Home

Overige

Mijn account

Boekreview: De Holist - Bob Kukler

Spiritualiteit
Bloom
18/07/2019
Boekreview: De Holist

Angelo, afkomstig uit het Siriaanse sterrenstelsel, ontmoet na zijn 'wake-up call' in dit leven op aarde zijn kosmische liefde waarvan hij sinds zijn incarnatie is gescheiden. Daarnaast is Angelo op zoek naar de sleutel die hem en ook de rest van de mensheid weer terug kan brengen bij de oorspronkelijke scheppingskracht, de goddelijke essentie.

Ben je op zoek naar een meeslepende, goed geschreven roman? Dan verdient 'De Holist' zeker een plaatsje op jouw boekenplank. Het valt meteen op dat dit boek heel veel diepgang heeft. 'De Holist' bevat een gelaagdheid van allerlei verhaallijnen die op de één of andere manier met elkaar in verbinding staan, om daarna in de tweede helft van het boek allemaal samen te vallen. Dit web van verhalen zorgt voor intrige en nodigt uit om te lezen. De auteur, Bob Kukler, heeft hier werkelijk een leesbare, literaire roman neergezet die qua inhoud grensoverschrijdend is in de categorie van de spirituele romans.

Boordevol inspiratie

Aan boeiende visies en inzichten is er zeker geen gebrek in dit boek. ‘Inspiratie’ betekent eigenlijk bezieling door een spirit. In de roman heeft Angelo, het hoofdpersonage, heel veel dialogen met zijn Hogere Zelf die hem op tal van vlakken inspireren. Een heel belangrijk inzicht vindt plaats bij het element ‘water’, waarbij Angelo de terugkeer van zijn godin mag ervaren. In de roman blijkt dat het herleven van de godin in jezelf – zowel voor vrouwen als voor mannen – een essentiële stap is om naar buiten te kunnen treden met de authentieke, unieke kleur van jouw ziel.

Multidimensionale delen

”Op het hoogste niveau van het Siriaanse sterrenstelsel ontdekt hij dat die mannelijke en vrouwelijke energie in essentie één wezen was.”

Angelo maakt op een nacht een reis door vele bewustzijnsvelden, waarbij hij overal fragmenten van zijn eigen multidimensionale wezen tegenkomt, steeds met dezelfde vrouwelijke energie die hij op aarde tot dan toe nog niet had ontmoet. Op het hoogste niveau van het Siriaanse sterrenstelsel ontdekt hij dat die mannelijke en vrouwelijke energie in essentie één wezen was.

De waarheid achter de schermen

Deze roman gaat ook over het machtsspel achter de schermen, zoals dat bijvoorbeeld bij grote multinationals het geval is. Dit gegeven wordt in dit boek vertegenwoordigd door de CEO van de grootste farmaceutische corporatie ter wereld. Maar we krijgen ook een inkijk in de gang van zaken op de Bilderberg-conferentie, en hoe de machtige elite alle macht en controle in handen heeft en die krampachtig wil houden. We krijgen daardoor ook inzicht in hoe de robotisering deze controle nog verder zal doen toenemen. Niets is wat het lijkt.

Osirisch model De holist bob kukler Bloom web

De duistere krachten achter de matrix

Het Hogere Zelf windt er geen doekjes om: er zijn buitenaardse krachten uit het veld van de kunstmatige intelligentie die op een nog hoger niveau dan deze machtige elite alles controleren in deze matrix. Maar het Hogere Zelf geeft ook aan dat de mens zich kan bevrijden uit deze slavernij door zich te ‘her-inneren’ wie en wat hij oorspronkelijk was, want het is de mens zélf die de allergrootste schepper in de kosmos is. Het Hogere Zelf overhandigt aan Angelo en zijn kosmische geliefde, Aleida, een stappenplan om bij de goddelijke essentie te komen. Dit stappenplan, het zogenaamde ‘Osirische model’ (zie afbeelding), wordt ook door het Hogere Zelf toegelicht.

Transitie op aarde

De mensheid bevindt zich in de wereld van dit boek in een geweldig transitieproces. De transitie naar een nieuwe tijd, een nieuw paradigma, ook wel het Watermantijdperk genoemd. Dat is volgens het Hogere Zelf de reden waarom veel zielen van ‘ver’ zijn geïncarneerd op aarde om de mensen te doen ‘her-inneren’ dat zij de oorspronkelijke meesters zijn van de kosmos. Het doel is de wereld te doen evolueren naar een mooiere, vreedzame en harmonieuze plek om te leven. Omdat alles holistisch met elkaar is verbonden, zal dit uiteindelijk een mega-effect hebben op alles en iedereen in de kosmos. Hoewel dit boek bol staat van intrigerende, complexe en minder gekende spirituele fenomenen, leest het heel vlot. Je wordt al snel meegesleept in de wereld van Angelo en je leert de wetmatigheden die daarin heersen. Een aanrader voor ieder die gretig is naar een diepgaande, leesbare en boeiende spirituele roman!

Over de auteur

Bob Kukler heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd. Op latere leeftijd besloot hij zijn passie te volgen van inspirator, schrijver en filmmaker. In 'De Holist' heeft hij zijn persoonlijke ervaringen verwerkt.

De holist 9789492883674 bob kukler boek Bloom web

De Holist
Bob Kukler
300 pagina's
ISBN: 9789492883674
€20,-
Te koop in de boekhandel,
via www.bol.com en
www.kuklerfilmliteratuur.nl.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De Belgische verkiezingen van 26 mei 2019

Tom Van Grieken, de voorzitter van Vlaams Belang, claimde onmiddellijk de overwinning van de…

Lees meer
Column

Vragen staat vrij - hoe vind ik mijn spirituele pad?

Bernadette Simoens, nichtje van radio-icoon Lutgart Simoens én oprichtster van centrum groei, staat…

Lees meer
Lifestyle

VIDEO: Geleide meditatie olv. Ingeborg TM Sergeant

In Bloom 2101 - Special lees je reeds de resultaten van het meditatieonderzoek van Ingeborg TM…

Lees meer
Bloom 3 - 2021

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom