Home

Overige

Mijn account

Venus in harmonie met Mars in 2019: dat geeft vonken

Astrologie
Bloom
17/01/2019
Venus in harmonie met vurige Mars

We starten het nieuwe jaar met de perfecte harmonie tussen de planeten Venus en Mars. Mars komt op Nieuwjaarsdag in het teken Ram, zijn eigen biotoop, terwijl Venus op 7 januari in Boogschutter arriveert. Venus en Mars, allebei indicatoren voor de manier waarop we liefde en seks beleven, maar ook bepalend voor onze houding ten aanzien van geld (Venus) en werk (Mars). In januari bevinden beide planeten zich in een Vuurteken en dus wordt er van ons verwacht dat we er serieus wat vaart achter steken.

Mars en Venus hebben geen tijd te verliezen

Mars gedraagt zich altijd al als de krijger die ongeduldig staat te trappelen om tot actie over te gaan, maar een Mars in zijn eigen teken doet dat met dubbel zoveel inzet en overgave. Nee, deze maand kunnen we niet languit op de bank blijven luieren, want er is zo ontzettend veel te doen. Bovendien nemen we ook niet echt de tijd om na te denken over concrete plannen en dat zorgt ervoor dat we wellicht impulsieve beslissingen nemen die we achteraf moeten herzien. Ondertussen zit de vurige Venus in Boogschutter ook niet stil, want ook zij gaat heel enthousiast op zoek om haar zin te krijgen. In ons liefdesleven zal het er bij momenten niet bepaald rustig aan toe gaan, want er zijn heel wat uitdagingen die alles telkens opnieuw op de helling zetten.

Een overvloed aan Vuur

Met Mars in Ram en Venus in Boogschutter is het element Vuur prominent aanwezig. Vuur wil het leven tot in elke vezel voelen. Vuur doet de dingen niet half/half, maar vol enthousiasme en totaal doorleefd. Wanneer de dagen te rustig verlopen en alles vanzelfsprekend lijkt, staan Venus en Mars klaar om de boel eens grondig dooreen te schudden, want Venus in Boogschutter en Mars in Ram hebben lak aan sleur en saaiheid. Geen voorverwarmde kost dus voor beide lieden, die enkel goed gedijen in het heetst van de strijd. Toch is het vanuit dit voortdurend elkaar uitdagen dat er uiteindelijk een diepe band wordt gesmeed. Dankzij het harmonieuze contact tussen beide energieën (Mars en Venus vormen een driehoeksaspect) wordt het dan toch nog een 'happy end'.

Vurige Venus En Vurige Mars Bloom Web

Waar Mars in Ram heel erg op zichzelf gericht is, zal Venus in het explorerende teken Boogschutter hem uitnodigen om samen met haar de wereld te leren ontdekken. Dat is haar manier om de op seks beluste Mars een vleugje cultuur bij te brengen, want deze Venus koestert grote verwachtingen en hoopt dat ze op een dag met haar geliefde/minnaar op dezelfde golflengte zal zitten. Gelukkig voor Mars in Ram mag er ook voor haar behoorlijk wat fun in de relatie steken. Als het van haar afhangt, mag Mars best wel over een flinke dosis humor beschikken. Bovendien vinden ze elkaar in het nemen van risico's, want net zoals de onstuimige Mars in Ram durft vrouwe Venus in Boogschutter wel eens over de schreef gaan en buiten de lijntjes kleuren. Samen zullen ze er moeten op toezien dat daar geen brokken van komen. Nog een punt van overeenstemming: voor zowel Mars in Ram als Venus in Boogschutter is de jacht vaak veel interessanter en opwindender dan het vangen van de prooi.

Maar eind goed, al goed.
Deze Mars verveelt zich te pletter als hij z'n doel heeft bereikt, maar met een Venus in Boogschutter aan z'n zijde is daar weinig kans toe, want zij zal erop toezien dat z'n vuur aangewakkerd blijft.

Hoe kunnen we aan de slag met deze harmonieuze Venus/Mars-vibratie?

 • Venus in Boogschutter en Mars in Ram stimuleert ons levensenthousiasme, waardoor we een inspiratiebron zijn voor anderen.
 • Het is een uitermate gunstige periode voor tal van activiteiten. We zijn avontuurlijker dan anders.
 • We krijgen wat we beogen. We krijgen makkelijker onze zin.
 • We gaan op een aangename en ongedwongen manier met anderen om.
 • Met het driehoeksaspect tussen Venus en Mars in het Vuur-element streven we naar vrijheid en onafhankelijkheid.
 • Onze verstandhouding met anderen is prima, terwijl we toch niet moeten inboeten aan individualiteit.
 • Deze Venus/Mars-combinatie betekent een boost voor ons liefdesleven. Onze seksuele verlangens worden aangewakkerd.
 • Relaties die starten op 17, 18 of 19 januari hebben alvast van meet af aan de wind in de zeilen. Dat is een tip voor alle singles die op zoek zijn naar een geschikte datum voor een date.

Liefde wordt deze maand een totaalervaring!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

De voorspellingen van Nostradamus: 2020 in een notendop

Nostradamus: voor sommige lezers wellicht een vertrouwde naam, voor andere een volstrekt onbekende.…

Lees meer
Astrologie

De Nieuwe Maan van 1 augustus 2019

Op 1 augustus vindt er een Nieuwe Maan plaats rond 05.11 uur. De Zon en de Maan staan dan conjunct…

Lees meer
Astrologie

Uranus retrograde vanaf 15 augustus 2020. Staat ook jouw leven op z’n kop?

Uranus, de excentrieke buitenplaneet, doet maar liefst 84 jaar over zijn baan om de zon. Daardoor…

Lees meer
Bloom oktober 2020

Word een Bloom’er

 • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2020, jaarhoroscoop 2020, ascendanthoroscoop 2020, je Chinese horoscoop 2020,...

 • onbeperkt gratis kaartleggen