Home

Overige

Mijn account

Jupiter retrograde 2021: van 20 juni tot en met 18 oktober - ontdek de uitwerking ervan op je sterrenbeeld

Astrologie
Bloom
17/06/2021
Jupiter retrograde 2021: van 20 juni tot en met 18 oktober - ontdek de uitwerking ervan op je sterrenbeeld

Jupiter, de planeet van geluk, expansie, kennis en wijsheid loopt ongeveer vier maanden per jaar retrograde, of beter: schijnbaar achterwaarts. De grootste planeet van ons zonnestelsel zal 20 juni 2021 in het waterteken Vissen staan en zich zo langzaam retrograde verplaatsen naar het luchtteken Waterman. De planeet heeft altijd een niet onmiskenbare uitwerking op elk mensenleven, maar nu dat ze retrograde loopt, geeft dat een extra dimensie aan de invloed waar we allen aan onderhevig zijn. Ben je ook benieuwd naar wat er jou te wachten staat nu Jupiter retrograde loopt? Lees dan snel verder.

Jupiter: de Optimus Maximus

Jupiter, de 'Optimus Maximus', zoals de Romeinen de planeet noemden, heeft deze eervolle benaming niet gestolen, want het is niet enkel de grootste, maar zeker ook de meest weldadige planeet van ons zonnestelsel. Jupiter staat voor geluk, expansie, rijkdom, kennis en wijsheid, welstand, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling én vrijheid.

Transit van Vissen naar Waterman

Jupiter zal zich retrograde bewegen vanaf 20 juni tot en met 18 oktober 2021. De planeet zal zich van het waterteken Vissen naar het luchtteken Waterman begeven. Jupiter is verbonden met de mannelijke yang energie. Als de weldadige planeet retrograde loopt, lijkt het alsof de expansieve en dynamische energie naar binnen trekt. Het effect hiervan is voor bijna iedereen merkbaar. Boogschutters, Vissen en Watermannen zullen gedurende deze periode gevoeliger zijn voor de kracht van Jupiter. Tijdens deze periode kun je emotioneler zijn dan anders.

In het prille begin van deze retrograde reis van Jupiter kan de Vissen-energie ervoor zorgen dat we in een waas terechtkomen. We zullen ons overdreven optimistisch voelen. We denken dat er uitzonderlijke kansen en mogelijkheden op ons pad terechtkomen, maar achteraf gezien zal blijken dat dit maar schijn was. Niet alles is wat het lijkt gedurende deze retrograde periode. Zodra Jupiter zich in Waterman beweegt, zullen we gelukkig meer duidelijkheid en informatie ontvangen. Gedurende de periode dat Jupiter achteruit loopt, zien we ook een piek in politieke meningsverschillen. We zullen de noodzaak voelen om te zorgen voor verandering, ook al zijn we niet zeker hoe we dit precies tot stand kunnen brengen.

Jupiter retrograde 2021 zijkant bloom web

In bepaalde periodes van het jaar beweegt Jupiter dus retrograde of achteruit, althans dat lijkt zo van op aarde gezien. Die zogenaamde 'retrograde' beweging van de planeet heeft wel degelijk z'n effect op ons leven. Tussen 20 juni en 18 oktober 2021 zullen we bijgevolg minder van de weldadige invloed van Jupiter kunnen genieten. Het effect ervan is niet meteen zichtbaar, maar dat betekent niet dat Jupiter ons dan helemaal in de steek laat. Wel integendeel, want tijdens deze periode krijgen we de kans om ons te herbronnen, bepaalde zaken bij te stellen, omdat we facetten over het hoofd hadden gezien. Kortom: de retrograde beweging laat ons toe om de Jupiter-energie zo optimaal mogelijk in ons op te nemen, te integreren, zodat we er maximaal resultaat en voordeel zouden van hebben.

De invloed van Jupiter retrograde op jouw leven: tussen 20 juni tot en met 18 oktober 2021

”Rammen staan erom bekend strijdlustig te zijn en zullen zich ook hier doorheen slaan.”

Ram (geboren tussen 21 maart en 20 april)

Het eerste deel van de retrograde beweging zorgt ervoor dat veel Rammen zullen reflecteren over hun leven. Van je jeugd tot diep in je volwassen leven, er zullen veel (pijnlijke) herinneringen boven komen drijven. Je kijkt terug op een aantal impactvolle gebeurtenissen in je leven en je kan niet anders dan ervan leren tijdens de retrograde beweging van Jupiter. Geen zorgen. Rammen staan erom bekend strijdlustig te zijn en zullen zich ook hier doorheen slaan. Tegen het einde van juli 2021 keer je terug naar je levendige en extraverte zelve. Je werpt onbewust ook een kritische blik op je vriendenkring en het kan zijn dat je een aantal vrienden zult schrappen uit je leven tijdens deze periode. Dit zal alleen maar voor verbeteringen zorgen in de vriendschappelijke relaties die je wel zult blijven onderhouden.

”Terwijl je een stapje terug neemt van het sociale leven, kun je de tijd nemen om je te focussen op je carrière.”

Stier (geboren tussen 21 april en 21 mei)

Je uitbundige leven zal zijn tol eisen door toedoen van de retrograde beweging van Jupiter. Je bent een sociaal persoon en gaat graag uit met vrienden, maar nu voel je je opgebrand en heb je even tijd nodig om jezelf op te laden. Sta jezelf toe om afstand te nemen van sociale evenementen en om wat minder tijd door te brengen met vrienden en kennissen. Terwijl je een stapje terug zet van het sociale leven, kun je de tijd nemen om je te focussen op je carrière. Als je grootste plannen koestert voor de toekomst is dit het moment om alles te analyseren en te onderzoeken. Je hebt namelijk tijd nodig om je dromen te realiseren. Verdiep je in een aantal cursussen, probeer te netwerken en wat vaker je mening te ventileren op kantoor. Onthoud echter wel dat je niet direct resultaat zult zien. Voel je echter niet uit het lood geslagen.

”Wees voorzichtig dat je niet tegen een burn-out aanloopt, Tweeling. Je loopt namelijk iets te hard van stapel.”

Tweelingen (geboren tussen 22 mei en 21 juni)

Aan het begin van deze periode barst je van de energie en ben je drukker bezig dan ooit. Je draait op volle toeren, Tweeling. Je bent zeer carrièregericht gedurende de retrogradebeweging van Jupiter. Wees voorzichtig dat je niet tegen een burn-out aanloopt, Tweeling. Je loopt namelijk iets te hard van stapel. Deze energie zal zich gelukkig verschuiven van zodra Jupiter terug in Waterman gaat lopen. Eens Jupiter in Waterman aangekomen is, zul je je rustiger en kalmer voelen. Je hoofd krijgt de ruimte om alles weer op een rijtje te zetten en om bij te komen van de afgelopen drukke periode. Maak van deze kans goed gebruik door weer in contact te treden met je spirituele kant. Misschien dat de tijd rijp is om aan het mediteren te slaan?

”Je bent optimistisch over de toekomst en stiekem smeed je al nieuwe plannen.”

Kreeft (geboren tussen 22 juni en 23 juli)

De retrogradefase van Jupiter vat rustig aan voor de Kreeften. Je bent in een reflecterende stemming. Net zoals Ram bekijk je je leven op een afstand en analyseer je wat je kunt verbeteren en van welke gebeurtenissen je kunt leren in je leven. Tegen het einde van juli 2021 verschuift je focus naar de transformatieprocessen die je hebt meegemaakt in je leven. Je bent als mens enorm gegroeid. Je kan niet anders dan onder de indruk zijn van wat je allemaal bereikt hebt en van wat je nog zult bereiken in dit leven. Je bent optimistisch over de toekomst en stiekem smeed je al nieuwe plannen. Go for it!

”Je romantische relaties voelen een beetje beperkend aan gedurende deze retrograde beweging van Jupiter.”

Leeuw (geboren tussen 24 juli en 23 augustus)

Jupiter zet de volgende maanden een domper op je liefdesleven. Je romantische relaties voelen een beetje beperkend aan tussen 20 juni en 18 oktober 2021. Jupiter retrograde geeft je het gevoel dat jij en je partner uit elkaar gegroeid zijn. Angstig zul je op zoek gaan naar een uitvlucht. Maar haast en spoed is zelden goed, Leeuw. Wacht deze periode af en analyseer je gevoelens opnieuw eind oktober 2021. Pas dan zal je in staat zijn een objectieve keuze te maken over je liefdesleven.

”Je romantische relaties zullen aan een zijden draadje hangen.”

Maagd (geboren tussen 24 augustus en 23 september)

Ook voor het liefdesleven van de Maagden brengt Jupiter geen goed nieuws. Je raakt sneller geïrriteerd door je partner en deze ergernissen blijven groeien. Dit zorgt ervoor dat je relatie steeds onstabieler wordt. Je romantische relaties zullen aan een zijden draadje hangen. Daarnaast zorgt de achteruitgaande beweging van Jupiter ervoor dat je ook immens hard voor jezelf bent. Je legt de lat te hoog, vooral op professioneel vlak. Het is een wijze raad om gedurende deze periode wat liever voor jezelf en voor anderen te zijn.

Jupiter kansen op groei quote bloom web

”Zet jezelf op de eerste plaats en los eerst je eigen problemen en kwesties op. Je kunt niet heel de wereld verbeteren voor iedereen.”

Weegschaal (geboren tussen 24 september en 23 oktober)

Je bent erg meegaand de komende maanden en je trekt je het het lot van je medemens ontzettend aan. Dit kan er al snel voor zorgen dat je jezelf opzadelt met de problemen van anderen. Je probeert voor iedereen een gepaste oplossing te vinden, maar dit is verre van haalbaar, lieve Weegschaal. Zet jezelf op de eerste plaats en los eerst je eigen problemen en kwesties op. Je kunt niet heel de wereld verbeteren voor iedereen. Voorzie in je eigen behoeften en dan pas in die van je dierbaren. Tegen het einde van juli 2021 krijg je een creatieve impuls. Zet je schildersezel maar alvast klaar.

”Deze periode besef je dat je alleen de goedkeuring van jezelf nodig hebt in dit leven.”

Schorpioen (geboren tussen 24 oktober en 22 november)

Je bevindt je in een artistieke flow, Schorpioen. Je bent in de stemming om creatief aan de slag te gaan. Dit kan zich uiten in een aantal professionele projecten, maar ook gewoon in het boetseren van een vaas. Deze periode besef je dat je alleen de goedkeuring van jezelf nodig hebt in dit leven. Je bent te lang op zoek geweest naar de validatie van anderen en dat is ontzettend zonde van je tijd. Eind juli 2021 voel je de drang om je te nestelen en steek je meer tijd en energie in het creëren van een gezellige thuisbasis waar je je op en top voelt. Vergeet niet om te genieten van het mooie weer. Je zult namelijk vaak de drang ervaren om jezelf thuis op te sluiten.

”Met Jupiter als jouw regerende planeet zul je een aantal teleurstellende gebeurtenissen meemaken.”

Boogschutter (geboren tussen 23 november en 22 december)

Maak je borst maar nat, Boogschutter, want deze retrograde periode zorgt voor een aantal moeilijke maanden. Met Jupiter als jouw regerende planeet zal je een aantal teleurstellende gebeurtenissen meemaken. Je energieniveau neemt een diepe duik en dit zal zo blijven tot eind oktober 2021. Zorg ervoor dat je niet te veel hooi op je vork neemt deze periode om zo een burn-out te voorkomen. De komende maanden zal je extra voorzichtig moeten zijn met de woorden die je tijdens belangrijke gesprekken in de mond neemt. Jupiter zorgt er namelijk voor dat je woorden een extra lading zullen krijgen wat niet door iedereen even positief ontvangen wordt.

”Een aantal gevoelige onderwerpen worden opgerakeld.”

Steenbok (geboren tussen 23 december en 20 januari)

Je geduld wordt op de proef gesteld, Steenbok. Je dierbaren zullen je grenzen aftoetsen en je voelt je enorm uitgedaagd door iedereen om je heen. Een aantal gevoelige onderwerpen worden opgerakeld. Onderwerpen waar je liever niet aan zou denken, maar toch zal je de confrontatie moeten aangaan. Je kunt niet alles uit de weg gaan, Steenbok. Vergeet daarbij niet dat ook jij het recht hebt om te zeggen wat je dwars zit. Daarnaast zorgen onverwachte financiële problemen voor hoge uitgaven in augustus 2021. Het kan verstandig zijn om nu al te voorzien in een appeltje voor de dorst.

”De problemen in je persoonlijke leven heb je te lang genegeerd en nu kom je er niet meer onderuit.”

Waterman (geboren tussen 21 januari en 19 februari)

Hou je portemonnee in de gaten tijdens deze retrogradefase van Jupiter. De kans is groot dat je een aantal krappe maanden tegemoet gaat. Geld groeit niet aan de bomen en dat lijk jij niet altijd te beseffen. Zorg ervoor dat je je budget niet overschrijdt anders kan het een vervelende periode voor je worden. Zodra Jupiter van Vissen naar Waterman reist, zal je de effecten hiervan intenser beleven. De problemen in je persoonlijke leven heb je te lang genegeerd en nu kom je er niet meer onderuit. Pak je problemen één voor één aan. Het Universum zal je hiervoor belonen.

”Het voelt alsof je continu tegen de stroom in moet zwemmen en alles lijkt net even wat moeizamer te gaan.”

Vissen (geboren tussen 20 februari en 20 maart)

Deze achterwaartse beweging van de planeet Jupiter begint in jouw teken, Vissen. Het voelt alsof je continue tegen de stroom in moet zwemmen en alles lijkt net even wat moeizamer te gaan. Gelukkig verdwijnt dit gevoel zodra Jupiter het teken Waterman binnengaat. Je kunt je wel verloren voelen zodra Jupiter niet meer in je teken staat. Het is dan ook een verstandig plan om vanaf midden juli 2021 op zoek te gaan naar jezelf en een stapje terug te zetten in je activiteiten. Je hebt nog een aantal onverwerkte zaken die je dwars zitten. Werk hieraan en gun jezelf de tijd om deze wonden te helen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Wat is er mis met vis en visolie?

Tegenwoordig worden we als consument om de oren geslagen met visoliecapsules. Visolie is rijk aan…

Lees meer
Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van rood

Het begint al bij het opstaan. De ene dag heb je het gevoel dat je de wereld aankunt. Een andere…

Lees meer
Gelukkig Leven

Besluiteloosheid: hoe pak je dat aan?

Iedereen staat wel eens voor een moeilijke keuze. Soms beproeft het leven ons met een dilemma en…

Lees meer
Bloom 3 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom