Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Sport en spiritualiteit

Voeding & Gezondheid
Bloom
30/08/2021
Sport en spiritualiteit

Wanneer je aan spiritualiteit en sport denkt, dan kan je aan allerlei zaken denken. Volgens echte kenners is de rol van spiritualiteit in de sport veel groter dan soms aangenomen wordt. Zelfs echte toppers die op het hoogste niveau acteren hebben hier het nodige over geleerd.

Het is leuk om eens te kijken hoe ook jij er je voordeel mee kunt doen door op een meer spirituele manier naar sport kunt kijken. Dat kan je bijvoorbeeld de volgende keer wanneer je naar Fitness Brugge gaat dan eens zelf toepassen. Dit kan je prestaties flink ten goede komen.

Weg van geloof en bijgeloof

Allereerst is het belangrijk om spiritualiteit op een goede manier te benaderen. Vaak wordt gedacht dat dit alleen maar om geloof of bijgeloof gaat. Dit is echter totaal niet waar het om draait. Het gaat juist om het in balans brengen van lichaam en geest. Wanneer je al wat langer aan krachttraining doet, dan weet je hoe belangrijk het is om je geest met je spieren in verband te brengen. Daaruit kan je dus ook direct al afleiden hoeveel je kunt hebben aan het gebruik van spirituele technieken in jouw sportroutine. Dat is van waarde.

Punten waarop je kunt winnen

Het is goed om te weten op welke punten je winst kunt boeken door spiritualiteit een kans te geven. Zo kan het je helpen je discipline te verbeteren. Dat is dan weer goed voor je motivatie. Met een doel voor ogen en de focus en concentratie om hieraan te werken ben je al een heel eind op weg om gezonder te leven. Daarnaast is de kracht van herhaling zowel voor spiritualiteit als voor sport van grote waarde. Daardoor liggen beide zaken dus heel dicht bij elkaar, zonder dat het veel te abstract hoeft te worden.

Hulp op praktisch vlak

Als het gaat om sport, dan is het natuurlijk fijn wanneer je spirituele technieken op een gemakkelijke manier kunt toepassen. Zo is het goed om te leren loslaten welke waarde winst of verlies heeft. Dit is energie die je beter kunt gebruiken om te werken aan een beter niveau van sporten. Ook is het goed om eens met een serieuze blik te kijken naar de manier waarop je te werk gaat. Is het zo dat de oefeningen die je doet je echt vooruit brengen. Of is het zaak om op zoek te gaan naar iets nieuws?

Voor iedereen van waarde

Wat vooral ook belangrijk is om te beseffen, is dat het voor iedereen van waarde is om op deze manier aan de slag te gaan. Spiritualiteit is niet alleen maar een extra stap wanneer je toch al aan de top staat. Ook wanneer jij gewoon graag in je vrije tijd naar de sportschool gaat kan je met de hulp van enkele spirituele technieken meer uit je mogelijkheden halen. Het is wel heel fijn om zeker te zijn dat je het allemaal niet voor niets doet. Lekker aan de slag gaan in de sportschool is dan leuker.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Kan het leren van talen de geestelijke gezondheid helpen?

Kan het beheersen van een nieuwe taal, zoals Engels, een positieve invloed hebben op onze…

Lees meer
Spiritualiteit

Midwinter • De kortste dag, de langste nacht

Tussen 20 en 23 december vieren we elk jaar Midwinter. Een nieuw zonnejaar zet zich in. Dit jaar…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

4 redenen waarom een vegan lifestyle gezond is

Een vegan lifestyle wint steeds meer terrein en dat is niet zonder reden. Het niet eten van…

Lees meer
Preorder | Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom