Home

Overige

Mijn account

Boekreview: Werkboek Astrologie - Magda Desmedt

Astrologie
Bloom
17/12/2018
Boekreview: Werkboek Astrologie

Astrologie is tegenwoordig een allesomvattend begrip. Soms is het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Er zijn heel wat boeken die zich over deze materie buigen, maar er zijn er maar weinigen die gefascineerd blijven door de klassieke astrologie. Indien jij één van die weinigen bent, zul je zeker met plezier dit boek in huis halen.

Back to basic: astrologie

Het werkboek ‘Astrologie’ door Magda Desmedt is opgedeeld in 2 handige delen. Ik het eerste deel start ze met eenvoudige gegevens die de basis van de astrologieleer vormen. Om het wat minder abstract te maken gebruikt ze voorbeelden van fictieve horoscopen, zo maakt de lezer kennis met de elementen die stap voor stap op een meer gedetailleerde wijze worden aangepakt. Daarna wordt er dieper ingegaan op de invloed der planeten, de huizen, de aspecten etc. En tot slot het belangrijkste om echt inzicht te krijgen: als lezer leer je hoe je hoe je al deze gegevens met elkaar kan verbinden.

Het smaakt naar meer

”Het is een werkboek voor al wie zijn/haar kennis over de astrologie op een diepgaande manier wil uitbreiden.”

In het tweede deel bespreekt Magda de transits door de tekens en door de huizen op een begrijpbare en heldere manier. Ook behandelt ze de solaar- of jaarhoroscoop samen met de transits en de secundaire directies, om dan over te stappen naar de maansknopen en diens betekenis binnen de tekens en de huizen. Als laatste neemt ze de lezer mee in de behandeling van de compositiehoroscoop. Deze kan zowel betrekking hebben op een relatie man-vrouw, of moeder-kind, of vader-kind, ofwel op een zakelijke relatie of een vriendschapsrelatie. Ook voor de meer gevorderde lezers is dit dus uitstekende lectuur. Het is een werkboek voor al wie zijn/haar kennis over de astrologie op een diepgaande manier wil uitbreiden.

De twee volle bladzijden gewijd aan de bibliografie zorgen ervoor dat de lezers zelfs na het lezen van dit boek meteen aan de slag kan met inzichten van andere gelijkgezinde auteurs. Het werkboek is uitgegeven op A4-formaat, is gebonden en met een harde kaft, praktisch om te hanteren als werkboek.

Over de auteur

We stellen even voor: Magda Desmedt. Haar werkleven heeft ze altijd gespendeerd in een bakkerij, waardoor ze weinig tijd had om zich bezig te houden met interesses en hobby’s. Nu ze gepensioneerd is, kon ze de draad weer oppikken van één van haar grootste passies: astrologie. Als kind was ze reeds enorm geboeid door het onderwerp. De horoscopen uit het favoriete tijdschrift van haar moeder behoorden alvast tot haar wekelijkse leesvoer.

Na een tijdje voelde Magda een honger naar meer, oppervlakkige horoscopen konden haar niet meer bekoren. Op dat moment stuitte ze op veel onbegrip in haar omgeving, niemand leek echt te snappen waar ze mee bezig was. Dus het was tijd om haar sociale kring eens ‘op te kuisen’ en ze vulde die met gelijkgestemden niet net als haar op zoek waren naar de echte betekenis van het leven en onze wereld.

Magda kwam in de wereld van de spirituele beurzen terecht, waar de haar liefde voor astrologie uiteindelijk heeft ontdekt. De vrouw die haar de basiskennis bijbracht via een lezing werd niet enkel haar lerares, maar ook haar ‘spirituele moeder’. Na 15 jaar vol cursussen en werkgroepen, en een korte carrièreswitch naar de medische astrologie, besloot Magda om ter ere van haar leermeesteres een boek te schrijven. Het resultaat daarvan is een werkboek gebaseerd op de klassieke astrologie, en zo hoopt ze andere mensen te helpen die dezelfde levenszoektocht ondergaan als zij, 40 jaar geleden.

Werkboek Astrologie Magda Desmedt Bloom web

Werkboek Astrologie
Magda Desmedt
300 pagina's
Je vindt het boek hier!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Welkom in de wereld van hypnose

Hypnose is in haar essentie zo oud als de weg naar Rome. Uiteraard zijn de vormgeving, de…

Lees meer
Lifestyle

Chillkip of stresskip? Doe de test!

Je leest het wel vaker in menig artikel op sociale media: zo heb je twee type mensen. De ene…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Groene cosmetica: een dankbaar alternatief in je badkamer

Je eet gezond, sport bijna dagelijks en doet ’s morgens een beroep op je trouwe koptelefoon voor je…

Lees meer
Bloom december 2019

Word een Bloom’er

  • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2019, jaarhoroscoop 2019, ascendanthoroscoop 2019, je Chinese horoscoop 2019,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Blijf altijd op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!