Home

Overige

Mijn account

De laatste Volle Maan van het jaar: richt je blik naar de hemel op 12 december 2019!

Astrologie
Bloom
10/12/2019
De laatste Volle Maan van het jaar

Op 12 december 2019 staat de laatste Volle Maan van dit jaar in Tweelingen. De dualiteit, die gekoppeld wordt aan dit teken, zal zich sterk laten merken op deze dag, iets waar je toch wel best rekening mee houdt. Voer je momenteel een innerlijk dilemma over een bepaalde belangrijke beslissing? Dan zit deze Volle Maan daar voor iets tussen. Wil je weten wat deze stand nog meer te betekenen heeft? Lees dan zeker verder.

Sterke, positieve vibraties

Sinds de maansverduistering van 16 juli loop je rond met enkele problemen die maar niet opgelost raken. Deze Maan stelt je in staat om deze eindelijk los te laten, opgelost of niet. Je start als het ware met een nieuwe lei. Zaken die je al weken probeert af te ronden, kun je eindelijk achter je laten. ‘Closure’, daar draait het nu om. Mooi toch, zo op het einde van het jaar.

Ook is het een kans om vooruit te blikken: welke gewoontes wil jij niet met je meenemen naar het nieuwe jaar? Welke routines dienen je niet meer? Tijd voor introspectie, want deze Tweelingenmaan zorgt voor de juiste energie die jou de kracht biedt om komaf te maken met oude, slechte patronen.

Echte healing vibes

Door het gedrag van Cheiron (die uit zijn retrogadefase komt) heeft deze maan een serieus helend karakter. Een uitermate geschikt moment om je te focussen op je gezondheid en jezelf in de watten te leggen, dus. Zelfzorg was nog nooit zo belangrijk. Niet enkel je lichaam verdient het beste, ook je mentale gezondheid verdient een boost. Misschien geeft deze maanstand je net dat duwtje in de rug dat je nodig hebt om een afspraak te maken met een professioneel luisterend oor?

Leg de lat niet te hoog

Ook Venus laat zich voelen en beïnvloedt onze relaties en financiën. Onzekerheden komen de kop opsteken en het wordt duidelijk worden dat je een sprong in het diepe zal moeten wagen. Misschien ding je bij je werkgever om een loonsverhoging? Ofwel zet je een punt achter je relatie? Hoe het ook zij: het is uitermate belangrijk dat je je intuïtie voor zich laat spreken.

Volle maan december geven kerst Bloom web

Enkele tips om in gedachten te houden op 12/12

 1. Kamp je met relatieproblemen? Wees niet bang om jezelf eens op de eerste plaats te zetten. Doe waar je zelf gelukkig en beter van wordt. Kan je niet goed uitmaken welke beslissing je daarvoor moet nemen? Aarzel dan zeker niet om (objectief!) advies in te winnen bij een vriend(in) of ander luisterend oor.

 2. Gebruik de energie van deze maanstand om medeleven en liefde te tonen aan zij die het momenteel het meeste nodig hebben. Natuurlijk is dat iets om het hele jaar door naar te streven, maar sommige momenten bieden je op dat vlak nu eenmaal meer kansen dan andere.

 3. Eindejaarsperiodes lijken altijd wel een gat in ons budget te slaan, maar door de Volle Maan op 12 december wordt deze trend nog wat versterkt. Profiteer van deze informatie door op 11 december een raming op te stellen voor de komende feestdagen. Misschien kun je zelfs al wat geld aan de kant zetten, zodat je zeker niet meer uitgeeft aan je kerstmaaltijd dan gepland?

 4. Zorg dat je, bij het opmaken van je budget, ook aandacht besteedt aan een goed doel. Echt krap bij kas? Snuister dan eens rond in je kleerkast: liggen daar geen outfits stof te vergaren die iemand anders heel gelukkig zouden maken?

 5. Enjoy it while it lasts. Net zo krachtig als de Volle Maan zal binnenkomen, net zo abrupt zal ze terug vertrekken, samen met haar energie. Wees niet te teleurgesteld wanneer je de dag erop minder positieve trillingen ervaart, en blijf vooral uitkijken naar alle mooie momenten die nog op de planning staan. Als je je kaarten goed hebt gespeeld, heb je alles in handen om er een fantastisch eindejaar van te maken!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Ontsmetting en een flinke dosis probiotica in de Nebula-cabine

De impact van de coronacrisis op de menselijke kwetsbaarheid zorgt ervoor dat meer en meer mensen…

Lees meer
Column

Column Sofie Varrewaere: onvoorwaardelijke liefde

Van jezelf houden. Het lijkt iets negatiefs. Neigt naar egoïsme, zou je kunnen denken. Of…

Lees meer
Lifestyle

Bloom september 2020 is uit! Lees als Bloom'er de digitale versie hier.

Bloom september 2020 is uit! Lees 'm als Bloom'er hieronder

Lees meer
Bloom september 2020

Word een Bloom’er

 • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2020, jaarhoroscoop 2020, ascendanthoroscoop 2020, je Chinese horoscoop 2020,...

 • onbeperkt gratis kaartleggen