Home

Overige

Mijn account

Spirituele Bloom Fairs najaar 2023
zondag 1 oktber 2023 • Kortrijk Xpo
Koop tickets >

Accessoires: Ouija borden

Ouijabord kopen: contact leggen met genezijde

Ouijaborden worden gebruikt om contact te leggen met overledenen en om boodschappen van genezijde te ontvangen. Het ouijabord bestaat meestal uit de letters van het alfabet, de cijfers 0 tot 9, de woorden 'ja' en 'neen', een begroeting, en een afscheid. Je gebruikt het ouijabord door je wijsvinger op een hartvormig stuk hout of plastic te plaatsen. Door te bewegen kan dat stuk hout of plastic vervolgens antwoorden en boodschappen doorgeven van 'gene zijde'. Geen idee hoe je een ouijabord veilig kunt gebruiken? Volg dit beknopte en handige 10-stappenplan!

Hoe is het Ouija bord onstaan?
Het oudste Ouija bord dateert terug tot de tijd van Pythagoras 540 voor Christus. Volgens historici hield de filosoof regelmatig sceances op een tafel met wielen, dat zich bewoog naar bepaalde tekens. Deze berichten vertaalde hij samen met zijn leerling Philolaus als openbaringen vanuit de onzichtbare wereld. Een latere versie werd ontdekt in 1853 door de Franse spiritualist Dhr. M. Planchette. Een blad papier was de basis. Als wijzer werd een hartvormig plankje met wieltjes aan beide kanten gebruikt, het derde stuk had een potlood eraan vast zitten. De moderne versie werd bij het Amerikaanse publiek in 1890 als spelletje geïntroduceerd door Elijah Bond, Charles Kennard en William Maupin. Deze heeft, zoals we deze nu kennen, een bord met het alfabet en onderin de cijfers 1 tot 10 en in de hoeken de woorden 'ja' en 'neen.

Is het gevaarlijk?
Een Ouijabord is gevaarlijk bij onjuist gebruik. Het moet respectvol gebruikt worden en niet voor de fun door mensen die op zoek zijn naar sensatie. Overledenen kunnen op veel verschillende manieren contacten met ons maken. Er zijn dan ook niet alleen maar positieve, maar ook negatieve entiteiten. Je kunt jezelf beschermen tegen negatieve entiteiten door een gebed.

Regels!
Je kan beginnen met het oproepen van de overledene die je wilt spreken na een gebed voor bescherming. Zo maak je namelijk een doorgang open naar de andere zijde. Vraag je geen specifieke naam, dan kunnen zich ook negatieve entiteiten aandienen. Het is zeer belangrijk om na de seance ook goed af te sluiten. Stuur de entiteiten weer terug naar de andere kant, zeg een gebed op en zeg hardop dat het portaal dicht is.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom