Home

Overige

Mijn account

Nieuwsjaarsresolutie: een betere relatie in 2021

Liefde & Relatie
Fabio Vinago
19/01/2021
Nieuwsjaarsresolutie: een betere relatie in 2021

Liefde op het eerste gezicht, de eerste kus, de bekende vlinders in de buik en het gevoel om altijd samen te willen zijn. De relaties van nu zijn niet meer de relaties van vroeger. Koppels worden almaar veeleisender. Echtscheidingen en relatiebreuken worden de norm. Kortom: het wordt er niet beter op! Toch kan jij het verschil maken en ervoor zorgen dat 2021 een topjaar vol liefde en genegenheid wordt.

Verliefd worden is een zaligheid dat je overkomt. Je hebt er geen controle over en voor je het goed en wel beseft, val je als een blok voor iemand. In het prille begin klinkt dit allemaal bijzonder romantisch, maar ook aan deze prille fase komt helaas een einde. In het beste scenario vervaagt de ‘verliefdheid’ en slaat deze om in ‘houden van’. Hoera! Volgens wetenschappers houdt deze ‘roze-wolk-fase’ zo’n twee tot drie jaar aan. Anderen zijn van mening dat deze periode zelfs zo lang niet duurt (tot maximaal één jaar). Moeten we panikeren? Helemaal niet! Vandaag de dag wordt er meer belang gehecht aan houden van je partner.

Verliefd zijn of houden van?

Als jij zou kiezen: ga je voor verliefdheid of houden van? Wil je 7 dagen op 7 vlinders ervaren of verkies je liever de zekerheid dat er iemand in je leven aanwezig is, iemand die eindeloos veel van je houdt? Houden van iemand is de vergrotende trap van verliefdheid. Verliefd ben je in het begin. Elkaar voortdurend bellen en WhatsAppen is iets wat zal afnemen naarmate je langer met iemand samen bent. Toch is het niet vreemd dat koppels na een jarenlange relatie deze dynamiek nog behouden (maar toegegeven: ze zijn in de minderheid). Niet getreurd, want dankzij deze tips til ook jij je relatie naar een hoger niveau!

1. Blijf elkaar respecteren

Respect hebben voor je partner is belangrijk om de relatie in goede banen te leiden. Het is een belangrijke pijler, misschien wel de essentie, voor elke relatie. Zonder wederzijds respect spat de relatie vroeg of laat uiteen. Respecteer elkaars mening, visie en keuzes. Ook al ben je het niet altijd met je partner eens, jullie hoeven in dat opzicht niet voortdurend op één lijn te zitten.

2. Blijf communiceren

Communicatie is een vak apart. Dialoog moet een constante zijn bij elk koppel. Bevalt er jou iets niet? Geef dat aan, zonder de zaken nodeloos te gaan dramatiseren. Vergeet niet dat jullie anders zijn. Een goede communicatie betekent dat jullie elkaar leren begrijpen zonder dat iemand het voortouw moet nemen.

3. Maak tijd voor momenten van liefde

Koppels die jaren samen zijn hebben de neiging om de intimiteit te laten verwateren. In elke relatie (pril of niet) zal je tijd moeten vrijmaken voor liefdesmomenten. Ga er samen tussenuit. Op die manier blijft de passie in je relatieleven aangewakkerd.

Nieuwjaarsresolutie Extra Bloom Web
4. Een relatie is niet vanzelfsprekend

Dingen vanzelfsprekend vinden is not done en een relatie vormt daar geen uitzondering op. Waarom? Een relatie is meestal een bewuste keuze en keuzes komen met verantwoordelijkheden. Een relatie dient te worden onderhouden. Probeer je dagelijkse energie evenredig te verdelen tussen werk, hobby en relatie en je zal alles tot op een nieuwe hoogte krijgen.

5. ‘Houden van’ betekent ook ‘elkaar kunnen loslaten’

Een relatie betekent dat je elkaar ook kan loslaten. Voortdurend samen zijn, daar gaat de sleur al snel in kruipen. Maak gerust wat tijd vrij voor een stevige work-out of om met je vrienden/vriendinnen op stap te gaan. Waarom ook niet? Dit zorgt zonder meer voor een positieve trigger, die de liefde tussen jullie beiden alleen maar kan aanwakkeren. Niemand heeft nood aan een bezitterige persoonlijkheid, die zijn/haar partner voortdurend aan de leiband houdt.

6. Verander elkaar niet

Vaak verneem ik van koppels dat de één de ander wil kneden tot iemand waar hij/zij zich niet goed bij voelt. Is dat gezond? Is het onze taak om onze partner te kneden? De kantjes eraf vijlen kan best wel, maar als het je betrachting is om een andere persoon van je geliefde te maken, dan word je daar vroeg of laat op afgerekend. Iedereen gaat uiteindelijk aan dergelijke druk
onderuit. Probeer, in plaats van een gedwongen verandering, om wat water bij de wijn te doen.

7. Geven en nemen

Een alomtegenwoordig probleem. We nemen veel en geven weinig, of net omgekeerd. Zorg voor een gezonde balans. Feit, de kans bestaat dat je ooit iets tegen je zin moet doen. Haal in dergelijk geval voldoening uit het geluk van je partner. Geluk is een afrodisiacum en het maakt de ontwikkeling van een sterke band mogelijk.

8. Het uiten van liefde

Niet iedereen uit liefde op dezelfde manier. Is je partner wat minder aanhankelijk? Ben jij iemand die tien keer per dag ‘ik hou van je’ zegt en je partner ‘slechts’ twee keer? Blaas het niet op! Iedereen heeft een eigen manier om zich uit te drukken. Liefde is geen wedstrijd, ga dan ook niet lopen tellen wie wat en wanneer zegt.

9. Geniet van de kleine dingen

Wie kent er de uitdrukking: ‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’ niet?. Geniet van de kleine dingen en attenties. Durf ook je dankbaarheid te tonen. Een ‘dankjewel’ zeggen is gratis maar verricht wonderen. Aarzel dus nooit om je appreciatie voor je geliefde te tonen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Els de Schepper: kort maar krachtig

Deze bewonderenswaardige vrouw gaat al een tijdje mee in de Vlaamse entertainmentwereld. Els de…

Lees meer
Inspiratie

Het pad naar rijkdom

Het is sterker dan onszelf: de drang naar rijkdom en het verlangen naar méér. Maar wat is ‘meer’?…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Kruid van de maand - Knotwilg

Onze natuur heeft zoveel te bieden, maar dat verliezen we wel eens uit het oog. Daarom zet Caroline…

Lees meer
Bloom 1 - Special - 2021

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Blijf altijd op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!