Home

Overige

Mijn account

5 februari 2023: Volle Maan in Leeuw, tijd voor actie en verandering

Astrologie
Ada Dierick
03/02/2023
5 februari 2023: Volle Maan in Leeuw, tijd voor actie en verandering

Op 05 februari 2023 om 19.28 uur staat de Volle Maan in Leeuw. Tegenover deze vurige Volle Maan staat de Zon in Waterman. De Volle Maan in Leeuw beïnvloedt je gevoelswereld en daagt je uit om in de schijnwerpers te gaan staan en om te kiezen voor zelfexpressie en leiderschap. De Zon in Waterman daarentegen triggert je om rationeel te handelen en niet blindelings je hart te volgen. Misschien heb je het gevoel dat je leven de laatste tijd even heeft stil gestaan en niets je leek te lukken. Maar nu is het tijd voor actie en verandering! Richt je volle aandacht op wat je graag doet en waar je goed in bent.

Tijdens de Volle Maan bevindt de Maan zich op de helft van haar cyclus. Niet alleen de Maan is vol, maar ook de emoties kunnen overlopen. Je hebt veel energie en kan je helemaal opgeladen voelen. Door deze Volle Maan kan dit dubbel zo intens aanvoelen, omdat ze in de krachtige en vurige Leeuw staat. De Leeuw staat bekend om zijn zelfzekerheid en openheid. Dit is de perfecte periode om een stapje in de wereld te zetten en nieuwe mensen te ontmoeten. Zit je er al langer over na te denken iets nieuws te proberen? Twijfel niet langer en ga er gewoon voor! Laat je vertrouwde wereldje even voor wat het is en ga een nieuw avontuur aan.

Volle Maan in Leeuw 2023

”Leeuwen zijn initiatiefnemers en staan positief in het leven.”

Leeuwen zijn initiatiefnemers en staan positief in het leven. Focus je op je talenten en projecten die je wilt uitwerken. Of op dat ene project waaraan je begonnen bent maar niet hebt afgemaakt. Deze Maan zal je zelfvertrouwen een boost van jewelste geven. Je hebt vele talenten in je zitten en nu is het tijd om ermee naar buiten te komen. Laat anderen meegenieten van je gaven en wie weet is dit de start van iets moois. Langs de andere kant is de Leeuw ook egocentrisch en wil hij overal de beste in zijn. Iets wat kan zorgen voor spanningen met medemensen.

Doordat de Zon steeds in het tegengestelde astrologische teken van de Maan staat bij Volle Maan, is er een zekere spanning tussen hoofd en hart. Tijdens deze maanstand staat de Zon in Waterman. Nog niet zo’n slechte combinatie, want de Waterman houdt van verandering en is ook heel verstandig. Terwijl de Leeuw ons enorm laat focussen op onszelf, zorgt de Waterman ervoor dat we rekening houden met onze omgeving en wat anderen denken zodat er niet enkel sprake is van onze subjectieve eigen visie. De Zon in Waterman zorgt voor een connectie met anderen en het grotere geheel.

The time for change is now, want tijdens deze Volle Maan in Leeuw krijgen we ook te maken met een zogenaamd T-vierkant met Uranus, de planeet van rebellie en verandering. Jij hebt de regie over je eigen leven en tijdens deze Volle Maan dringt dat besef pas echt tot je door. Niets houdt je nu nog tegen om je passie te volgen, zeker niet nu geen enkele planeet nog retrograde loopt.

Opladen onder de Volle Maan in Leeuw

De heldere maanstralen werken als magisch voor jou en je edelstenen. Maak een mooie wandeling of blijf even lekker maanbaden onder het licht. De energie van de Maan werkt opladend en voedend. Je kan je edelstenen terug vol met kracht stoppen door ze een nachtje binnen het bereik van de maanstralen te leggen. Vertrouw je het toch niet je stenen open en bloot te laten liggen dan kan je ze ook onder de aarde begraven of achter je raam leggen. Voor deze Volle maan in Leeuw kan je gebruik maken van de steen citrien. Deze mooie edelsteen helpt tegen depressieve gevoelens en stimuleert je zelfvertrouwen. Ten slotte boost het je creativiteit, maak er dus zeker handig gebruik van!

Attract and let go

”Je kan van loslaten een positieve ervaring maken door je dankbaarheid uit te drukken.”

Maak een lijstje met alles wat je al hebt bereikt en waar je je dankbaar voor voelt. Dankbaarheid heeft een bijzonder hoge frequentie waardoor je positieve dingen aantrekt. Reflecteer vervolgens wat er op dit moment allemaal misloopt en welke factoren je weerhouden van je doelen. Wat kan je anders doen? Waarmee stop je misschien best gewoon en wat is iets nieuws dat je kan proberen. Maak tenslotte een lijstje met dingen die je wilt loslaten. Denk na over wat niet meer thuishoort in je leven. Soms is loslaten moeilijk omdat iets of iemand voor lange tijd een belangrijke rol heeft gespeeld in je leven. Je kan van loslaten een positieve ervaring maken door je dankbaarheid uit te drukken en ook aan de goede dingen te denken die het je gebracht heeft. Door los te laten maak je uiteraard ook ruimte voor nieuwe dingen. Verbrand je lijstje om de symboliek van het loslaten kracht bij te brengen.

Vind alle Maan Accessoires in de Bloom Shop!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Eerste hulp bij lastige transits

Astrologie is een krachtige tool waarmee je makkelijker door het leven kunt navigeren, maar dan wel…

Lees meer
Astrologie

Saturnus in Vissen en de invloed ervan op jouw sterrenbeeld

Op woensdag 8 maart 2023 ruilt de plichtsgetrouwe, maar beperkende Saturnus het luchtteken Waterman…

Lees meer
Astrologie

Weegschaal, jouw jaarhoroscoop 2022-2023: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Weegschaal is jarig als de maanden september en oktober hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Bloom 3 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom