Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Een ritueel om het verleden los te laten

Spiritualiteit
Bloom
21/12/2022
Een ritueel om het verleden los te laten

Nu het einde van 2022 met rasse schreden nadert, proberen we in allerijl nog snel een trendy kerstoutfit op de kop te tikken, de laatste ingrediënten voor het uitgebreide viergangendiner in te slaan en het hele huis van kop tot teen te poetsen. Maar in die hectiek van de feestdagen lijken we onszelf uit het oog te verliezen. Juist nu, nu het einde nadert, is het een goed moment om je terug te trekken, jezelf te verlossen van oude ballast en een schone lei voor het nieuwe jaar te creëren. Laat problemen, conflicten en trauma los en stap in een nieuw seizoen van zelfvergeving en groei.

Natuurlijk kun je dit ritueel uitvoeren op elk gewenst moment, maar wie de sterren raadpleegt, zal meer resultaat behalen. Een geschikt moment om dit Release Ritual uit te voeren is bijvoorbeeld de nacht van de Nieuwe Maan. Een Nieuwe Maan markeert immers altijd een nieuw begin.

Release Ritual: het stappenplan

”Feel the feeling but don't become the emotion. Witness it. Allow it. Release it. - Crystal Andrus”

Stap één - Maak tijd

Probeer iedere maand tijd vrij te maken voor dit bezinningsritueel. Door maandelijks te contempleren over de zaken waarvan je jezelf wenst te verlossen, creëer je een diepe band met je innerlijke gevoelswereld. Je bent meer in tune met jezelf en je wensen en verlangens. Om dit ritueel te beginnen, zoek je een rustig hoekje in je huis en pak je een pen en papier, een vuurvaste schaal en een aansteker erbij.

Stap twee - Voel het

Om het verleden los te laten, moet je eerst de aanwezigheid ervan voelen. Sommige nare ervaringen onderdrukken we ten koste van alles. Na verloop van tijd verdwijnt het naar de achtergrond, maar deze pijn volledig helen, doe je nooit. Ontwijken is geen oplossing, ga daarom na welke herinneringen, welke gebeurtenissen, zwaar op je hart wegen. Haal diep adem en nodig deze herinneringen aan het verleden uit, terwijl je jezelf voorbereidt om verder te gaan zonder hun toegevoegde gewicht.

Stap drie - Denk erover na

Welke herinneringen steken de kop op? Bij welke krijg je spontaan een knoop in je keel en een zwaar hart? Dit mogen gebeurtenissen zijn waarin er jouw onrecht werd aangedaan, maar je mag evengoed de herinneringen neerpennen waarin je iemand anders kwetste. Neem nu de tijd om een brief aan jezelf te schrijven over je verleden. Wees zo eerlijk mogelijk, laat alle trauma's los die je hebt begraven, kwetsende situaties, gênante ontmoetingen of omstandigheden die je liever zou vergeten. Noteer alles wat je wilt loslaten.

Stap vier – Doorvoel het

Neem op een comfortabele wijze plaats op de grond, een yogamatje of op een meditatiekussen. Lees nu je brief hardop voor. Denk nogmaals terug aan die pijnlijke momenten. Sluit vervolgens je ogen en laat de pijnlijke, verdrietige emoties die opborrelen toe. Doorvoel ze, laat ze aanwezig zijn. Het kan ongemakkelijk zijn, maar bedenk dat je met deze gevoelens zit, zodat je kunt groeien en gelukkiger verder kunt met je leven.

Stap vijf - Reinigen

Neem nu de brief die je hebt geschreven, steek hem veilig in brand en leg hem in je vuurvaste schaal. Kijk hoe de woorden branden en voel de reinigende kracht van het vuur. Concentreer je op de vlammen en herhaal de mantra:

'Ik laat het verleden los en sta niet toe dat deze herinneringen nog langer macht over mij hebben.’

Stap zes - Laat het los

Als de brief klaar is met branden, verzamel dan de as. Neem ze mee naar buiten, weg van je huis en strooi ze in de wind. Voel je gereinigd en verfrist terwijl je ze ziet hoe de lucht ze meeneemt.

Alle accessoires voor een geslaagd ritueel vind je in de Bloom Shop!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Leven in harmonie met de Maan

Sinds mensenheugenis spreekt de Maan tot de verbeelding. Ze wordt bewonderd, bezongen en soms ook…

Lees meer
Dossier 2024

Retrograde planeten 2024

In dit artikel vind je een praktisch overzicht van alle planeten én de periode waarin ze in 2024…

Lees meer
Dossier 2024

Voorspellingen 2024 • Spiritueel ontwaken, maatschappij en kinderen • In de ban van 2024

We zijn uiteraard nu al benieuwd naar wat 2024 voor ons in petto heeft. Bloom ging te rade bij…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom