Home

Overige

Mijn account

Promo
The Herborist horse souplesse Bloom Shop

Horse Souplesse • Gewrichten, spieren en mobiliteit

sku: HERS
€ 88,00
€ 76,56

Horse Souplesse • Gewrichten, spieren en mobiliteit is toegevoegd aan winkelmandje

Je kan nu afrekenen of verder winkelen. Maak hieronder je keuze.

Product beschikbaar
  • Gratis levering vanaf €65,-

  • Binnen 2-3 werkdagen geleverd (BE-NL)

  • Advies op maat

  • Bloom'ers: 5% korting op tal van items

  • Bezoek onze showroom in Waregem

Bloom rating

Specificaties

Inhoud
250 gram
Samenstelling
Glucosamine Sulphate, Chondroitin, Perna caniculus, Zingiber officinalis, Harpagophytum procumbens, Angelica archangelica, Ribes nigrum, Urtica urens dioica, Solidago virgaurea, Equisetum arvense
Productcode
HERS
Gebruik
1 à 2 maatschepjes (5g) mengen bij het ochtend- en avondmaal. Deze verpakking heeft een maatschepje en is goed voor een 50-dagen-kuur.

Productinformatie

Horse Souplesse • The Herborist

Gewrichten, spieren en mobiliteit bij paarden

Horse Souplesse voor paarden is een complex met profylactische, beschermende, ontstekingswerende en analgetische eigenschappen om gewrichtsproblemen te voorkomen en te behandelen. Voor jouw paard is soepelheid een basisvoorwaarde om goed te presteren. Soepel zijn veronderstelt dat er niet de minste hinder zit in de gewrichten. In dit veterinair product komt de naam "Souplesse" terug. Zoals de naam het doet vermoeden houdt het de gewrichten soepel. Deze kruidensamenstelling is erop gericht een goed zuur-base evenwicht te ondersteunen en de gewrichten als het ware te smeren.

Gewrichtsproblemen bij paarden
, die aan de basis liggen van artrose, kunnen verschillende oorzaken hebben:
- Een verkeerde of te zware belasting op jonge leeftijd.
- Een overbelasting of een herhaaldelijke belasting door sport.
- Een tekort aan nutritionele elementen.

Door een overbelasting van het kraakbeen in de gewrichten ontstaan defecten in het collageennetwerk van dit kraakbeen:
- Het kraakbeen gaat meer water bevatten.
- Bij te sterke belasting van het gewricht kan het collageennetwerk niet standhouden, het wordt afgebroken door cytokinen.
- De kraakbeenstructuur ondergaat veranderingen, waardoor osteofytvorming kan plaatsvinden en chronische ontsteking in het synoviale weefsel kan ontstaan.

Het gevolg van al deze processen is een onregelmatig gewrichtsoppervlak, benige verbreding van het gewricht, verdikking van het gewrichtskapsel, vernauwing van de gewrichtsspleet en toename van het synoviale vocht. Naast ‘onvermijdelijke ouderdomskwaal’ is artrose waarschijnlijk ook het gevolg van een tekort aan nutritionele elementen.

-Voor de vorming van gewrichtskraakbeen heeft het organisme nood aan glucosaminoglycanen en proteoglycanen. Glucosamine is een bouwsteen van beide stoffen. Glucosamine wordt moeilijk opgenomen uit gras, rauwe groenten en granen. Bij bewerkte voeding is de glucosamine vernietigd door verhitting.
-Bij belasting van de gewrichten in de sport is er meer behoefte aan glucosaminoglycanen en proteoglycanen..

Horse Souplesse is gebaseerd op het versterken van het collageen, het goed gesmeerd houden van de gewrichten enerzijds en de reductie en/of deeliminatie van ontsteking, pijn en uremie (te hoge urinezuurconcentratie die leidt tot afzetting van urinezuurkristallen in de gewrichten, wat zeer pijnlijk kan zijn.

Actieve bestanddelen

De samenstellingen van The Herborist producten is steeds van 100% natuurlijke oorsprong zonder scheikundige of synthetische aanvullingen.
Terpenoïden
(koolstofverbindingen) uit de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel, Duivelsklauw, Zwarte aalbes en Guldenroede hebben een ontstekingswerende, en pijnstillende werking. Zij zijn ook antiallergisch en cortison-like.
Diuretische en urinezuursecreterende eigenschappen
komen van engelwortel, kleine brandnetel en heermoes.
Flavonoïden uit Guldenroede en Heermoes werken antioxiderend, anti-infl ammatoir en antibacterieel.
Glucosaminesulfaat uit schaaldieren is een aminosuiker, noodzakelijk voor de vorming van kraakbeen, bot, gewrichtskapsel, pezen en andere bindweefsels. Tevens speelt glucosamine een rol bij de productie van gewrichtsvloeistof en van het voor de wondgenezing noodzakelijke hyaluronzuur. Gewrichtsslijtage blijkt in vele gevallen het gevolg te zijn van een tekort aan glucosamine.
Chondroïtine
uit haaienkraakbeen dat voor de opbouw en het behoud van soepel kraakbeen verantwoordelijk is.

Gezien de uitstekende absorptie, het ontbreken van schadelijke bijwerkingen, de bewezen effectiviteit tegen gewrichtsslijtage en de geringe aanwezigheid van de actieve bestanddelen in de voeding is preventieve suppletie sterk aan te bevelen, zowel voor veulens in de groei als voor volwassen paarden.

Horse Souplesse complex van The Herborist bevat daarbij ook stoffen voor het behoud van het kraakbeen. Horse souplesse werkt:
- verzachtend
- kraakbeen ondersteunend dankzij glucosaminesulfaat, een substantie uit schaaldieren
- zuur verwijderend

Dit zijn één voor één eigenschappen die de gewrichten soepel houden.

Gebruik

• 1 à 2 maatschepjes (5g) mengen bij het ochtend- en avondmaal. Deze verpakking heeft een maatschepje en is goed voor een 50 dagen kuur.

Reviews

Schrijf een review

Dit vind je vast ook leuk

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom