Home

Overige

Mijn account

Summer is calling! Welk advies hebben de Lenormandkaarten deze zomer voor ons in petto?

Kaartleggen
Fabio Vinago
28/06/2020
Summer is calling! Welk advies hebben de Lenormandkaarten deze zomer voor ons in petto?

Deze temperaturen laten ons al dromen van een zwoele, zorgeloze zomer. Helaas wordt het steeds duidelijker dat, zelfs nu de coronacijfers een dalende trend vertonen, ons leven nog niet helemaal zal verlopen zoals voorheen. Op het moment van schrijven heerst er nog veel onzekerheid over reizen, jeugdkampen en over de organisatie van klein- en grootschalige evenementen. Heel veel twijfels dus, wat het bijzonder moeilijk maakt om je vakantie te plannen. Reden genoeg om de Lenormandkaarten erbij te halen, om een zicht te krijgen op wat de zomer van 2020 ons te bieden heeft.

Het begon als een onschuldige griep, die echter al snel onze hele maatschappij en de economie in zijn greep had. Op 16 maart 2020 raadpleegde Fabio de Lenormandkaarten om het verloop van de coronacrisis in 'kaart' te brengen. Inmiddels blijkt dat een groot deel van die prognose werkelijkheid is geworden. Het artikel kun je hier lezen. Vandaag is het tijd om met een positieve insteek en voorspelling de komende zomermaanden door te lichten.

Stap 1: de werkwijze

We werken met 18 Lenormandkaarten, zonder evenwel gebruik te maken van de persoonskaarten vermits deze legmethode betrekking heeft op een algemeen beeld van de maatschappij. We houden ook rekening met de omgekeerde betekenissen.

 • We schudden de kaarten en leggen ze met de kaartbeelden naar beneden op tafel.
 • We vormen een pakje van de kaarten en waaieren deze open.
 • Vervolgens trekken we hieruit 18 kaarten en leggen ze neer volgens het onderstaande patroon.

(lees verder onder het legpatroon)

Lenormand advies zomer legpatroon kaarten Bloom web

Stap 2: de positie van de kaarten

Lenormand advies zomer legpatroon kaarten 2 Bloom web
 • Kaarten 1, 2, 3, 4, 5 en 6 laten de situatie zien zoals die nu is en de ontwikkelingen op heel korte termijn.
 • Kaarten 7, 8, 9, 10, 11 en 12 wijzen op het verloop van de situatie die betrekking heeft op de prognose van de kaarten 1, 2, 3, 4, 5 en 6. Deze 6 kaarten worden sterk beïnvloed door de voorafgaande kaarten. We nemen ze daarom goed in ons op.
 • Kaarten 13, 14, 15, 16, 17 en 18 tonen het verdere verloop, dat betrekking heeft op de voorafgaande kaarten 1 t.e.m. 12.
 • Kaarten 17 en 18 vormen hierbij het resultaat van de kaarten 1 t.e.m. 16

Kolom 1: positie 1, 2, 3, 4, 5 en 6 = de huidige situatie

De Vogels omgekeerd: financiële problemen zullen de komende weken verder nog de kop opsteken. Kleine zorgen worden al snel uitvergroot.

De Roede rechtop: beïnvloed door de Vogels, wijst de kaart van de Roede op discussies en meningsverschillen. Die kunnen al snel uitmonden in verbale of fysieke agressie.

De Maan rechtop: ondanks de turbulente tendens die uit de vorige kaarten tot uiting komt, voorspelt de Maan een zekere positieve uitkomst. Werkgerelateerde items gaan gepaard met ups en downs.

De Ster omgekeerd: voor zelfstandige ondernemers voorspelt deze kaart de komende weken stagnatie. Het komt eropaan om het hoofd boven water te houden. Heel wat plannen/projecten worden geannuleerd.

Het Schip omgekeerd: ook met deze kaart zullen aankomende plannen uitgesteld worden, reizen zit er voorlopig nog niet. Heel wat mensen krijgen door dit alles af te rekenen met emotionele stress.

De Tuin rechtop: de Tuin brengt goed nieuws. Sociale contacten worden in juli en augustus weer stilaan mogelijk en het verbod op samenkomsten wordt meer en meer teruggeschroefd.

Kolom 2: positie 7, 8, 9, 10, 11 en 12 = het verloop van de huidige situatie

De Klaverbladen rechtop: er komen opportuniteiten, beloningen en succes. Naarmate de zomer vordert, kunnen we opnieuw genieten van een bepaalde bewegingsvrijheid. Nieuwe kansen dienen zich aan.

Het Huis rechtop: deze kaart toont aan dat enige vorm van structuur en controle wel aangewezen is. Meer mensen zullen opnieuw kunnen genieten van het gezinsleven, koppels die al die tijd ‘gescheiden’ hebben geleefd kunnen uitkijken naar meer huiselijkheid.

De Boom omgekeerd: de Boom vertelt ons dat voorzichtigheid geboden blijft. Hier krijgen we de boodschap: wie ziek is, neemt zijn/haar verantwoordelijkheid, want een tweede golf van de uitbraak van het virus is nooit ver weg.

De Toren rechtop: deze kaart verwijst in deze vraagstelling naar de houding van de overheid. De overheid zal streng optreden en snel ingrijpen indien mensen hun laars lappen aan de geldende regels. De versoepeling van de maatregelen dient omzichtig te gebeuren en elke versoepeling is geen vrijgeleide voor onverantwoord gedrag.

De Wolken omgekeerd: kunnen we ons aan de adviezen houden, dan zijn er verbeteringen op komst. Hindernissen worden overwonnen. De experten staan ons bij met preventief advies, opdat eenieder de draad van zijn/haar leven opnieuw kan oppikken.

De Berg omgekeerd: de Berg vertelt ons dat op die manier de problemen geleidelijk aan opgelost geraken, op voorwaarde dat we elk ons steentje bijdragen.

(lees verder onder de advertentie)

Kolom 3: positie 13, 14, 15, 16, 17 en 18 = het verloop naar het einde van de zomer toe

Het Hart omgekeerd: ook al herstelt de economie zich deels, heel wat ondernemers moeten zware klappen incasseren. Maar ook heel wat relaties. Het Hart omgekeerd voorspelt veel relatiebreuken naar het einde van de zomer toe. Heel wat koppels nemen drastische beslissingen eenmaal de strengste maatregelen achter de rug liggen.

De Ring omgekeerd: huwelijken volgen dezelfde trend, zeker nu echtscheidingen al lang geen taboe meer zijn. Door de lockdown hebben veel mensen leren inzien dat hun huwelijk eigenlijk niet meer aan hun wensen voldoet.

De Ruiker rechtop: gelukkig laat de Ruiker ons niet eens de steek in tijden van corona. Het geluk komt uit onverwachte hoek. Misschien wacht er jou wel een vakantieliefde aan het eind van de zomermaanden...

De Brief rechtop: we zullen correct geïnformeerd worden, studenten zullen slagen en de technische werkloosheid neemt af.

Kaarten 17 en 18: het resultaat

De Hond rechtop: de Hond moedigt ons aan om te blijven vertrouwen op een goede afloop. Weldra zullen we opnieuw kunnen genieten van het leven. Eindelijk kunnen we onze vrienden weer ontmoeten.

De Zon rechtop: dit betekent letterlijk dat de zon opnieuw zal schijnen. Zorgen verdwijnen en we kunnen weer opgelucht ademhalen.

Conclusie: de coronacrisis tijdens de zomer 2020

Lenormand advies zomer corona virus Bloom web

De overheid wil haar goede wil laten zien, maar vraagt tegelijkertijd aan de bevolking om toch met enige voorzichtigheid en zin voor verantwoordelijkheid met de versoepelingen van de maatregelen om te gaan. Zieke mensen moeten thuisblijven, hierin kunnen geen risico’s worden genomen. Ons normale sociale leven zullen we vanaf midden augustus kunnen hervatten, maar dan wel op voorwaarde dat we ons strikt aan de opgelegde maatregelen houden.

Sommige relaties zullen stranden, met heel wat echtscheidingen tot gevolg. Daar waar bij het begin van de crisis nog heel wat mensen zullen aarzelen om de stap te zetten, zullen ze na verloop van tijd uiteindelijk hun intentie doordrukken. Gevoelens die tijdens de lockdown werden opgekropt, krijgen nu vrij spel.

Maar de Ruiker, de Brief, de Zon en de Hond zorgen toch voor een positieve noot. Het ziet ernaar uit dat, als we nog even op onze tanden bijten, we in september weer een normaal leven zullen kunnen leiden en opnieuw zullen genieten van onze dagelijkse contacten. Niet onbelangrijk: naar de toekomst toe zullen we altijd op onze hoede moeten blijven voor het virus dat ons nu zo in z'n macht heeft, maar hopelijk leren we uit de huidige ervaringen, zodat een crisis zoals deze geen kans meer krijgt.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Orthomoleculaire voeding: een alternatieve kijk op gezondheid - tips om je immuunsysteem te versterken

Nu een wereldwijd virus ons in de greep houdt, is het nog maar eens duidelijk hoe belangrijk het is…

Lees meer
Inspiratie

Veerle Dobbelaere over... bewustzijn

Wat een mooi woord, bewustzijn. En wat ben ik er van gaan houden, van dat bewustzijn! Heb je al…

Lees meer
Astrologie

Retro Mars in Ram, 9 september 2020: woelige vooruitzichten

Astrologisch gezien steken we in een turbulent jaar, dit had ik reeds meermaals aangegeven. De tijd…

Lees meer
Bloom 2 - 2021

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

 • onbeperkt gratis kaartleggen

Blijf altijd op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!