Home

Overige

Mijn account

Kan een simpele blik je leven veranderen? Ook de wetenschap kan niet alles verklaren.

Spiritualiteit
Dr. Matthias Kamp
07/11/2019
Kan een simpele blik je leven veranderen?

‘An ordinary man with an extraordinary gift‘, zo wordt Braco vaak omschreven. Volgens verschillende wetenschappers en dokters bezit hij een bijzondere gave, waarmee hij de levens van anderen zichtbaar kan verbeteren. Zijn geheime wapen? Zijn blik! Duizenden mensen over de hele wereld gaan al sinds 1995 naar hem op zoek, om die wonderbaarlijke ‘gaze’ te ervaren.

“5 jaar lang leed ik aan tinnitus. Tijdens een event in 2013 waarop Braco aanwezig was verdween dat irritante, constante geluid plots, om sedertdien nooit meer terug te keren.” - M. Bornemann, Germany

Tegenwoordig zijn de getuigenissen van bezoekers legio. Die tonen aan welke mogelijkheden Braco’s blik zoal biedt. De gerenommeerde neuroloog en psychiater Prof. Dr. D.C. Dulcan nam de proef op de som tijdens een event waarop hij 1500 bezoekers een getuigenis liet afleggen. Op basis daarvan besloot hij dat Braco effectief een positieve invloed uitoefent op de geest, ziel en het lichaam van de aanwezigen.

Hoe is het mogelijk dat een simpele blik zoveel kan teweegbrengen? Welke kracht stroomt er doorheen Braco, waardoor je donkere gedachten verdwijnen, je innerlijke licht wordt versterkt en je sinds lange tijd je spontane glimlach terugvindt? Sommigen beschrijven zijn blik als een onzichtbare knuffel, gekenmerkt door een zorgeloze openheid, kinderlijke creativiteit en diepe vrede. Anderen ervaren het eerder als een warmte die door hun lichaam raast en een gevoel van geluk en vitalisering met zich meebrengt. Niet zelden laten mensen weten dat, na één enkele ontmoeting met Braco, aanslepende problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Fysieke kwalen die miraculeus opgelost raken, positieve veranderingen die in hun leven worden bewerkstelligd - zonder enige moeite -… Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet.

Braco Komt Naar België Naomie Campbell

Dr. Vladimir Gruden, een Kroatische medische psychotherapeut, spendeerde jaren aan het onderzoeken van Braco en diens gave. Zijn bevindingen en conclusies vind je in het boek ‘Braco’s Gaze’, welke in drie talen te verkrijgen is. “De veranderingen die Braco kan teweegbrengen in het leven van zijn bezoekers zijn uitermate interessant. De wetenschap is er tot op de dag van vandaag nog niet in geslaagd om alles te verklaren, dit is één van die zaken”, aldus Gruden.

Maar wie is Braco, de man die iedereen wil ontmoeten? Hij is een hoogopgeleide getrouwde man én vader van een zoon. In 1995 werd Braco zich gewaar van zijn gave om mensen te helpen. Tot 2004 sprak hij ook met zijn publiek, maar na een tijdje besefte hij dat die individuele gesprekken niet meer haalbaar waren, zijn fanbase werd gewoon te groot. Sindsdien komen mensen in groep samen, om hem in stilte aan te staren.

In 2012 ontving de Kroaat de internationale Peace Pole award, dezelfde prijs die de Dalai Lama en Moeder Theresa reeds in ontvangst mochten nemen.

What the eyes do not see, the heart feels

"Het was een fantastisch gevoel, een overweldigende energie. Ik kan het niet omschrijven, het voelde als een licht. Ik hield ervan. Enkele minuten bepaalden mijn volledige leven.” – Een bezoeker

Jaren geleden hoorde Dr. Kamp voor het eerst over Braco. Zijn manier van werken was verrassend. In een tijd waarin discussie, opinies en verwarrende informatie centraal staan, is het verfrissend om iemand te ontmoeten die in stilte met anderen wil communiceren. Zijn blik wekt duidelijk een gevoel van geluk, liefde en vrede in mensen op. Dat werd reeds bewezen door honderden getuigenissen van bezoekers, dokters, psychologen en wetenschappers.

Braco sfeerfoto the gaze Bloom web 4

De Zwitserse Prof. Alexander Schneider, oprichter van the Basel PSI days, nodigde Braco uit op zijn congres in 2006. Hij beschreef die ontmoeting als volgt: “Om te begrijpen wat Braco precies doet, moeten we ons wereldbeeld en onze visie over de natuur bijstellen.”

Braco wil zichzelf niet benoemen als een heler, maar als iemand die zich geroepen voelt om het leven van anderen op positieve wijze te beïnvloeden. Hij maakt geenszins valse beloftes, omdat hij zichzelf slechts beschouwt als een belichaming van een kracht waar hij zelf geen controle over heeft. Want ook wie niet in staat is om hem effectief te bezoeken, kan kennis maken met zijn blik, via livestreaming. Het is een fenomeen dat niet kan begrepen worden aan de hand van rede en logica, en misschien hoeft dat ook niet.

Getuigenissen

Dr. M. Knöringer, Fysieke en revalidatiegeneeskunde, Duitsland

“Tegenwoordig worden de blikken steeds meer gericht op holistische wetenschap en geneeskunde. Er zijn reeds verschillende verklaringen voor Braco’s werk. Maar voor mij, als dokter, zijn de resultaten allesbeslissend. Ik heb zelf met mijn eigen ogen voldoende waargenomen hoe Braco’s bezoekers op verschillende wijzen voordeel halen uit zijn blik, ja soms zelfs op medisch vlak.”

Dr. L. Colizoli, psychiater, Verenigde Staten van Amerika

“Ik heb nog nooit zo’n sterke, positieve energie ervaren. Ik heb onmetelijk veel respect voor wat Braco doet, en ik ken heel wat andere medische deskundigen die mijn mening delen.”

Prof. Dr. A. Racz, toegepaste geneeskunde, Kroatië

“We proberen een logische, geneeskundige verklaring te vinden voor dit fenomeen. Daarvoor moeten we ons beroepen op oude wijsheden die niet enkel rekening houden met de chemische processen van het fysieke lichaam, het zichtbare, maar ook met het bestaan van levenskracht en energie. Dit laatste is namelijk omnipresent in het leven, en het gaat verder dan ons fysieke bestaan. Mensen zoals Braco beschikken over een bijzonder talent, dat hen in staat stelt om deze kracht te verzamelen, te channelen en te richten op wie het nodig heeft.”

Disclaimer: Braco’s events zijn in geen geval een vervanging voor medische hulp of therapie. De ‘gazing’ is enkel toegankelijk voor volwassenen vanaf 18 jaar. Zwangere vrouwen worden aangeraden om na hun derde maand geen sessie meer bij te wonen.

Banner Afbeelding Braco Ontmoeting Spirituele Expo Niet te missen Leuven

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kristallen & Edelstenen

Edelstenen combineren doe je zo

Een edelsteen voor elk probleem, zo lijkt het. Een stuk of drie trommelstenen in je jaszak, twee…

Lees meer
Inspiratie

De kunst van loslaten

De drang om krampachtig aan het verleden te blijven vasthouden zit in de menselijke natuur…

Lees meer
Spiritualiteit

Ouijaborden: the official rulebook

De geschiedenis van het ouijabord is op zijn minst merkwaardig te noemen. Het werd in 1891…

Lees meer
Bloom oktober 2020

Word een Bloom’er

  • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2020, jaarhoroscoop 2020, ascendanthoroscoop 2020, je Chinese horoscoop 2020,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen