Home

Overige

Mijn account

Voorwoord september 2019

Column
19/08/2019
Voorwoord september 2019

Hoofdredactrice - Eva Vanooteghem

Voorwoord Eva Vanooteghem Bloom september web

De vakantie-uittocht drijft ons naar ‘het land vol leven’, Kroatië, meer bepaald naar het idyllische eiland Lopud. Het is een pareltje dat tot op heden nog niet overweldigd wordt door massatoerisme. Mijn partner en ik genieten er - voor de allerlaatste keer met ons tweetjes - van een natuurlijke rust, harmonie en sereniteit. Dat Lopud ooit het decor vormde voor een scène van de bekende tv-serie 'Game of Thrones' hoeft dan ook niet te verbazen.

Met plezier deel ik met jullie een plek waar ik helemaal zen werd, omgeven door de prachtige natuur, gehuld in volledige stilte: het Franciscaanse klooster en de bijhorende botanische tuin op Lopud, dat in 1483 werd opgericht. Monniken zochten er tot 1820 hun toevlucht en leefden er in symbiose met de omgeving. Op de infobrochure staan de woorden: contemplatie en reflectie. Aha! Hier ben ik dus zonder meer op mijn plek :). Het grondplan dat ons door de vroegere kloostertuin voert, is getekend door Asa Andersson, een Zweeds spiritualist en healer. Wat dit alles voor mij zo bijzonder maakt, is het feit dat deze heilige tuin onderdak biedt aan negen contemplatiespots, energetisch geladen punten die je helemaal tot rust brengen. Blootsvoets baan ik me een weg doorheen de negen spots en test ik maar al te graag de meditatie-oefeningen uit die in de originele gids zijn opgetekend. Mijn voorkeur gaat uit naar 'The Passiflora Flower Shower'. Van de passiebloem is geweten dat ze stress en slapeloosheid reduceert, precies wat ik bij het begin van mijn vakantie nodig heb! Als meditatiesuggestie lees ik: 'Dompel jezelf onder in de heilzame energie van de Adriatische en Mediteraanse godinnen en bloemen. Visualiseer wat je wilt ontvangen, of het nu een idee, een project of een baby betreft. Laat deze plaats je inspireren om jouw unieke weg te vinden'. Ik sluit mijn meditatiesessie af met de positieve affirmatie: 'Laat vreugde je hart openen en je geest tot rust brengen'. Zoveel is duidelijk: ik heb mijn stilteplek voor de komende week gevonden. Amen to that!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Huis & Thuis

Een overjaarse HSP-puber in huis: wat nu?

Hoogsensitiviteit is voor zowel ouder als kind geen evidente zaak. Vooral in de puberjaren kennen…

Lees meer
Numerologie

De informatie die je kan halen uit je geboortedag

Op een dag is het zover. Jij ziet letterlijk het levenslicht. De wereld verwelkomt je en je hebt…

Lees meer
Astrologie

Kroonprinses Elisabeth van België

Zondag 21 juli vieren we onze Nationale Feestdag, en daarbij staat onze Belgische koninklijke…

Lees meer
Bloom november 2019

Word een Bloom’er

  • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2019, jaarhoroscoop 2019, ascendanthoroscoop 2019, je Chinese horoscoop 2019,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Blijf altijd op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!