Home

Overige

Mijn account

Spirituele Bloom Fairs voorjaar 2024
Zondag 21 januari 2024 • Geel
Koop tickets >

Kinderwens? Plan je zwangerschap aan de hand van de Maan

Astrologie
Bloom
23/05/2022
Kinderwens? Plan je zwangerschap aan de hand van de Maan

Zwanger worden is niet altijd even evident, iets wat vele vrouwen ongetwijfeld kunnen beamen. Toch kun je als vrouw het lot een handje helpen. Niet alleen kun je beroep doen op je eigen menstruatiecyclus om de meest gunstige dagen te berekenen, maar ook op de cyclus van de Maan.

Leven volgens het ritme van de Maan

”The moon symbolizes power, fertility and change”

Vroeger leefde de mens veel meer op het ritme van de Maan. Het oogsten van gewassen, het afmeren van schepen en zelfs het bouwen van huizen gebeurde op welbepaalde momenten of beter gezegd tijdens welbepaalde maanfasen. Ook het wel of niet krijgen van kinderen hing nauw samen met de maanfases. De menstruatiecyclus van de vrouw was immers afgestemd op de stand van de Maan. De ovulatie vindt in veel gevallen altijd plaats rond Volle Maan.

De Maan draait altijd rond de aarde, net zoals de aarde rond de Zon draait. Dit gegeven beïnvloedt hoe wij hier op de aarde de Maan waarnemen. Als we naar de nachthemel kijken, dan ontwaren we soms een Volle Maan, dan weer een Wassende Maan of een Nieuwe Maan (een lege hemel). De Maan volgt altijd een cyclus van 29 dagen. Na 29 dagen zien we weer exact dezelfde Maan aan de hemel verschijnen.

De Maan is één van de vrouwelijkste planeten in het heelal. Ze symboliseert de vrouwelijke yin-energie en vertelt ons uitzonderlijk veel over onze innerlijke gevoelswereld. Gedurende 29 dagen bemerken we dat de Maan aan de hemel evolueert. Eerst zien we niets en dan een cirkel die uiteindelijk transformeert tot een halve cirkel (eerste kwartier). Deze halve cirkel groeit en vervolgens noteren we bij Volle Maan een volledige cirkel. Daarna zal de Maan opnieuw afnemen zodat de volledige cirkel verkleint tot op het punt dat hij opnieuw een halve cirkel vormt, namelijk het laatste kwartier, waarna de volgende maanfase zich aandient: de Nieuwe Maan.

Een vruchtbare periode

De vruchtbare periode bevindt zich altijd in het midden van de normale cyclus van de vrouw. Het moment dat de eierstokken één of meerdere eitjes loslaten. Over het algemeen zijn vrouwen maar een aantal dagen per maand vruchtbaar. Een gegeven dat al gekend was in de oudheid en waar toentertijd ook gebruik van werd gemaakt om al dan niet zwanger te worden. De vrouwen die moeite hebben om zwanger te worden, kunnen ook beroep doen op de maanstanden om hun kans te vergroten.

Want naast je gebruikelijke cyclus kun je ook de maanstanden in beschouwing nemen bij je pogingen om zwanger te worden. Iets wat Dr. Eugène Jonas, een Tsjechische arts, ook constateerde. Hij ontdekte dat de vruchtbaarheid van vrouwen piekt tijdens de maanfase waaronder zij geboren zijn. Ben je bijvoorbeeld geboren onder een Nieuwe Maan, dan is de kans op bevruchting reëel rond deze maanfase.

De grootste kans op een succesvolle bevruchting bereken je dus door beide vruchtbare periodes in ogenschouw te nemen. Door beide cyclussen naast elkaar te leggen, kun je de beste periode voor jezelf ontwaren, namelijk: op het ogenblik dat je ovulatie zo dicht mogelijk bij je ‘persoonlijke’ maanfase ligt.

Leren leven met de Maan?
Vind alles over de Maan in de Bloom shop!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Volle Maan in Vissen • 31 augustus 2023 • De impact op jouw sterrenbeeld

Op 31 augustus 2023 om 03.36 uur staat de Volle Maan in Vissen. De Maan reist elke maand doorheen…

Lees meer
Inspiratie

6 redenen om je mindset te herprogrammeren

Mindset is everything right? Ik hoor je al denken: “Niks nieuws". Maar hoe zit dat eigenlijk in de…

Lees meer
Astrologie

Je Lilith Horoscoop 2023 - 2024 • Afdalen tot in het diepste van je zijn

Lilith of de Zwarte Maan in de astrologie blijft tot de verbeelding spreken. Hoewel ieder van ons…

Lees meer
Bloom 8 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom