Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Breng je woonkamer energetisch in balans met Feng Shui

Lifestyle
Bloom
21/08/2023
Breng je woonkamer energetisch in balans met Feng Shui

Na het afsluiten van een hypothecaire lening en de daadwerkelijke levering van je woning breekt een nieuwe fase aan: het inrichten van de verschillende ruimtes. Zorg voor rust in je interieur, door de woonkamer energetisch in balans te brengen. Ben jij al bekend met Feng Shui? Het is een eeuwenoude filosofie, ontstaan in China, die helpt bij het creëren van een positieve stroom van levensenergie binnen je woning. Het idee achter deze stroming is gebaseerd op dat van Yin en Yang; balans is de sleutel tot een rustig en samenhangend interieur in huis. Het maakt je woning van een huis tot een thuis, een plek om de dag met een goed gevoel te kunnen beginnen en weer af te kunnen sluiten.

Tip: de zoektocht naar een nieuwe woning start bij je maximale hypotheek berekenen. Het biedt je rust wanneer je op voorhand weet binnen welke prijsklasse je naar een woning kunt zoeken en voorkomt teleurstelling; negatieve energie.

Kies voor verschillende aardse tinten en gebroken wit

Dieper inzoomend op Feng Shui zal je opmerken dat aardse tinten, evenals gebroken wit en bijvoorbeeld pastelkleuren de ideale basis vormen voor je interieur. Laat deze kleuren terugkomen op wanden, in de bekleding van meubels, enzovoorts. Dergelijke tinten zorgen voor rust, stralen comfort uit en passen bij een sfeervolle, gezellige setting. Een groot contrast tussen de verschillende kleuren binnen je interieur zullen de woonkamer onnodig druk en daarmee mogelijk rommelig maken. Iets wat je wilt voorkomen bij het energetisch in balans houden van de ruimte.

Tip: kijk ook eens naar de betekenis en het effect van verschillende kleuren. Vaak staan kleuren als rood en roze voor romantiek, terwijl groen voor verfrissing in huis zorgt en een kleur als paars goed past bij een ruimte vol inspiratie.

Bouw de woonkamer niet vol met meubels

Om je woonkamer in te kunnen richten volgens Feng Shui is het niet alleen zaak om rekening te houden met de kleuren die je gebruikt. Kijk ook naar het aantal meubels wat je in de woonkamer gebruikt, evenals de plaatsing hiervan. Zo schrijft Feng Shui voor dat een bank en fauteuil of bijvoorbeeld losse stoel naar elkaar geplaatst moeten worden. Zorg er daarnaast voor dat je de bank nooit voor een raam plaatst. Zet de bank tegen een raamloze muur.

Tip: zoek online eens naar de Bagua, wat een sjabloon is dat je over de plattegrond van je woning kunt leggen. Het helpt je bij het inrichten van de ruimte volgens de standaarden van Feng Shui.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom