Home

Overige

Mijn account

Boekreview: In 10 stappen vertrouwen na ziekte - Veronika Rutten

Voeding & Gezondheid
Bloom
30/08/2019
Boekreview: In 10 stappen vertrouwen na ziekte

Ziekte als boodschapper en het vertrouwen herwinnen daarna is de rode draad in dit boek. Net zoals ziekte universeel is, is ook de oerkracht die wij bezitten om het heft in eigen handen te nemen dat. In de 10 stappen die Veronika Rutten aanbiedt kun je, ondanks alle tegenslagen, iets moois van je leven maken. Ongeacht in welk stadium jij je bevindt, biedt dit stappenplan een wezenlijke bijdrage aan jouw bewustwording. Zo ga ook jij een betere toekomst tegemoet!

Zelf aan de slag

Is dit boek iets voor jou? Als je te maken hebt met gezondheidsproblemen, en je daar niet uitsluitend op reguliere wijze voor behandeld wilt worden, dan is het antwoord: ja. Ga met dit boek zelf aan de slag om op lichamelijk én mentaal vlak zo gelukkig, gezond en vitaal mogelijk te worden. Je krijgt op gestructureerde wijze heldere informatie en praktische opdrachten waardoor je meer inzicht krijgt in het leven en in jezelf. Je leert hierdoor stapsgewijs hoe je jezelf kunt helpen en helen. Die kennis creëert een stevige basis voor een gelukkiger en gezonder leven, waarop je je altijd verder kunt blijven ontwikkelen.

Veronika schrijft uit eigen ervaring

De woorden in dit boek zijn gebaseerd op eigen ervaringen en bevindingen van de auteur. Ze spreekt recht vanuit het hart. Ze bracht het 10-stappenplan tot leven om anderen te helpen hun eigen situatie aan te pakken en te verwerken. Het boek leest makkelijk en duidelijk en draagt een schat van waardevolle inzichten en informatie bij zich. Het biedt de lezer de mogelijkheid om een positieve wending te geven aan de ‘waarom'-vraag van het ziek-zijn.

”De ervaringen van coaches die ziek zijn geweest helpen de lezers hun eigen situatie te accepteren.”

Veronika verwerkte een serie interviews in dit boek waarin leermeesters en coaches die ziek zijn geweest centraal staan. Hun ervaringen helpen de lezer hun eigen situatie te accepteren. Verder krijg je bij elke stap praktische opdrachten en ontvang je een gratis werkboek. Jouw eigen handleiding bij jouw proces, waarin je van tijd tot tijd naar kunt terugkijken en je vooruitgang kunt bijhouden.

Stappenplan

STAP 1. Breng je situatie in kaart.

Eerst en vooral is het belangrijk stil te staan bij wat er eigenlijk gebeurd is. Vragen als “Wat is ziekte überhaupt?” en “Wat is jouw definitie van ziekte?” komen in dit hoofdstuk aan bod.

STAP 2. Accepteer wat jou is overkomen.

Eén van de moeilijkste stappen, maar wel een cruciale, indien je echt wil bouwen aan iets nieuws.

STAP 3. Ontdek de levenslessen van jouw ziekte.

In elke uitdaging die op je pad komt zit een levensles verborgen. Ze brengen jou inzicht in waar je nu staat. Bij deze stap ga je op zoek naar deze les(sen).

STAP 4. Doorbreek je oude patronen.

Je leert nieuwe routines aan, die je helpen bij het vinden van meer levensplezier. Oude patronen die je niet meer dienen, laat je beter los!

STAP 5. Pas je inzichten toe.

Met enkel 'weten' verandert er helaas niets. Bij deze stap ga je de inzichten in je leven implementeren, zodat je ook echt een doorbraak kunt bereiken.

Boekreview in 10 stappen vertrouwen na ziekte quote illness Bloom web

STAP 6. Voed jouw lichaam en gedachten.

Wat heeft je lichaam nodig om terug op kracht te komen? Welke gedachten dienen je? Het lichaam is je huis waarin je woont. Zorg er goed voor!

STAP 7. Houd je energie hoog.

Bij ziekte gaat heel veel energie verloren, bij herstel is het jouw taak deze terug te winnen. Energie is je levenskracht, vergeet dat niet.

STAP 8. Blijf emotioneel fit.

Negatieve emoties, die een lange periode aanhouden, zijn vaak voorbodes van ziekte. Zo zijn bepaalde klachten en symptomen te herleiden naar onverwerkte emoties. Bij deze stap leer je deze negatieve emoties te herkennen.

STAP 9. Doe het niet helemaal alleen.

De weg naar herstel kan lang en eenzaam zijn. Zelf zie je bepaalde patronen niet altijd (meer). Samen kom je een stuk sneller tot het gewenste resultaat.

STAP 10. Zorg voor een ultieme balans.

Het terugvinden van vertrouwen is het doel van deze 10 stappen. Balans tussen alle aspecten van je leven hoort daar bij. Dat is het hoofddoel.

Over de auteur

Foto Veronika

Veronika Rutten is transformatie life- & healthcoach. Op 44-jarige leeftijd kreeg zij volledig onverwacht de diagnose kanker. Met haar eigen VR-methode (Vitality Results) helpt ze vrouwelijke ondernemers na een moeilijke (ziekte)periode terug volledig in hun kracht te komen, zodat ze vol energie en zelfvertrouwen aan hun toekomst kunnen werken.

Cover Veronika DEF VOORKANT

In 10 stappen vertrouwen na ziekte
Veronika Rutten
87 pagina’s
Prijs €17,50
ISBN: 9789492926470
Te koop in de boekhandel,
via www.veronikarutten.com
en www.bol.com

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De kosmos en de wereldeconomie

De grote economische wereldcrisis van 2008 ligt al eventjes achter ons. Door een overschatting van…

Lees meer
Kaartleggen

Kaartleggen met de Gypsy Waarzegkaarten

De Gypsykaarten kennen een lange geschiedenis. Het zigeunervolk was dan ook uiterst gedreven in het…

Lees meer
Spiritualiteit

De I Tjing voor dummies

Hoewel niet zo bekend in onze contreien, is de I Tjing (ook wel Yi Jing) het oudste Chinese…

Lees meer
Bloom 3 - 2021

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom