. Yoga is voor haar een manier van leven en ze staat te popelen om haar passie met jullie te delen.

Wat kan je verwachten van de Kundalini-yogasessie onder begeleiding van Viktorya?

BE STRONG, BE HEALTHY, BE HAPPY!
Bij Kundalini yoga staat het waarnemen van jouw eigen lichaamsenergie centraal. Hierbij ligt de focus op beweging, ademhalingstechnieken en meditatie. Je leert hoe je meer zelfbegrip, zelfvertrouwen en levenskracht krijgt. Kundalini yoga gaat dieper en transformeert de manier waarop je in het leven staat. Deze vorm van yoga is toegankelijk voor iedereen, voor elk niveau en elke leeftijd, ook als je nog geen yoga-ervaring hebt.

Ga terug naar het hoofdoverzicht >

“Yoga betekent voor mij dichter komen bij jezelf, bewuster worden van je eigen kracht en weer meer jezelf zijn…. minder moeten en meer zijn.”

Viktoriya (Kundalini yogadocent)

Summer Bloom Fest Foto Bart Verhelst

19.00 uur: Soundhealing door Bart Verhelst

Van kinds af aan is Bart Verhelst geïnspireerd door de natuur. Sinds een twintigtal jaar is hij bezig zichzelf en zijn stemklank te herontdekken en verder te laten ontplooien. Klank en muziek maken en hierdoor zijn innerlijke vrede en rust verder laten groeien is zijn grootste passie en die deelt hij graag met zijn medemens. Begeleiding bij stembevrijding is vervolgens ook een essentieel onderdeel van zijn passie geworden. Zijn medemens is een essentiële inspiratiebron in zijn eigen ontwikkeling alsook enkele verdiepende reizen naar o.a. India, Peru, Egypte… hebben zijn kijk naar zichtzelf en zijn medemens nog meer verruimd.

Wat kan je verwachten van deze soundhealing om 19 uur?

Uit het niets ontstaat een stemklank creatie, klanken van het moment. Bekrachtigd door het harmonium, santoor, windgong, duimpiano,... Laat je door de harmonische klanken van het moment meedrijven naar innerlijke ontspanning, rust, vrede,...

Ga terug naar het hoofdoverzicht >

Summer Bloom Fest Foto Gita

20.00 uur: Zieledansen met Gita (Claire Clément)

In 1981 werd Gita ingewijd in de transcendente meditatie. Vanaf 1982 was ze discipel van Osho. In 1985 ontmoette ze haar spirituele meester. Er volgde toen een heel intense tijd van groei, bewustwording en inzicht. Ze heeft doorheen de jaren van sadhana gevonden wat ze zocht en wil dit graag op haar eigen creatieve wijze verder doorgeven. De voorbije jaren schreef ze een boek dat gebaseerd is op de dagboeken die ze gedurende de meest intense jaren van haar sadhana bijhield. Het kreeg de titel 'De ontdekking van onze Goddelijke natuur’ en het is sinds begin 2022 overal verkrijgbaar.

Wat kan je verwachten van de sessie Zieledansen met Gita?

Na een korte inleiding zoeken we elk op ons eigen manier hoe we ons kunnen verbinden met de muziek. De dans ontvouwt zich vanuit ons innerlijke wezen, het tempo verandert, van zacht en stil, naar intens en vol en we volgen. Niets moet, alles mag, ook volledig stil zijn maar we zoeken geen contact met iets of iemand buiten onszelf. Na het dansen volgt een meditatie. Tot slot is er nog even tijd voor vragen en antwoorden, dit mag rechtstreeks verbonden zijn met wat we net beleefd hebben maar mag ook over een ander onderwerp gaan, zo lang het over groei, spiritualiteit of het zoeken naar inzicht gaat.

Ga terug naar het hoofdoverzicht >

Summer Bloom Fest Foto Philip Haers

21.00 uur: Ecstatic Dance onder leiding van DJ Pursha (Philip Haers)

Dj Purusha komt uit Vlaanderen, woont op een prachtig spiritueel geladen plek in de buurt van Zeeuws-Vlaanderen, en is heel zijn lange leven toegewijd aan 4 zaken: Zijn prachtig paradijselijke biotuin, zijn spirituele voeding in een mysterieschool gedurende meer dan 30 jaar, natural healing en muziek/dans.
Zowat alles gedanst doorheen de jaren: ballroom, sacred circle dance, Dances of Universal Peace, moderne folk, Trance Lucid Dance, Butoh, en Ecstatic Dance. Omwille van zijn ruime kennis van Trancemuziek, dans en spirituele toewijding werd hem 3 jaar geleden gevraagd om ook te gaan dj'en voor Ecstatic Dance. Sedertdien vind je hem passioneel aan beide zijden van de dj tafel, en vaak beiden op één avond.

Wat kan je verwachten van deze Purushasessie onder begeleiding van Philip Haers?

Een dj set van ★ dj Purusha ★ is steeds een authentieke ervaring: tijd nemen om in je lijf te zakken, je hart te openen, het hoofd leeg maken met mantrische herhalingspatronen in muziek, organische trance mogelijkheid scheppend die golft in tijdloosheid en éénheid. Zijn favoriete dansmuziekjes gaan van folkie trance tunes, mantra, tribal ritmes over melodische spirituele poëzie en wereldmuziek, een reis in tijdloosheid en over vele aardse continenten, een uitnodiging om als danser je dans te worden, even ten volle je paradijselijkheid te ervaren.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom