Home

Overige

Mijn account

8 ultieme datingtips die je meester moet zijn

Liefde & Relatie
Fabio Vinago
07/03/2020
8 ultieme datingtips die je meester moet zijn

Na de Valentijnsheisa komen de singles in het land terug tot rust. Winkeletalages bergen hun rode linten op, op restaurant krijg je geen geforceerd ‘diner for two’-menu meer voorgeschoteld en je favoriete chocolaatjes vind je terug in hun hartjesvrije verpakking. Wat wél mogelijks nazindert, is het knagend verlangen om ook de maartmaand in 2020 niet opnieuw alleen te moeten doorbrengen. En dat betekent slecht één ding: een duik nemen in de datingwereld, en die kan best wreed zijn.

Met allerhande socialemediakanalen binnen handbereik lijkt het moeilijker dan ooit om een goeie match te scoren, én die dan ook nog eens te kunnen houden. Je verliest namelijk al snel het voordeel van de twijfel, want de onlinewereld bevat een schat van informatie over ons allemaal. Een goede indruk nalaten op je eerste date is dan ook cruciaal. Zijn face-to-face-confrontaties nooit je sterkste kant geweest? Met deze do’s en don’ts maak je ongetwijfeld kans om te scoren op je volgend afspraakje.

1. Regel op tijd een oppas

Heb je kinderen? Zorg dan dat je voldoende op voorhand een babysit hebt gefikst zodat je je optimaal kunt voorbereiden op je date. Niets is zo stresserend dan lastminute telefoontjes te moeten plegen om te zorgen dat er iemand op je oogappel(s) kan letten.

2. Weg met die smartphone

Niets is asocialer dan tijdens je date voortdurend je smartphone te checken. Je laat hiermee een ongeïnteresseerde houding zien wat niet in goede aarde zal vallen bij je gezelschap. Wist je dat het extreem gebruik van een smartphone tijdens een date kan wijzen op onzekerheid? Mensen zoeken een ‘veilige’ manier om de avond door te komen. Vaak doe je dit zonder verkeerde bedoelingen, maar het komt alleszins niet gezellig over.

Dating tips liefde afspraakje Bloom web

3. Draag zorg voor je uiterlijk

Je hoeft je zeker niet te spiegelen aan Instagrammodellen en Hollywoodsterren, kilo’s make-up en dure, modieuze kleren zijn dan ook nergens voor nodig (tenzij je je daar goed bij voelt!). Gewoon jezelf zijn is helemaal oké. Wat wel belangrijk is, is dat je verzorgd voor de dag komt. De eerste indruk blijft op het netvlies van je date gebrand. Fris gewassen haar en kreukvrije kledij zijn onder andere een must.

4. Laat die ex erbuiten

Je kan gerust eens luchtig over een ex-relatie ventileren, maar zorg dat het beperkt blijft. Je ex hoort de conversatie niet te domineren. Stuur het gesprek in de richting van relevante onderwerpen en laat zien dat je ex (en bijgevolg je verleden) geenszins je toekomst bepaalt.

5. Stop met analyseren

Je kan je voortdurend afvragen wat de persoon tegenover je denkt, hoe je overkomt, of je al dan niet onflatterend aan het eten bent… of je kunt beslissen om de avond in volle glorie te omarmen. Dat laatste kan je alleen bewerkstelligen door je date niet te analyseren. Het is niet abnormaal (te meer bij een nieuwe ontmoeting) dat jullie op één avond niet alles te weten komen van elkaar. Laat dit groeien zonder dat je analytische geest de bovenhand neemt.

6. Spreek af op een neutrale plaats

Safety first. Er is niets verkeerds mee om thuis af te spreken, maar wees waakzaam wanneer het om een tinderdate of dergelijke gaat (lees: wanneer je de persoon in kwestie nog nooit eerder ‘in real life’ hebt ontmoet). Op neutraal terrein, zoals een restaurant of de bioscoop, elkaar ontmoeten geeft de indruk dat je toch ietwat gereserveerd bent en dus ook een dosis gezond verstand bezit. Weigert hij/zij dat, dan moet je je toch even de vraag stellen of dit afspraakje wel een goed idee is.

7. Zorg voor een stabiel overkomen

Je verleden kan dikwijls lelijke littekens achterlaten, waar je tot op heden nog steeds onder lijdt. Daar hoef je je helemaal niet voor te schamen! Maar misschien is het een goed idee om je op je eerste date te beperken tot de oppervlakkige lijnen, en om nog niet meteen in detail te treden. Zwaarmoedige verhalen kunnen, onbedoeld, afschrikkend werken. Op zo’n moment gaat het namelijk meer om het aftoetsen of er potentieel zit in jullie match, en nog niet zozeer om het écht goed leren kennen van elkaar. Daar is, hopelijk, nog tijd genoeg voor.

8. Vergeet niet te genieten

Last but not least: have fun! Geniet van het moment en stel geen hoge verwachtingen op voorhand. Merk je na enkele minuten al dat jullie allesbehalve een ‘match made in heaven’ zijn? Jammer, maar dat wil niet zeggen dat je geen leuke avond kan beleven. Ben je op slag verliefd? Vooral rustig blijven, en niet te veel nadenken over alles wat je zegt of doet. Het loopt wel los, que sera sera.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Van dankbaarheid naar geluk

Dankbaarheid. Sommige mensen zijn er heel bedreven in. Zelfs in de meest nare omstandigheden slagen…

Lees meer
Corona

De impact van de coronacrisis op ons dagelijks leven

De coronacrisis, en de draconische maatregelen die daarop volgden, zorgt ervoor dat alle gezinnen…

Lees meer
Lifestyle

Sigmund Freud: aan de slag met je onderbewustzijn

Sigmund Freud, geboren op 16 mei 1856 in Tsjechië en overleden in Londen op 23 september 1939, was…

Lees meer
Bloom 1 - Special - 2021

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Blijf altijd op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!