Home

Overige

Mijn account

Lammas: het hoogtepunt van de zomer voor een wicca

Spiritualiteit
Astrid HL Goossens
27/07/2020
Lammas: het hoogtepunt van de zomer voor een wicca

De equinox van de zomerzonnewende. Het hoogtepunt van de zomer voor een wicca. Zwoele dagen, hete nachten en afkoelende onweders maken deel uit van het heersende weer dat nodig is om granen en gewassen te laten rijpen, zodat deze later geoogst kunnen worden. Herkenbaar? Dan weet je dat het tijd is voor Lammas.

Tijd voor dankbaarheid

Na het feest van de zomerzonnewende (Midzomer) volgen drie oogstfeesten in de wereld van de wicca. Het zijn feesten van dankbaarheid voor wat je hebt, feesten om balans op te maken tussen wat je nog wil en wat je niet meer wil en feesten om offers te maken zodat je, wat je wel wilt, kan behouden. Het eerste oogstfeest, Lammas, vindt plaats rond 1 augustus. Het is een periode van overvloed en weelde. Het is een tijd om te genieten van de vruchten van het harde werken van de vorige maanden. In zeer veel landen vindt nu de zomervakantie plaats en gaan velen op reis. Het is tevens een sabbat waarbij je de vruchten plukt van iets dat je hebt afgesloten, iets waar je al eerder mee was begonnen.

In deze Covid-19 tijden klinkt het toch war vreemd om te genieten van overvloed, weelde en figuurlijke vruchten. Je kunt je zelfs afvragen waar de overvloed of positieve zaken om dankbaar voor te zien vandaan komen? Je hoeft het niet ver te zoeken: voltooide je een studie, ondanks de moeilijke omstandigheden? Of kun je eindelijk terug een ouder familielid bezoeken? Het zit soms in een klein hoekje.

The little things

Lammas sabbat wicca heks oogstfeest Bloom web

Sommigen hebben hun baan verloren of afscheid moeten nemen van geliefden. Stuk voor stuk tegenslagen die je leven op dat ogenblik moeilijk maakten. Je vindt het misschien niet makkelijk om dankbaar te zijn voor dat wat je hebt geoogst. Maar wat gebeurt er als je kijkt naar dat wat je nog wel hebt? Denk even aan je eigen goede gezondheid of de steun die je hebt mogen ondervinden tijdens de lockdown? Waarvan kan jij volop genieten? Wat heb je bereikt?

Tip: leg een leeg blad papier op een zichtbare plaats. Telkens je er langs passeert, noteer je iets waar je dankbaar voor bent. Want dat is het doel van Lammas voor een moderne heks: stil staan bij hetgeen je hebt bereikt en de dingen die je leven kleur geven. Je kan ook iets tekenen of plaatjes uit een magazine erop kleven. En mocht je niet onmiddellijk iets vinden, kan je steeds genieten van de warmte van de zonnestralen, de verfrissing die volgt na een onweersbui, een wandeling in de natuur of stad.

Andere manieren om Lammas in je huis te halen:

  • Bak een brood, versier je woning met gele slingers. Je kinderen zullen je met plezier helpen.
  • Haal zomerbloemen zoals gladiolen of begonia’s in huis.
  • Maak van crêpepapier zelf fleurige zonnebloemen.
  • Organiseer met je gezin of familie een wandeling door het park of bos en neem je picknick mee (coronaproof natuurlijk). Regent het die dag; hou je picknick gezellig in je eigen woning!
Alle boeken en accessoires voor de moderne wicca vind je hier in onze webshop!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Trotseer de belangrijkste valkuilen tijdens het lopen met de tips van Evy Gruyaert

Er zijn vele redenen waarom we van tijd tot tijd de drang voelen om terug te beginnen lopen of…

Lees meer
Inspiratie

Ten volle BLOOMen

Alles wat we ontvangen, is een waar geschenk. Momenten van geluk, maar ook gebeurtenissen die…

Lees meer
Astrologie

Weegschaal, jouw jaarhoroscoop 2020

We vieren in augustus/september traditiegewijs de verjaardag van de Weegschaal en zetten dit teken…

Lees meer
Bloom oktober 2020

Word een Bloom’er

  • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2020, jaarhoroscoop 2020, ascendanthoroscoop 2020, je Chinese horoscoop 2020,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen