Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Nieuwe Maan in Leeuw 8 augustus 2021: ambitieuze plannen en plotselinge veranderingen zijn op komst

Astrologie
Bloom
05/08/2021
Nieuwe Maan in Leeuw 8 augustus 2021: ambitieuze plannen en plotselinge veranderingen zijn op komst

Zondag 8 augustus 2021 schuift de Nieuwe Maand rond 15.51 uur in het vurige teken Leeuw. De buitenplaneet Uranus maakt een vierkant met deze Nieuwe Maan in Leeuw en dat is niet zonder gevolgen. Onder deze Nieuwe Maan smeden we ambitieuze plannen en voelen we de drang om onze eigen grenzen te verleggen. We doen een extra schepje op al onze projecten en verliezen daarbij misschien wel uit het oog dat niet alle plannen haalbaar zijn.

Een Nieuwe Maan luidt altijd het einde van een 28 dagen durende cyclus aan en staat tegelijkertijd ook voor een nieuw begin. Deze maanfase moedigt ons aan om te beginnen met een schone lei en oude projecten en initiatieven af te ronden voordat we beginnen aan iets nieuws.

Uitbundige, grootse, maar misschien ook wel 'dwaze' plannen

”Tijdens deze Nieuwe Maan krijgen je ego en trots een enorme boost.”

Wanneer zich op 8 augustus 2021 een Nieuwe Maan vormt in het vurige teken Leeuw maakt Uranus hiermee een vierkant (90°-aspect). Uranus is een buitenplaneet en buitenplaneten staan het verst van de aarde af en zijn niet zichtbaar voor het blote oog. Deze planeet vertegenwoordigt de onzichtbare kwaliteiten van het leven die ons uit onze comfortzone dwingen. Tijdens deze Nieuwe Maan in Leeuw ervaar je een verkwikkende uitbarsting van energie en initiatief, maar deze Nieuwe Maan heeft ook een emotioneel kantje waardoor je niet altijd even rationeel kunt handelen.

Nieuwe Maan vierkant de excentrieke Uranus brengt plotselinge, onverwachte veranderingen met zich mee die zorgen voor instabiliteit, chaos en revolutie. Je voelt de drang om je grenzen te verleggen en deze Nieuwe Maan invloed zorgt ervoor dat zorgvuldig uitgewerkte plannen op de schop kunnen gaan. De geplande begin- en startdata kunnen uit de hand lopen en je kunt achterop schema raken. De Uranus energie geeft je echter wel de moed om te rebelleren en bestaande plannen te optimaliseren. Houd er wel rekening mee dat door de onvoorspelbaarheid van Uranus deze plannen niet altijd even goed uitpakken.

Tijdens de Nieuwe Maan in Leeuw van 8 augustus 2021 krijgen je ego en trots verder een enorme boost. Maar wees voorzichtig. Deze hernieuwde eigenzinnigheid en arrogantie kunnen leiden tot conflicten in je privéleven of op je werk. Plannen die je tijdens deze Nieuwe Maan in Leeuw smeedt zijn over het algemeen te uitbundig, te groots en misschien wel een tikkeltje dwaas. Maar dat heb je niet altijd direct in de smiezen.

Deze periode is echter wel het perfecte moment om te brainstormen en om plannen bij te schaven, maar wacht nog even met de uitvoering ervan. Je kunt nu iets te hard van stapel lopen en jezelf overschatten. Tijdens deze Nieuwe Maan in Leeuw floreren de sterrenbeelden Ram, Tweelingen, Weegschaal en Boogschutter. Zij zijn heel goed in staat in te schatten wanneer ze in actie moeten schieten en wanneer ze beter zouden afwachten. Degenen die onder het teken Leeuw geboren zijn, vibreren meer dan anders op deze Nieuwe Maan-energie en voelen zich uitstekend. Hun kansen op succes zijn goed onder deze Nieuwe Maan. De Watermannen, Schorpioenen en Stieren moeten evenwel oppassen voor overhaaste acties. Zij gaan voor de top, maar kunnen omwille van hun ondoordachte acties van een kale reis thuiskomen.

Tips om met deze Nieuwe Maan in Leeuw te dealen

1 – Loop niet te hard van stapel

Tijdens deze Nieuwe Maan krijgt je ego een extra boost en dat kan ervoor zorgen dat je te ambitieus uit de hoek kan komen. Neem momenteel niet te veel hooi op je vork.

2 – Reflecteer en corrigeer

Nu is een goed moment om je plannen te herzien. Het is nooit erg om meer te willen en om groter te dromen. Deze Nieuwe Maan in Leeuw-energie geeft je een kick en bekijk dan ook of er ergens misschien nog meer winst te behalen valt.

3 – Wacht het juiste moment af

Je mag brainstormen en je plannen herzien, maar schiet nog niet meteen in actie. Onder deze Nieuwe Maan is je zicht vertroebeld door je verlangen naar overvloed. Over een paar weken heb je een beter overzicht en kun je beter inschatten welke plannen wel haalbaar zijn en welke niet.

4 – Verandering onontkoombaar?

Bevind je jezelf in een positie waarin je keuzes moet maken en verandering niet kunt tegenhouden? Hak dan grote knopen door tijdens de Wassende fase van de Maan. Dit doe je idealiter tussen 9 en 22 augustus 2021.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Hoe duurzaamheid en spiritualiteit samengaan

Duurzaamheid en spiritualiteit lijken op het eerste gezicht verschillende paden te bewandelen, maar…

Lees meer
Inspiratie

Zelfstandig op reis voor innerlijke rust

Alleen op reis gaan is een persoonlijke reis voor zelfontdekking. Het stelt je in staat om uit je…

Lees meer
Astrologie

Volle Maan in Steenbok • 22 juni en 21 juli 2024 • Realiseer je dromen

Op 22 juni en 21 juli 2024 staat de Volle Maan astrologisch gezien in het aardse teken Steenbok.…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom