Home

Overige

Mijn account

Je Venushoroscoop: je liefdesleven in 2019

Astrologie
Bloom
01/01/2019
Je Venushoroscoop: je liefdesleven in 2019

Van oudsher is het de planeet Venus die met liefde geassocieerd wordt, met flirten en verleiding, maar verder ook met schoonheid, kunst, luxe, genot én voor de manier waarop we met geld omspringen. Onze omgang met anderen en onze artistieke talenten, dit leren we eveneens uit de positie van Venus in de horoscoop. Hoe vergaat het je in 2019 op voorgaande levensdomeinen? Je leest het als Bloom'er hier.

Van oudsher is het de planeet Venus die met liefde geassocieerd wordt. Afrodite bij de Grieken, geliefde van Adonis en vele anderen, gezellin van Eros en de vrouw van de god Vulcanus, die haar betrapte met haar minnaar Mars, dat is wat de klassieke mythologie ons leert. In de astrologie staat Venus voor liefde, flirten en verleiding, maar verder ook voor schoonheid, kunst, luxe, genot én voor de manier waarop we met geld omspringen. Onze omgang met anderen en onze artistieke talenten, dit leren we eveneens uit de positie van Venus in de horoscoop. Zoals trouwe lezers weten, zijn er 12 dierenriemtekens en dus bevindt Venus zich op het moment van de geboorte in één van deze 12 tekens. Het teken waarin Venus zich bevindt, geeft informatie over de manier waarop deze Venus-energie zich verwerkelijkt.

Omdat 14 februari bij uitstek de dag van de liefde is, hebben we de horoscoop getrokken op datum van 14 februari 2019 om 12.00 u te Brussel. Hierin staat Venus op 12° Steenbok. Afhankelijk van je eigen geboorteteken heeft deze positie van Venus een specifieke betekenis voor jou. We zullen bovendien nagaan wat je tussen 14 februari 2019 en 14 februari 2020 kunt verwachten op alle terreinen waar Venus voor staat. Geen idee welk sterrenbeeld je precies bent, of je (potentiële) partner? Bereken het hier!

RAM

Jouw liefdesleven in 2019

Op Valentijnsdag 2019 heb je Venus op een prominente plaats in je horoscoop. De planeet heeft een wel heel weldadige invloed op je maatschappelijk en professioneel leven. Je geniet van alle aandacht en complimenten die jou te beurt vallen. Je werkgever heeft goed (financieel) nieuws voor jou. Als je een artistiek beroep uitoefent, dan ontvang je nu heel wat lofbetuigingen. De mensen zijn ontzettend lief en attent voor jou, ook al omdat je met je charmes iedereen weet in te palmen. In maart wil je vooral je financiële toekomst veilig stellen. Rond 10 april werp je je op als de weldoener voor alle hulpbehoevenden. Tussen eind april en midden mei ben je onweerstaanbaar. Je wil er mooi en aantrekkelijk uitzien en dat mag gerust wat geld kosten. Je partner/geliefde wil nu zoveel mogelijk tijd met jou spenderen. Van midden mei tot 10 juni komt het geld makkelijk binnen. In juli zal je weten wat het betekent om familie te hebben, want de etentjes die je nu voor hen organiseert, slaan mogelijk een gat in je huishoudelijk budget. Als je single bent, dan mag je nu alvast de periode van midden september tot 10 oktober in je agenda aanstippen. Het kan in die dagen echt geen probleem zijn om enkele leuke dates te versieren.

STIER

Jouw liefdesleven in 2019

Venus is je eigen planeet, Stier, en dus in haar impact bijzonder groot op je doen en laten. Op Valentijnsdag 2019 word je door haar goed ingestraald en heb je een heel idealistische kijk op liefde. Toch ervaar je relatie als een serieuze aangelegenheid waarvoor je wel degelijk een inspanning moet leveren, geheel in navolging van het gezegde dat liefde een werkwoord is. Met je artistieke talenten kan je in maart uitpakken, én met succes overigens. Dankzij je charmes voelen anderen zich meteen aangetrokken tot jou en zij zullen je ter wille zijn om je te helpen bij het bereiken van je (concrete) doelstellingen. Rond 10 april kan je platonisch verliefd worden op een vriend(in). Als je je kunt vrijmaken, moet je in april beslist een reis boeken, bij voorkeur naar een exotisch eiland, want dat wordt pas genieten! Van 16 mei tot 10 juni ben je helemaal in je sas, want dan ben je nog meer Stier dan anders. Je bent warm, sociaal, vriendelijk én sensueel. Dit is een tijd waarin je liever lui dan moe bent en waarin je het harde labeur liever aan anderen overlaat. Financieel gaat het je voor de wind van 11 juni tot en met 3 juli. Augustus is dan weer een geschikte maand om je huis te verfraaien. Je woning wordt een pronkstuk. Ben je single, dan zou je in september/oktober wel eens de liefde kunnen vinden op de werkvloer.

TWEELINGEN

Jouw liefdesleven in 2019

Op Valentijnsdag ben je je wellicht niet zo erg bewust van het effect van de Venus-energie, omdat ze in een 'verborgen' zone van je horoscoop actief is, maar dat wil niet zeggen dat ze geen impact heeft. Wel integendeel, want je relatieleven kan nu een behoorlijke omwenteling in jezelf teweegbrengen. Mogelijk wordt seksualiteit nu op de een of andere manier onderdrukt of ervaar je een frustratie op dat vlak. Gelukkig wordt het in maart allemaal wat minder zwaar opgediend. Je opofferingsgezindheid valt in goede aarde in april, maar ook je creatieve vermogens worden geapprecieerd. Vanaf 20 april tot en met 15 mei wil je je vooral goed amuseren met enkele vrienden vanuit het de overtuiging dat 'alles mag, maar niets moet. En wat wordt het leuk en aangenaam in juni, want dan kan je lekker doen waar je altijd al van had gedroomd. De liefde komt zomaar naar je toe, daar hoef je zelf niets voor te doen. In juli, ja dan mag je gerust al eens een gokje wagen, want daar zit heus wel winst in. Singles noteren nu al de periode van 15 september tot 8 oktober in hun agenda, want op een feestje kan je iemand tegen het lijf lopen die je best wel aardig vindt.

Jouw Venushoroscoop 2019 Je Liefdesleven In De Kijker Bloom Web Image

KREEFT

Jouw liefdesleven in 2019

Je boft, Kreeft, dat net in de Valentijnsperiode de liefdesplaneet in het relatiehuis van je horoscoop staat. Deze positie is ongetwijfeld een van de beste voor een gelukkige en harmonieuze relatie. Je liefdesleven is nu wel nóg serieuzer dan anders, maar zo heb jij het graag, want het biedt je zekerheid en geborgenheid. Je bent nu nauwelijks door anderen uit je lood te slaan en je bent bijzonder inschikkelijk en aangenaam in de omgang. Je schaart je volledig achter de ambities van je partner. In april ben je wel heel idealistisch in liefdeskwesties, terwijl je anderzijds helemaal in vervoering kunt raken van een of andere kunstzinnige ervaring. Een muziekstuk, een tentoonstelling, enz. kunnen een heel diepe indruk nalaten, waardoor je zelf geïnspireerd raakt. Voor jou is je familie altijd al belangrijk, maar van 20 april tot 15 mei zijn enkele familieleden je steun en toeverlaat bij je carrière. Maar ook je eigen vriendelijke houding opent vele deuren.

LEEUW

Jouw liefdesleven in 2019

Om heel eerlijk te zijn, Leeuw, moeten we je verklappen dat de Valentijnsgekte dit jaar toch enigszins aan jou voorbij zal gaan, want je hebt andere prioriteiten. Je dagelijkse verplichtingen nemen je helemaal in beslag en er is weinig speelruimte om daar aan te ontsnappen. Anderzijds kan je de moeilijkheden die zich aandienen nog het best omzeilen door op het werk behulpzaam en vriendelijk te zijn voor je collega's en superieuren. Je zult er alles aan doen om het hen naar de zin te maken. Voor je liefdesleven ziet het er in maart dan opeens veel beter uit. Dit wordt een romantisch intermezzo en voor singles is het een uitgelezen kans om hun slag binnen te halen. Tussen 15 mei en 10 juni beleef je in je beroepsleven een bijzonder vruchtbare periode. Het (zware) werk wordt je door anderen uit handen genomen en dus kan je even gaan verpozen. Je grootste bezorgdheid is een goede samenwerking en dat lokt heel wat positieve reacties uit. Schrik niet wanneer je verliefde gevoelens mocht koesteren voor je werkgever of iemand anders met een gezaghebbende positie. In augustus laat je je al die glamour welgevallen.

MAAGD

Jouw liefdesleven in 2019

De transiterende (voortbewegende) Venus bevindt zich op de perfecte plaats in je horoscoop wanneer je op 14 februari Valentijn viert. Het is een uitstekende dag om te genieten en je te vermaken. Heel erg uitbundig wordt dat in jouw geval niet, want je blijft natuurlijk wel altijd gereserveerd. Toch ervaar je de maand februari als bijzonder aangenaam. Je kunt je creativiteit botvieren en als je kinderen hebt, wordt het in hun gezelschap dubbel zo prettig. Je zult merken dat je minder ijverig en werklustig bent dan anders, maar dat is geen schande, Maagd, want ook jij mag je eens laten gaan. Van 1 tot 20 april ben je hartelijk en aangenaam in de omgang en bereid tot compromissen. Tussen 15 mei en 10 juni kom je helemaal tot rust op reis. Voor singles zijn het nu de ideale omstandigheden om iemand met buitenlandse roots te versieren. Van halfweg september tot 10 oktober komt het geld vlot binnen. Anderzijds investeer je nu graag in luxegoederen of misschien wel in een mooi schilderij of beeldhouwwerk.

WEEGSCHAAL

Jouw liefdesleven in 2019

Wedden dat je op Valentijnsdag gezellig rustig thuis doorbrengt, Weegschaal? Misschien voel je je verplicht om enkele vrienden of familieleden uit te nodigen, mogelijk omdat ze anders alleen zijn. Je wilt je over hen ontfermen en dat is edelmoedig van jou. Zelf ben je nu de perfecte, aimabele gastheer/-vrouw. Voor de gelegenheid zorg je voor een heel mooie gedekte tafel. Het is genieten van de huiselijke gezelligheid, mét oog voor schoonheid en elegantie. Relatie is voor jou ontzettend belangrijk, zo belangrijk dat je in feite niet kunt functioneren als je alleen bent. Dat wordt nog maar eens duidelijk tussen 20 april en 15 mei, wanneer Venus door het relatiehuis van je horoscoop beweegt. Je beleeft een romantische periode, zoals enkel Weegschalen dat kunnen. Voor singles zit er zelfs een nieuwe liefde in! Van midden september tot ongeveer 10 oktober kan je uiteindelijk helemaal jezelf zijn, in al je charme, gratie en schoonheid. Je schaft je een nieuwe outfit aan en voor een stralende look verwen je jezelf met een arrangement in het schoonheidssalon.

Jouw Venushoroscoop 2019 Je Liefdesleven In De Kijker Bloom Web Image 2

SCHORPIOEN

Jouw liefdesleven in 2019

Deze Valentijnsperiode nodigt je uit om oog te hebben voor al het mooie in je omgeving. En je mag er van genieten, Schorpioen! Buren en familie, waaronder broers en zussen, maken het leven zoveel aangenamer en rijker. De contacten verlopen heel gemoedelijk en de gesprekken hoeven echt niet zo zwaar te zijn. Toch kan je er niet omheen dat je op 17, 18 en 19 februari verplicht bent om te zeggen waar het op staat, maar dat is slechts tijdelijk. Daarna kijk je opnieuw reikhalzend uit naar de kleine pleziertjes van elke dag. Je voelt je graag omringd door luxe en comfort en het is alsof opeens alle mensen jou hun genegenheid willen tonen. In maart blijf je ook lekker in je eigen vertrouwde omgeving, het liefst met je partner aan je zijde. In april kan er al eens een feestje worden gebouwd. Van 20 april tot en met 15 mei is er romantiek op de werkvloer. Singles blijken niet ongevoelig te zijn voor de charmes van een collega. In augustus ben je ambitieuzer en stel je je hoop op iemand die het 'gemaakt' heeft. Alle financiële zorgen zijn van de baan in november en dat heb je voor een groot stuk te danken aan je partner.

BOOGSCHUTTER

Jouw liefdesleven in 2019

Zet je alvast maar schrap, Boogschutter, want het worden dure Valentijnsdagen. Je springt heel gul om met je geld en wellicht heb je nu al plannen om je geliefde een kostbaar cadeau te schenken. Hij of zij mag van jou gerust een juweel kiezen of een trendy uurwerk of misschien wel een kunstwerk. Het zal in elk geval iets worden waar hij/zij kan mee uitpakken. Een romantisch etentje is uiteraard ook een optie. In april/mei komen dan de (klein)kinderen aan de beurt, want je bent een royale (groot)ouder. Je mag jezelf trouwens ook wel een pleziertje gunnen. Toch maar oppassen dat je niet teveel impulsieve aankopen doet. Tussen midden mei en 10 juni trakteer je mogelijk de collega's op het werk, gewoon omdat je hen aardig vindt of misschien omdat je een promotie te vieren hebt. Juni is dan weer jouw liefdesmaand bij uitstek en als je single bent, lig je nu heel goed in de markt. In november trek je met je aanstekelijk enthousiasme en vriendelijkheid de aandacht van anderen. Je hebt nu nóg meer vrienden dan anders.

STEENBOK

Jouw liefdesleven in 2019

Hoewel de liefdesplaneet Venus met Valentijn in je eigen teken staat en je dus een vriendelijke uitstraling zou moeten geven, loopt het toch niet over van charme en beminnelijkheid, want je bent heel ernstig en bij momenten echt wel zwaar op de hand. Dat is dus een domper op de vreugde. Desondanks ben je tot enige compromissen bereid om er toch maar bij te horen. Je stelt je diplomatisch op en misschien ben je zelfs wat terughoudend om voor je rechten op te komen. Er is geen enkele reden waarom je het feest van de liefde alleen zou moeten vieren, Steenbok. In maart ben je al wat meer in de stemming om geld uit te geven voor je amusement en/of voor je kinderen. In april zal je ervaren hoeveel genegenheid er in je omgeving is. Wellicht laat je anderen in je hart kijken door te zeggen of te schrijven dat je van hen houdt. Als je huis toe is aan een opknapbeurt, dan kan dat perfect tussen 21 april en 15 mei. Je wilt meer comfort en gezelligheid. Juli moet je nu al in je agenda vastprikken om tijd uit te trekken voor je partner/geliefde. Als jullie er zin in hebben, kan je van het ene feestje naar het andere.

WATERMAN

Jouw liefdesleven in 2019

Je bent in een heel altruïstische bui rond Valentijn. Wie weet nodig je wel een dakloze uit om met jou het feest van de liefde te vieren. Je bent nu helemaal in de mood om andermans nood te lenigen. Deze onzelfzuchtige houding zal je in dank worden afgenomen, op voorwaarde dat je niet de martelaarsrol gaat spelen. Als je je geliefde er telkens opnieuw aan herinnert dat hij of zij heel veel geluk heeft met iemand als jij zal de pret er al snel af zijn. In maart is het afgelopen om je voor anderen uit te sloven en op te offeren, want dan kan je de liefde naar je toe trekken, ook al dankzij je frisse en aantrekkelijke verschijning. Van eind maart tot 20 april word je mogelijk op kosten gejaagd door gezinsuitgaven of door de verbouwing of verfraaiing van je woning. Als dat rond is, wil je er even tussenuit en maak je enkele plezieruitstapjes. September/oktober is een ideale periode om te genieten van een exotische reis, een zalige tijd om te ontspannen en even weg te dromen. In november tenslotte, vind je begrip en innerlijke rust bij je vrienden.

VISSEN

Jouw liefdesleven in 2019

De kans is klein dat je Valentijn viert met een etentje met z'n tweetjes, want je wil nu vooral zoveel mogelijk mensen om je heen. Je vrienden, bijvoorbeeld, die moeten zeker van de partij zijn en daarom huur je ergens een restaurant af om de hele meute te ontvangen. Je geniet intens van elkaars gezelschap, zonder dat de een of de andere zich opdringt of de behoefte voelt om op de voorgrond te treden. En je hoeft je alvast geen zorgen te maken dat het feestje uit de hand loopt, want iedereen gedraagt zich heel keurig en fatsoenlijk. In april is iedereen heel aardig voor jou en je krijgt ook meer complimentjes dan anders. Je voelt je in de zevende hemel en je durft al eens wegdromen, maar dat is voor een Vissen niets uitzonderlijks. In juni breng je regelmatig een bezoekje aan je ouderlijke thuis. Leuke herinneringen worden opgehaald. Van eind augustus tot midden september zullen de inkomsten van je partner toenemen en onrechtstreeks is dat ook voor jou een goede zaak. In oktober kan een ontmoeting met iemand van vreemde origine je gevoelens ondersteboven gooien.

Benieuwd naar jouw jaarhoroscoop voor 2019? Lees 'm hier.

Meer lezen?

Jouw Uranushoroscoop

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

David Moerman

Heel nauwkeurige horoscoop, hoop dat alles zo blijft verlopen.

Herlinde Faust

Yes, dat ziet er goed uit! Stieren hebben geluk deze keer!

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

8 zaken die je over het Steenbok-kind wil weten

We zijn nieuwsgierig naar het gedrag van de verschillende tekens in hun jongste jaren. In deze…

Lees meer
Huis & Thuis

Vandaag is traag

Elke ochtend lees ik. Een kwartiertje, halfuurtje... Een ritueel van ​vertragen en vertrouwen.…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Tai Chi Chuan: het antwoord op hedendaagse vraagstukken

Tai Chi Chuan wint de laatste jaren aan bekendheid. Wij kennen het als een serie trage bewegingen…

Lees meer
Bloom december 2019

Word een Bloom’er

  • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2019, jaarhoroscoop 2019, ascendanthoroscoop 2019, je Chinese horoscoop 2019,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Blijf altijd op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!