Home

Overige

Mijn account

Het verloop van het coronavirus: wij vroegen het aan de kaarten

Corona
Fabio Vinago
16/03/2020
Het verloop van het coronavirus: wij vroegen het aan de kaarten

Het coronavirus (Covid-19) maakt steeds meer slachtoffers. De afgelopen weken worden ook Nederland en België volledig door dit virus in de greep gehouden. Hoewel het meer dan duidelijk is dat bezorgdheid en strenge maatregelen vereist zijn, zorgt de heisa ook voor paniekgedrag: winkels worden leeggehaald, mondmaskers worden gestolen uit ziekenhuizen. Daarnaast heeft deze crisis ook een serieuze psychologische impact op elke burger.

Eerder bespraken we het coronavirus al vanuit astrologisch oogpunt, deze keer halen we er de Gypsy waarzegkaarten, de Lenormand en het Belline orakel bij. Komt er een echt drama op ons af? Wanneer kunnen we een vaccin verwachten? En niet onbelangrijk: welke emotionele impact zal het Covid-19-virus de komende weken op ons hebben?

Het coronavirus nader bekeken in de kaarten

Omdat het coronavirus een complex verloop kent, heeft Fabio drie verschillende orakelspelen geraadpleegd. Deze 3 kaartendecks worden in combinatie met elkaar gelezen. Als referentiekaart/themakaart gebruikt Fabio kaartnummer 5, de Boom. De overige kaarten worden omheen de Boom gelegd. Tot slot wordt één kaart vanuit het Belline orakel op de Boom gelegd als uitkomst. Laten we van start gaan.

(lees verder onder de afbeelding)

Coronavirus kaartleggen legpatroon Lenormand Belline Gypsy Bloom web

De duiding van de Lenormandkaarten

De kaarten bovenaan bestaan uit 9 Lenormandkaarten, zijnde: kaart 32 - de Maan, kaart 13 - het Kind, kaart 11 - de Roede, kaart 20 - de Tuin, kaart 26 - het Boek, kaart 7 - de Slang, kaart 22 - de Weg, kaart 31 - de Zon en kaart 17 - de Ooievaar.

Kaart 32 - de Maan

De komende weken zal het coronavirus nog voor heel wat opschudding en paniek zorgen. Gezond verstand en rationeel denken primeren in een dergelijke periode, maar we zien eerder dat prikkelbaarheid en depressies de bovenhand nemen.

Kaart 13 - het Kind

Het is een gevaarlijke tijd voor hypochonders. Mensen met een kuchje of een loopneus begeven zich naar het ziekenhuis, en nemen zo de bedden in van patiënten die wél ernstig ziek zijn. De komende weken zullen de ziekenhuizen een cruciaal punt bereiken. Bepaalde maatregelen zullen accurater worden ingezet. Anderzijds zal er verder op gehamerd worden dat iedereen op een volwassen en gewetensvolle manier zijn/haar verantwoordelijkheden moet opnemen. Enerzijds is er paniek om besmet te worden, anderzijds propt iedereen zich op elkaar om alle winkelrekken leeg te halen. Deze handelingen vergroten het besmettingsgevaar en dat zien we aan kaart 11 - de Roede.

Kaart 11 - de Roede

Door alle gedrum in de supermarkten en de onverantwoorde lockdown party’s wordt het besmettingsgevaar groter. Het slachtofferaantal zal oplopen waardoor de overheid verplicht is om nog strengere maatregelen te hanteren. De Roede spreekt ook van een obsessie, heel wat mensen zullen daarom ook de komende weken meer en meer geobsedeerd geraken door het coronavirus. Wat velen niet goed beseffen is dat hun eigen gedrag, hamsteren, op elkaar geplakt lopen in grootwarenhuizen het besmettingsgevaar aanzienlijk verhoogt.

Kaart 20 - de Tuin, kaart 26 - het Boek en kaart 7 - de Slang

Deze kaarten bevestigen de prognose van de Roede. Doordat mensen zich te veel sociaal openbaren, zoals net over de grens op restaurant gaan, beseffen ze niet dat het virus op die manier wordt overgedragen. Kaart 7 - de Slang haalt het egoïsme van de mens naar boven. Ongedacht of de overheid bepaalde maatregelen opdringt, zullen er toch mensen zijn die zich niet kunnen weerhouden om hun laars te lappen aan de genomen overheidsmaatregelen. Ze zullen als het moet net datgene doen wat hun wordt afgeraden. Hierdoor zullen de komende weken drastische beslissingen worden genomen en op dat punt zal de bevolking beseffen dat het coronavirus toch serieuzer blijkt te zijn dan dat mensen in eerste instantie dachten.

Kaart 22 - de Weg, kaart 31 - de Zon en kaart 17 - de Ooievaar

Zij voorspellen een goede afloop van het coronavirus. Door de vele maatregelen die (nog) genomen worden, zullen mensen bewuster met hun gedrag omspringen. De Weg laat ons alternatieve oplossingen zien, een vaccin zal er volgens deze kaart nog niet direct komen. Wel zal de gezondheidszorg een op punt gestelde medicamenteuze behandeling kunnen opstarten waardoor ze een groter besmettingsgevaar kunnen tegenhouden. Hier voorspelt De Zon genezing, herstelling van het virus en vitaliteit.

De duiding door middel van de Gypsy Waarzegkaarten

De 9 kaarten onderaan bestaan uit de Gypsy kaarten. Hier duiden we de 2 kaartkleuren die overheersen aan de hand van de tafereeltjes op de kaart. De ruiten en de schoppen zijn in de meerderheid, zijnde: ruitenzes - de Leeuw, ruitenaas - de Vogels, ruitenzeven - de Vlammen, ruitennegen - het Hart, schoppennegen - de Rozen, schoppenvijf - de Lijkkist en schoppentien - de Roede.

Coronavirus kaartleggen legpatroon Lenormand Belline Gypsy virus Bloom web

Kaart 41 - schoppennegen (de Roos), kaart 6 - schoppenvijf (de Lijkkist) en kaart 30 - schoppentien (de Roede).

Ook de Rozen voorspellen de komende weken een coronaobsessie. Dit zal zich uiten in de supermarkten, maar ook publiekelijke plaatsen die de komende weken gesloten zullen blijven. De kans om verlenging is immers groot, de overheid wil liever voorkomen dan genezen. Met de Lijkkist zullen bepaalde mensen bezwijken aan het virus, dit heeft vooral betrekking op mensen die al in een zeer acute en slechte gezondheid verkeren. Met de Roede zullen meningen verdeeld blijven en dat is iets wat de mensen moeten leren. Ze nemen deze maatregelen niet serieus, discussies en scheldpartijen om het toiletpapier in plaats van zelf eerst de verantwoordelijkheid op te nemen. De schoppen die in dit legpatroon in de meerderheid zijn, laten het gedrag van de bevolking zien. Ze projecteren op zo’n manier hun emoties waardoor ze zelf niet in de gaten hebben hoe dramatisch ze overkomen, en welke impulsieve en gevaarlijke acties dit kan veroorzaken. De schoppen voorspellen zeker niet dat het virus de wereld zal uitroeien, maar chaos zal er zeker zijn.

Kaart 51 ruitenzes (de Leeuw), kaart 9 ruitenaas (de Vogels), kaart 38 ruitenzeven (de Vlammen) en kaart 39 ruitennegen (het Hart).

De Leeuw voorspelt nog meer schokkend nieuws, vermoedelijk zal het besmettingsaantal toenemen. De Vogels willen ons duidelijk maken om toch goed op te letten, het gevaar schuilt namelijk in een klein hoekje. De bevolking zal wakker geschud worden waardoor de meerderheid van de ruitenkaarten de bovenhand neemt bij de Gypsykaarten. De ruiten zijn overwegend positief en zo zal ook het verdere verloop van het coronavirus verlopen. Er zullen belangrijke beslissingen genomen worden om het virus verder af te remmen en verspreiding te voorkomen.

Kaart 39 ruitennegen (het Hart)

Deze kaart laat ons naar de nabije toekomst terug vreugde en geluk zien. De gemoederen zullen stilletjes aan bedaren en het coronavirus zal even snel verdwijnen als ze haar intrede heeft gemaakt.

(lees verder onder de afbeelding)

Coronavirus kaartleggen legpatroon Lenormand Belline Gypsy kaarten Bloom web

Duiding door middel van het Belline orakel

Het Belline orakel is een verdere aanvulling op de informatie die we reeds via de Lenormand- en de Gypsy Waarzegkaarten verkregen hebben. We trokken kaart 19, de Hoorn Des Overvloeds, kaart 34 de Ketens, kaart 10 de Geschenken, kaart 32 de Lantaarn, kaart 24 de Komeet, kaart 28 de Pelikaan, kaart 5 de Medaille en als resultaatskaart op de Boom trokken we kaart 29 de Twee Harten.

Kaart 19 - De Hoorn Des Overvloeds

Om het verloop van het Covid-19-virus verder te duiden voorspelt deze kaart opbrengsten, er zal naar de nabije toekomst toe een vaccin ontwikkeld worden om dit virus preventief te behandelen.

Kaart 34 - de Ketens

De Ketens voorspelt de komende weken wel meer besmettingen in België en Nederland. We zullen nog even geduld moeten hebben alvorens het virus terug gaat ‘slapen’.

Kaart 10 - de Geschenken

Deze kaart brengt een positieve wending aan de situatie. Desondanks dat er nieuwe besmettingen zullen plaatsvinden komt de overheid steeds meer met nieuwe oplossingen en zal de gezondheidszorg erop vooruitgaan.

Kaart 32 - de Lantaarn

Deze kaart wil de samenleving wel meegeven om agressie en emoties onder bedwang te houden. Deze kaart heeft vooral betrekking op de mens, het gedrag en op hoe het zich opstelt naar de buitenwereld toe. De overheid doet zijn best en zoals het voor ons een schokkende gebeurtenis is, is dit voor de noodregering ook. Deze kaart wil oproepen om geen laissez faire-mentaliteit aan te nemen. Doe wat er van je gevraagd wordt, draag dus je eigen verantwoordelijkheid.

Kaart 24 - de Komeet

Met de Komeet hebben de Bellinekaarten goed nieuws voor ons in petto. De maatregelen zullen stilaan worden ingeperkt, maar voorzichtigheid is wel nog aangewezen.

Kaart 28 - de Pelikaan en kaart 5 - de Medaille

Het coronavirus zal na een lange aansleep periode eindelijk overwaaien. De gezondheidszorg zal in een kort tijdsbestek de nodige middelen kunnen inzetten waardoor er heel wat mensen genezen verklaard zullen worden. Vermoedelijk zal dit gebeuren net voor de zomer oftewel er net na. Hierdoor kunnen we mogelijks in alle sereniteit positieve zomermaanden tegenmoet gaan.

De resultaatskaart van de twee Harten bevestigen een positieve afloop van het virus. Er moet wel op toegezien worden dat ieder individu de strikte richtlijnen van de overheid blijft opvolgen.

Conclusie

Als iedereen nu minder zijn/haar egoïsme op de eerste plaats stelt en doet wat hij/zij moet doen, dan zijn we al een stap verder om dit virus te verbannen. Paniek zaaien en hamsteren in supermarkten werkt enkel nog meer besmettingen in de hand. Daarnaast is dergelijk gedrag ook gewoon enorm asociaal. Er is voldoende voorraad, gebaseerd op normaal inkoopgedrag. Wie nu enorme hoeveelheden van allerlei levensmiddelen in één keer inslaat, ontzegt deze goederen aan de gewone shopper, die door allerlei redenen misschien niet in staat is om het hele land af te reizen naar dat ene pak toiletpapier. Mondmaskers inslaan, wanneer je niet in de gezondheidssector werkt, is ronduit schandalig. Een meer gecontroleerde verspreiding van het nieuws via media is tevens gewenst. Maar… ondanks de ernstige situatie waarin we met zijn allen beland zijn, zijn er voldoende redenen om hoopvol te blijven. Hopelijk kunnen we binnen enkele maanden terugblikken op deze moeilijke periode waarin we werden geconfronteerd met onze ware ‘ik’.

Zelf leren kaartleggen? De mooiste sets en beste boeken vind je hier in onze webshop.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Spiritualiteit voor mannen 2.0

De man, van oudsher de verdediger van de familiale haard, de kostwinner en de rots in de branding.…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Shopping tip // Go4Balance staat voor een leven in balans

Ons verhaal is eigenlijk mijn verhaal: Lieve Plasch, zelfstandig psychologe sinds 2006. Ik begeleid…

Lees meer
Astrologie

Klimaatmarsen en -betogingen: meer dan een hype?

In Bloom februari hadden we het over de planeet Uranus, die vanaf 7 maart 2019 voor een periode van…

Lees meer
Bloom 3 - 2021

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom