26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Hoe ambachtelijk koffiezetten jouw geluk vergroot

Gelukkig Leven
Bloom
03/06/2022
Hoe ambachtelijk koffiezetten jouw geluk vergroot

Opstaan met de geur van gebrande koffiebonen, rustig genieten van een kopje juiste aroma, slow mornings en puur resultaat. Ambachtelijk koffiezetten is zijn comeback aan het maken en verdrijft daarmee de fast coffees die je bij de Starbucks en andere koffietentjes kunt halen. Een echte koffieliefhebber houdt namelijk niet alleen van de smaak en het effect dat je door goede koffie krijgt, maar ook van het hele proces rondom dit kopje puur geluk. En endorfinen, daar heeft niemand natuurlijk ooit genoeg van. Wij schotelen een aantal momentjes van geluk voor en waarom ambachtelijk koffiezetten jouw geluk vergroot.

Wat is ambachtelijk koffiezetten?

We kunnen natuurlijk wel met de term op de proppen komen, maar wat houdt ambachtelijk koffiezetten nu eigenlijk in? We kunnen direct vertellen dat dit verder gaat dan puur de bonen in een stampertje plaatsen en de koffie van een luxe apparaat laten stromen, zoals je bij veel barista’s ziet. Ambachtelijk koffiezetten gaat juist over de ambacht. Het uitzoeken van de juiste, kwalitatieve bonen en ook de apparatuur. Vergeet de term ‘snel een kopje koffiedrinken’, ambachtelijk koffiezetten heeft geen stopwatch in de hand, maar gaat juist over het principe van tijd nemen om te genieten.

Apparatuur voor ambachtelijk koffiezetten

Wat voor apparatuur gebruik je nu precies wanneer het aankomt op een kopje pure ambacht zetten? De ouderwetse manier van koffie zetten begint bij een pistonmachine, een losse koffiemaler en kwalitatieve koffiebonen. Wanneer je de beste koffiebonen maler intypt in Google, krijg je vele opties voor een uiterst goed product. Eigenlijk kan je hier niet eens heel erg de fout mee ingaan, want de kwaliteit van de bonen zelf is misschien wel de belangrijkste stap in dit proces.

Kwalitatieve koffiebonen

Wanneer je erg gewend bent om je koffie bij de supermarkt te halen, loont het ontzettend om eens naar een echte koffiezaak te gaan om daar bonen te halen. Niet alleen zijn deze vaak van hogere kwaliteit, maar heb je keuze uit een groter assortiment, waardoor je naast een smaakje toevoegen aan je koffie ook variatie in sterkte kunt toepassen.

Zondagochtend meditatie

Als we het hebben over momentjes van geluk, dan is de zondagochtend toch wel de meest perfecte dag om echt te genieten van ambachtelijke koffie. Je hebt veelal de tijd om een kopje natuur geluk te maken en daarnaast ook de tijd om er heerlijk van te genieten. Een krantje erbij in bed, een koffietje op het terras, of juist een koffietje onder het genot van een filmpje en een warme deken. Voor iedereen is dit persoonlijk, maar koffiedrinken wordt om deze reden altijd gezien als een gezellig tijdverdrijf. Het brengt mensen bij elkaar.

Passend in je interieur

Een pistonmachine heb je in veel soorten, maten en kleuren. Verrijk je huis met de aanwinst van een pistonmachine, waarmee je niet alleen een luxe manier van koffiezetten in huis haalt, maar ook direct een kunstwerk aan je keuken toevoegt. Of wellicht jouw koffiebar! Ideeën genoeg om op een heerlijke, stijlvolle manier van een kopje ambachtelijke koffie te genieten.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Steenbok, jouw jaarhoroscoop 2024: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Steenbok is jarig als de maanden december en januari hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Astrologie

Stier, jouw jaarhoroscoop 2024-2025

Het sterrenbeeld Stier is jarig als de maanden april en mei hun intrede doen. Met de jaarhoroscoop…

Lees meer
Inspiratie

Waar moet je rekening mee houden bij de overgang van de winter naar de lente?

Bij de overgang van de winter naar de lente ervaren veel mensen een merkbare verschuiving in…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom