Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Een reeks Spirituele Ondernemers: Sofie Varrewaere van BigFish4.me

Een reeks Spirituele Ondernemers: Sofie Varrewaere van BigFish4.me

Spiritueel in het leven staan en een zaak runnen? Het lijkt een onmogelijke combinatie. Toch zijn er velen die er met succes in geslaagd zijn hun spirituele ingevingen te behouden én een lucratieve handel op te zetten. Bloom is alvast onder de indruk en interviewt iedere maand een spirituele powervrouw over haar leven, haar bedrijf en de keuzes die komen kijken bij het runnen van een zaak.

Vandaag is de eer aan Sofie Varrewaere, niet alleen een liefdevolle moeder en een gedreven personal coach met haar eigen internationale coachingbureau: BigFish4.me, maar ook vaste columniste bij Bloom. We gingen het gesprek aan met deze ware gedragsexperte die alles kent van menselijke interactie in de persoonlijke levenssfeer tot binnen de grote bedrijven en multinationals.

”Wij gaan op zoek naar een gezonde balans waarbij geluk en vervulling het grootste belang hebben.”

Hoe omschrijf jij je manier van spiritueel leven?

Ik geloof erin dat je altijd op de juiste plek bent. Ook als dat niet zo voelt, dan juist zeker! Dan krijg je net de kans om te leren en te ontdekken. Zo leer je ook jezelf beter kennen en groei je als mens. Dat is het basisprincipe dat ik opleg voor mijzelf en voor mijn klanten in de coachingpraktijk.

Hoe ben je op het idee gekomen om met dit bedrijf te starten?

Coaching paste perfect bij waar ik goed in ben en waar ik van hou. Ik moei mij graag overal en nergens mee (lacht). Nee, serieus. Mensen prikkelen, aan het denken zetten, een spiegel voorhouden of een duwtje in de juiste richting geven dat is zowat mijn levensroeping. 10 jaar geleden was coaching helemaal nog niet zo hip als het nu is. Toch geloofde ik erin.

Wat is de missie van je bedrijf?

Onze missie is groei beschikbaar maken voor iedereen. Voor mezelf betekent dat het ondersteunen van ambitieuze mensen over de hele wereld om nóg succesvoller te worden dan ze al zijn. Velen kunnen denken dat het dan enkel draait om het vinden van meer succes. Dat klopt niet helemaal. Wij gaan op zoek naar een gezonde balans waarbij geluk en vervulling het grootste belang hebben.

Wanneer besefte je of hoe kwam je tot het besef dat je je spirituele manier van leven wilde delen met anderen in de vorm van een bedrijf?

Bij mij is het eerder omgekeerd gegaan. Ik was een alleenstaande moeder, dus mocht ik mijn carrière niet laten mislukken. Eerst had ik mijn bedrijf, verdiende ik geld, werd ik succesvoller en pas toen die basis er was, had ik als ondernemer de vrijheid om echt te laten zien wie ik was. Daaruit groeide de spiritualiteit vanzelf.

Wat was de moeilijkste stap in dit proces? Kan je dit aanvullen met een voorbeeld?

Het allermoeilijkste voor mij was het leren omgaan met mijn hooggevoeligheid. Toen ik begon als coach werd ik er helemaal door overdonderd. Verdriet, frustratie, boosheid,... Er kwamen zoveel gevoelens op me af die niet eens van mij waren, maar die ik wel in me opnam. Vroeger probeerde ik dat weg te stoppen, maar nu zet ik het in als troef.

En wat was de makkelijkste stap? Kan je dit aanvullen met een voorbeeld?

Dat is een moeilijke vraag. Volgens mij was die er niet (lacht). Ik herinner me nog dat ik jaren geleden met spelmateriaal onder mijn arm een groot bedrijf binnenliep. Een ander heeft daar vraagtekens bij, wat je zelfvertrouwen toch wel test, maar ik wist dat het werkte. Het vertrouwen in mijn goede intentie is wat mij enorm vooruit heeft geholpen.

Ik geloof dat er een plek is voor iedereen. Dat iedereen succesvol mag zijn.

Sofie Varrewaere

”Achter die zakelijke wereld schuilen gewone mensen.”

Wat is de grootste uitdaging bij het runnen van een bedrijf met een spirituele insteek?

Wat ik mooi vind aan het huidige coachingklimaat is dat zakelijkheid en spiritualiteit hand in hand kunnen gaan. Toch ben ik zelf ook niet van de geitenwollen sokken, met alle respect voor de liefhebbers. Ik werk veel met spiritualiteit, maar de focus ligt nog steeds meer op de uitkomst. Het gewenste resultaat is waar het om draait, niet op de werkwijze die ik als coach inzet.

Wat onderscheidt jouw bedrijf van soortgelijke of eerder traditionele bedrijven? Wat bied jij dat anderen niet hebben?

Ik geloof dat er een plek is voor iedereen. Dat iedereen succesvol mag zijn. Mijn klant is niet de klant van een ander. Iedereen heeft andere voorkeuren en sommigen matchen beter met het ene bedrijf dan met het andere. Ik zie de andere bedrijven dus ook niet echt als concurrentie, want als iemand meer nood heeft aan een traditionele aanpak dan is mijn bedrijf bijvoorbeeld niet voor hen en omgekeerd is dat ook zo. De vrijheid die de klanten hebben om zelf te kiezen met wie ze willen samenwerken, maakt dat je je omringt met mensen die min of meer op hetzelfde level resoneren.

Hoe reageren mensen op de manier waarop jij het spirituele hebt vertaald naar het aardse?

Soms schrikken mensen weleens of zijn ze opstandig. Dan herken ik mezelf van zoveel jaar geleden. Ze weten niet hoe ze zich moeten voelen, vragen zich af wat ze hier doen en of dat is waarvoor ze zoveel geld neertellen. Soms werk ik met humor en kunnen we samen lachen, maar soms vraag ik hen ook hun werkelijke gevoelens toe te laten en wordt er gehuild.

Gaan de zakelijke wereld en de spirituele wereld wel hand in hand?

Zeker weten. Achter die zakelijke wereld schuilen gewone mensen. Als je dan voorbij die intimiderende titels en ego’s kijkt en voorbij de hoge druk te moeten voldoen aan allerlei verwachtingen, zie je dat we allemaal nog steeds op zoek zijn naar hetzelfde. Er mogen zijn, jezelf mogen zijn, vertrouwen in jezelf en in een ander, vertrouwen in de toekomst, vervulling en geluk.

Welke raad kun je geven aan anderen die hun spirituele insteek willen doortrekken naar een aards bedrijf?

Eerst en vooral, onderneem vanuit authenticiteit en wees jezelf. Laat daarnaast een ander dat ook doen. Als er één ding is dat ik geleerd heb, is het dat ik niemand hoef te overtuigen van mijn spiritualiteit. Ik kan enkel hard werken vanuit mijn goede intentie en de ander is vrij om daar al dan niet in mee te gaan.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Momenteel ben ik druk bezig met het opschalen van mijn bedrijf door op zoek te gaan naar coaches die net als mij geloven in overvloed. Op deze manier breiden we onze missie om groei beschikbaar te maken voor iedereen uit. Klanten vinden zo de coach en aanpak die bij hen het beste past, met of zonder spirituele tools. De coach kan op zijn beurt geld verdienen met wat hij of zij het allerleukste vindt om te doen. Een win-win situatie dus.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Word op de hoogte gehouden van de laatste Bloom-nieuwtjes.

In onze Privacy Verklaring & cookie policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Happy Spring Equinox

Met de lente-equinox, ook wel de maart-equinox genoemd, die plaatsvindt op woensdag 20 maart 2024…

Lees meer
Astrologie

Sporten in 2024 op basis van je horoscoop

Nu het nieuwe jaar goed en wel begonnen is, staan ook de goede voornemens weer op het programma.…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

De positieve effecten van hardlopen op je mentale gezondheid

Hardlopen is misschien wel één van de meest populaire vormen van beweging als het gaat om het…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom