Home

Overige

Mijn account

7 maart 2023 • Volle Maan in Maagd • Brains over heart

Astrologie
Ada Dierick
02/03/2023
7 maart 2023 • Volle Maan in Maagd • Brains over heart

De Volle Maan bevindt zich op dinsdag 7 maart 2023 om 13.40 uur in het sterrenbeeld Maagd. Deze Volle Maan stimuleert je om te kiezen voor een praktische en rationele aanpak. Bovendien wil je onder deze maanfase je leven en je omgeving onder de loep nemen: wie en wat levert een positieve bijdrage aan je welzijn en wie/wat niet? Maak voor jezelf de balans op en schrap wie of wat overbodig is. It's time to let go...

Maagd is een aardeteken en bijgevolg is er sprake van een grounding energie. Je focus zal onder invloed van deze Volle Maan in Maagd bij de fysieke wereld liggen en datgeen dat je in de praktijk kan brengen. De wijze waarop je jouw leven organiseert en de zaken waarmee je jouw lichaam voedt, worden herzien en gereviseerd. Brains over heart, want met de Volle Maan in Maagd denk je eerst goed na voor je tot actie overgaat. De Maagden staan immers bekend om hun uiterst zorgvuldige aanpak, want als ze iets doen, dan doen ze dat ook goed.

De invloed van de Volle Maan in Maagd 2023

Mercurius, de planeet die betrekking heeft op communicatie, regeert over het teken Maagd. Dit betekent dat de nodige gesprekken gevoerd moeten worden. Zo krijg je de kans om zaken die al langer een probleem vormen uit de weg te ruimen. Vertel wat er op je lever ligt en je voelt je direct een paar kilo lichter. Verlos jezelf van ballast, maar wees je bewust van de manier waarop je communiceert met anderen. Ook met jezelf. Stel je vriendelijk, begripvol en zorgzaam op: de woorden die je uitspreekt hebben een sterke kracht eens ze het universum bereiken. Mercurius streeft overigens ook naar kennis. Je zal de kans krijgen om iets nieuws bij te leren en je kennis uit te breiden. De energie van dit aardeteken wakkert tevens je perfectionistische eigenschappen aan. Je streeft ernaar om ergens in uit te blinken.

Door de aanwezigheid van de Volle Maan in het sterrenbeeld Maagd zal je eerder geneigd zijn logisch en rationeel na te denken. De empathie van de Zon in Vissen zorgt voor een mooi tegenwicht. Deze Volle Maan in Maagd krijgt nog een extra dimensie door de aanwezigheid van de plichtsgetrouwe, eerder ernstige Saturnus in het sensitieve waterteken Vissen (van 08 maart 2023 - 26 mei 2025). Vooral de hooggevoelige personen (HSP’ers) onder ons varen wel bij deze constellatie. Saturnus in Vissen heeft een beschermend effect op hen. Onder deze planeetstand pikken ze minder makkelijk de gevoelens en emoties op van hun omgeving, wat hen een stuk minder kwetsbaar maakt.

Deze kosmische combinaties vergroten niet alleen je interesses in de spirituele wereld enerzijds, maar maken ook je dromen en doelen een stuk concreter. We kunnen gerust spreken van een positieve Volle Maan dankzij de aanwezigheid van de voornoemde planeet in het teken Vissen. De Volle Maan in Maagd van 7 maart 2023 stimuleert je tot slot om voor jezelf na te gaan wie een positieve bijdrage aan je leven levert. Maak voor jezelf de balans op: wie/wat is overbodig en verdient niet langer een plaats in jouw leven? Leren loslaten is zeker een thema tijdens deze Volle Maan.

Stuur je intenties bij

De afgelopen Nieuwe Maan in Vissen van 20 februari 2023 was er een van inspiratie, mogelijkheden en vruchtbaarheid. De intenties die je hebt gezet zouden nu stilaan hun vruchten moeten afwerpen en zichtbaar worden. Merk je echter dat je wensen zich maar niet manifesteren of stellen je manifestaties je wat teleur? Stuur ze dan bij!

De cyclus is nog niet compleet en je kan het roer nog helemaal omgooien. Misschien besef je nu dat je eigenlijk wat anders wilt of dat je je dromen kan bereiken via een ander pad. Misschien staar je je blind op een bepaalde wens terwijl er andere deuren voor je opengaan. Klamp je dus niet vast aan een bepaalde gedachte, maar vertrouw op wat het Universum voor jou in petto heeft.

Volle Maan in Maagd van 07 maart 2023: stel jezelf volgende vragen:

Sta even stil bij hoe je je voelt tijdens deze Volle Maan in Maagd. Welke emoties komen naar boven en waar vinden zij hun wortels? Neem pen en papier en stel jezelf even volgende vraagjes om de connectie met jezelf te versterken.

  • Welke veranderingen vonden er de laatste 2 weken in mijn leven plaats?
  • Waar wil ik mijn energie in blijven steken voor de rest van deze cyclus?
  • Waaraan wil ik geen energie meer geven?
  • Kan ik makkelijk uitdrukken in woorden wat ik voel?
  • Wat kan ik veranderen in mijn manier van communiceren?

Enjoy!

Word ook Bloom'er. En ontdek de vele voordelen!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Meditatie

Exclusief interview met Swami Purnachaitanya

Swami Purnachaitanya (1984) is internationaal bekend als spirituele gids, spreker en auteur van het…

Lees meer
Inspiratie

Waarom de waarheid zoveel pijn doet

Is waarheid relatief? Er bestaat een verschil tussen het uiten van jouw waarheid, die vaak…

Lees meer
Inspiratie

Hoe manipulatie doorzien?

Manipulatie kan moeilijk te herkennen zijn, omdat het vaak subtiel en onopvallend gebeurt. Soms…

Lees meer
Bloom 7 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom