Home

Overige

Mijn account

Als controlefreak ook genieten 'na de zon'

Lifestyle
Fabio Vinago
26/08/2019
Als controlefreak ook genieten 'na de zon'

De zomer stond in teken van genieten, daten, vakantie, bezinnen en pure ontspanning. Met de herfst op komst laten we de zomer stilletjesaan achter ons. Steeds vaker wordt er geklaagd dat genieten na de zomer een probleem vormt voor heel wat mensen. In de vakantieperiode blijkt het gemakkelijker te zijn om de controle los te laten en te genieten van de zonnestralen. Maar helaas komt aan alle mooie liedjes een einde, zo ook aan dat van de zomer...

Uiteraard is het belangrijk om ook na augustus de controle los te kunnen laten en te genieten zoals je dat tijdens de vakantie deed. De nostalgie naar de zomer is in september des te groot. De kinderen gaan terug naar school, de verlofperiode is voorbij en ons routineleven wordt terug geactiveerd. We draven door de alledaagsheid van de maand en vergeten te genieten van die laatste zonnestraaltjes en de fijne momenten die deze nog met zich mee kunnen brengen. Want op genieten staat geen maand, geen leeftijd en geen beperking!

Je attitude veranderen

Indien je de controle wilt loslaten, dan is je ingesteldheid aanpassen de eerste stap. Het is begrijpelijk dat je tijdens de zomermaanden de 'time of your life' hebt beleefd en het daarna weleens moeilijk kan zijn om opnieuw die klik naar de 'realiteit' te maken. Toch is dat idee, dat plezier maken uitsluitend is weggelegd voor de zomer, niets meer dan een gedachteconstructie. Eens je dat beseft ben je meteen een stapje verder.

Alles begint met de juiste mindset. Dat ene knopje dat moet omgedraaid worden. Denk maar eens aan alle feestdagen en verlengde weekenden die in het verschiet liggen, daar wordt je toch spontaan vrolijk van?

We kunnen niet omheen het feit dat september een bepaalde vorm van stress met zich meebrengt. Kinderen die terug (of voor het eerst) naar school gaan, studieboeken die moeten aangekocht worden (wat de nodige financiële zorgen met zich meebrengt), maar ook heel wat mensen die in die periode vaak een carrièreswitch maken, verhuizen of zelf een onderneming opstarten.

Oude gewoontes afsluiten

”We verplichten onszelf om allerlei nieuwigheden op te starten in september.”

September wordt vaak benut om komaf te maken met oude gewoontes. Dat brengt de nodige onzekerheid met zich mee, want stiekem houdt niemand van verandering. Maar eigenlijk is dat nergens voor nodig! We verplichten onszelf om allerlei nieuwigheden op te starten in september, niemand die er last van heeft wanneer we dat niet doen. Natuurlijk is het geen probleem wanneer je met passie en goesting aan iets nieuws begint, maar vanaf het van 'moeten' is, komt er vaak geen genot meer aan te pas. De zomer heeft haar charmes, hebben de herfst, de winter en de lente dat niet ook? Wat belet jou om ineens van chillkip naar stresskip te transformeren? Leg je jezelf die druk niet op?

Bye bye controlefreak met deze tips

1. Keep it simple.

De schoonheid van eenvoud is dat je het leven niet onnodig gecompliceerd moet maken. Keep it simple zonder overdadig te anticiperen en te dramatiseren.

2. Heel wat zaken heb je niet onder controle, het is wat het is.

Wat je wel kan controleren, zijn je emoties. De uitkomst heb je meestal niet in de hand. Wel beslis jij zelf of je een situatie positief of negatief wilt voeden.

3. Stop met zeuren.

Heeft klagen je al iets opgeleverd? Neen? Hou het dan mee op. Jammeren zal de toekomst niet veranderen, integendeel!

4. Gedaan met analyseren.

Analyseren en puzzelen is ook een manier van controleren. Het maakt je moe en het zorgt voor meer stress. Gooi die overbodige analyses overboord en wacht tot het moment zich effectief aanbiedt.

5. Kritisch kijken naar je eigen tekortkomingen.

Vaak ligt een persoonlijke tekortkoming aan de grondslag van je drang naar controle. Dat kan onzekerheid of een laag zelfbeeld zijn. Wanneer je kritisch naar jezelf durft kijken zal loslaten gemakkelijker zijn.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Unleash de spirituele ondernemer in jezelf

Spiritueel ondernemen hoeft echt niet zweverig te zijn. Het is namelijk een belangrijke en…

Lees meer
Spiritualiteit

Ontdek de geheimen van de chakrakleurdiagnostiek (CKD)

Eind jaren negentig ontving Margaretha Gieles, magnetiseur en medium, via channeling een prachtige…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Boost je mentale gezondheid

Een veeleisende job, een druk gezin, files op de weg, examens of sportwedstrijden,… We krijgen…

Lees meer
Bloom 1 - Special - 2021

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Blijf altijd op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!