Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Smeer het uit!

Voeding & Gezondheid
Anna Wilde
17/05/2019
Smeer het uit!

De zomer komt stilletjes aan dichter. Wil je die felbegeerde 'glowing skin' bereiken, die niet enkel je huid maar ook je social media selfies naar een hoger niveau tilt? Wel, goed nieuws! In deze bijdrage deelt Anna Wilde enkele van haar beautygeheimen en essentials om jouw huid die natuurlijke, gezonde uitstraling te geven die het verdient.

Coconut crazy

”Wist je dat kokosolie zo goed als de enige olie is die niet van structuur verandert bij verhitting?”

Eén van mijn topfavorieten die nooit in mijn beautycase ontbreekt, is kokosolie. Kokosolie heeft namelijk heel wat toepassingen voor huid en haar in petto. Ook in de keuken is deze olie een goed alternatief voor de traditionele vetstoffen. Dit wondermiddel kan, vooral tijdens de warme zomermaanden, ingezet worden om je haar te voeden. Je kan het ook aanwenden ter bescherming van de huid na het scheren.

Maar ook als natuurlijke make-up remover verslaat kokosolie alle concurrentie. Meer aandacht voor een heerlijke massageolie die jouw huid achteraf niet uitdroogt? Meng dan wat kokosolie met een lekker geurende essentiële olie om je spieren te ontspannen (lavendel) of om ze net te activeren (citrus). Verder is kokosolie een absolute topper voor je tandhygiëne: zowel bij het poetsen als bij het witten van de tanden door oil pulling. Last but not least: test eens kokosolie uit als natuurlijk glijmiddel bij het vrijen!

Soft & shiny

De volgende in de rij is castorolie, ook wel bekend als ricinus- of wonderolie. Dit eeuwenoude schoonheidsextract heeft zijn naam beslist niet gestolen. Het zorgt namelijk voor vollere wenkbrauwen, langere wimpers en een stralende (hoofd)huid. Enkele druppels in je shampoo en conditioner, et voilà: sterkere haarlokken en -wortels als resultaat.

Smeer het uit tip bloom web
Smeer het uit avocado masker bloom web

Verbluffende veggies

Het eten van avocado en het drinken van wortelsap geven je huid, haar en nagels een extra boost. Vitamines A en E en gezonde vetten voorzien de huid in extra voeding. Wist je trouwens dat je een goed rijpe avocado op je gezicht kunt smeren als maskertje? Aangelengd met enkele druppels citroensap en je hebt het ideale recept in handen voor een gezonde en stralende huid. Opnieuw budget uitgespaard om te investeren in die nieuwe zomeroutfit ;).

Zuurstof Zuivert

Eentje die ik ook zeker wil meegeven is de foodgrade 3% oplossing H2O2 (eenvoudig online te bestellen). Na een warm bad of douche staan je poriën wijd open. Het perfecte moment dus om je lichaam wat extra zuurstof te gunnen. Neem gewoon wat zuurstofwater in je handen of gebruik een verstuifdopje om het over je huid te verdelen. Vermijd de ogen, slijmvliezen en intieme delen om een branderig gevoel te voorkomen en het haar zodat het niet gaat verbleken. Je kan de waterstofperoxideoplossing ook innemen via druppeltjes met een weinig mineraalwater (niet puur in de mond) op een nuchtere maag of voeg het toe aan je smoothies, rauwe soepen of gezonde dressings.

Coffee cares

Als laatste hebben we het over koffiedik, afkomstig van biologische koffie. Je kan het namelijk als bodyscrub gebruiken in de douche. Zeker een aanrader voor koffieliefhebbers, aangezien je als een kopje zwarte zonde geurend de badkamer uit wandelt. Koffiedrinken is dan misschien niet hét gezondste ochtendritueel, bij uitwendig gebruik is het wél je beste vriend. Je wordt beloond met een fluweelzachte huid, en wie weet heb je dat ochtendkopje niet meer nodig om je dag aan te vatten.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

25 maart 2024 • Volle Maan in Weegschaal met gedeeltelijke maansverduistering

Op maandag 25 maart 2024 om 09:00 uur staat de Volle Maan in het diplomatische sterrenbeeld (of…

Lees meer
Inspiratie

Tips om je manier van leven aan anderen door te geven

Het overbrengen van je levensstijl en waarden op anderen is een krachtig middel om positieve…

Lees meer
Lifestyle

Zwarte katten en bijgeloof: het symbool voor ongeluk

Oktober is Halloweenmaand, en daar kun je in de winkelstraten niet naast kijken. Etalages vol…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom