Home

Overige

Mijn account

Wanneer weet je of je de ware hebt gevonden?

Liefde & Relatie
Fabio Vinago
28/01/2019
Soulmates

'Soulmates' is tegenwoordig een veelgebruikte term. Nu en dan verneem ik dat mensen tegenwoordig denken een soulmate nodig te hebben om gelukkig te zijn. Is dit effectief waar? Of verwarren we dit zielenmaatje met de ware liefde? Ik weet het, het is leuk om een verbinding te voelen met je partner. Maar weet ook dat deze verbinding niets zegt over de kwaliteit van de relatie. Ik ga in dit artikel dieper in op dit thema, niet omdat ik het beter weet maar wel omdat ik er veel over weet. En die kennis wil ik met jullie delen.

Soulmates vs. true love

Waar je ook komt en wat je ook leest, een artikel of citaat over soulmates is nooit ver weg. Dat zorgt er jammer genoeg vaak voor dat mensen het vertekende idee hebben dat ze per sé zo'n trendy soulmate aan hun zijde nodig hebben om gelukkig te zijn. Voor minder doen ze het niet! Ervaren ze een ‘te’ aardse relatie? Dan gaan ze zich identificeren met de perfecte liefdesrelatie. Ware liefde voel je vanuit je hart. Soulmates voelen daarnaast ook vanuit hun ziel. Niet meer of minder. Betekent dit ook dat je een zielenconnectie moet voelen om je partner echt graag te zien? Absoluut niet!

Bekijk het zo: een soulmate-energie is een aanvulling op een bestaande relatie (een liefdesrelatie of vriendschapsrelatie) die speelt tussen twee personen. Een ‘aardse’ relatie wordt gezien als een bewuste keuze. Mensen kiezen er bewust voor om met iemand een leven te delen. Soulmates hebben daarentegen geen keuze. Het aangaan van een relatie met hun wederhelft, ligt vooraf vast in hun 'blauwdruk'.

De onlosmakelijke energie van soulmates

”The difference between true love and soulmates? One is a choice, the other is not.”

Soulmates voelen een diepe energiestroming tegenover elkaar. Dat gevoel is als het ware gesitueerd op zielsniveau. Soulmates bestaan uit verschillende type relaties:

 • liefdesrelatie
 • vriendschapsrelatie
 • een band tussen ouder en kind
 • broers & zussen

Je ziet dat soulmates niet altijd een liefdesrelatie moeten aangaan (zoals er wordt vanuit gegaan). Dus lieve mensen, laat jullie niet ontmoedigen door stigmatiserende en rampzalige artikelen die je tegenwoordig overal tegenkomt.

Soulmates en relaties

“Ik heb mijn soulmate ontmoet, is het niet de bedoeling dat we een relatie krijgen?" Nergens staat het geschreven dat soulmates voorbestemd zijn om een liefdesrelatie aan te gaan. Oef, dat is meteen heel wat druk die van onze schouders valt! Want dat wil zeggen dat je én een liefdevolle relatie kan hebben, én een soulmate er op na kan houden. In de vorm van een beste vriend(in) misschien? Het is desondanks de wens van velen om iemand tegen te komen met wie ze zich verbonden voelen. Maar ook hier geldt: hoe meer je er naar zoekt, hoe langer het duurt tot je het vindt.

Soulmates laten zich niet dwingen om zich te binden. Het blijft een onvoorwaardelijke houding die je spiegelt naar de buitenwereld toe. Hoe krampachtiger je vasthoudt, hoe groter de teleurstelling. Je kunt perfect gelukkig zijn met iemand zonder dat er sprake is van een zielenconnectie. De reden hierachter is dat de spirituele wereld geen taboe meer is. Vroeger werd achter gesloten deuren naar een kaartlegger of medium gegaan. Anno 2019 is dit normaal en dat geldt ook voor soulmates. Er worden vrijer uitspraken gedaan en de verschillende meningen zorgen ervoor dat mensen automatisch de ultieme en perfecte relatie ambiëren.

Hoe weet ik dat ik de ware hebt gevonden?

Er bestaat geen algemene regel die je een antwoord kan bieden op deze vraag. Liefde (aards of spiritueel) ligt in het gevoel dat twee mensen voelen voor elkaar. Er bestaat geen praktisch stappenplan. Liefde op zich is al geen makkelijk ‘beestje’. Laat je daarom niet demotiveren als iemand jou dat zielsgevoel niet geeft. Betekent dat daarom dat je dat gevoel niet kan ontwikkelen na verloop van tijd? Soulmates groeien naar elkaar toe, dat betekent niet dat de de vonken er meteen vanaf moeten afspatten. Geef het tijd.

7 tips om te weten te komen of jij de ware hebt gevonden

Omdat ik jullie natuurlijk niet met volledig lege handen en vol twijfel wil achterlaten, formuleer ik hier toch 7 zaken die jou een indicatie kunnen geven of je al dan niet erin bent geslaagd om jouw ultieme ware liefde aan de haak te slaan.

Soulmates Wanneer Weet Je Of Je De Ware Liefde Hebt Gevonden 2 Bloom Web
 1. Je bent niet meer op zoek naar de perfectie. Je beseft dat het najagen van het ideaalbeeld niet nodig is. Je bent tevreden en probeert elkaar niet voortdurend te willen veranderen. Perfectie bestaat niet en je bent je hiervan bewust.

 2. Je partner houdt van jou zoals je bent. Als je partner je volledig accepteert dan kan je jezelf helemaal zijn op een onvoorwaardelijke manier. Ook jij wil je partner niet onnodig veranderen. Dit duidt op een stabiele en evenwichtige relatie.

 3. Je maakt elkaar gelukkig. Wanneer je voelt dat je partner gelukkig is, dan ben jij dat automatisch ook. Niets is mooier dan elkaar te zien openbloeien. Je maakt elkaar gelukkig en ja, je neemt er elkaars imperfecties bij.

 4. Communiceren is jullie hobby. Communicatie is de sleutel tot succes en dat is jullie niet ontgaan. Jullie vertellen alles tegen elkaar zonder bang te zijn om de ander te kwetsen. Heb je een mening over iets? Dan zal je niet terugdeinzen om dat te delen met je partner.

 5. Jullie hebben een ijver aan respect voor elkaar. Respect hebben voor de ander is jullie top prioriteit, en daar wijken jullie niet van af. Je respecteert de ander maar vooral jezelf. Gebruikt je partner een aftershave die je niet kan luchten? Who cares, zolang hij zich er maar goed bij voelt!

 6. Jullie vertrouwen elkaar blindelings. Niets gaat boven een stabiele relatie en elkaar te vertrouwen. Je creëert geen paranoïde gedachten als je partner elke woensdagavond met kameraden een pint gaat pakken.

 7. Jullie zijn niet emotioneel afhankelijk van elkaar. Jullie kunnen perfect samenleven, zonder dat jullie afhankelijk zijn van elkaar. Jullie zijn beiden autonoom en kunnen zelfstandig
  functioneren en leven, ook los van elkaar.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kaartleggen

DOEN: Tarot van Marseille brengt je antwoorden – zelf een reading geven

Het tarotspel kent vele variaties, één van de oudste versies is Tarot de Marseille. Het stamt uit…

Lees meer
Inspiratie

Follow your bliss

'Follow your bliss'. Een mooie catchphrase, maar wat betekent het nu juist? Wat is je ‘bliss’? Het…

Lees meer
Liefde & Relatie

Op zoek naar een beter zelfbeeld

... een noodkreet die zeer frequent naar voor wordt geschoven. "Ik (her)ken mezelf niet meer", "Wie…

Lees meer
Bloom 1 - Special - 2021

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

 • onbeperkt gratis kaartleggen

Blijf altijd op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!