Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Greta Thunberg: 16 and on a mission (to save the planet)

Astrologie
20/10/2019
Greta Thunberg: 16 and on a mission

Greta Thunberg is intussen de jongste verpersoonlijking geworden van de globale klimaatbeweging. Wie is dit kleine Zweedse meisje, die in staat is om de aandacht van belangrijke vrouwen en mannen te trekken in het kader van de strijd tegen klimaatopwarming?

We voeren een analyse uit op basis van de Vedische astrologie. Dit wil zeggen dat we de Westerse horoscoop 23°54’ terugdraaien. In Greta’s Vedische geboortehoroscoop om 12 uur zien we een heel krachtige Boogschutterenergie door de plaatsing van Zon, Maan en Cheiron in dit vuurteken. Boogschutter is hét sterrenbeeld bij uitstek dat filosofisch nadenkt over het leven op aarde. Dit horoscoopteken bundelt alle objectieve informatie, om daarna idealen in de wereld te verspreiden. Zo ging dat ook bij Greta. Ze verkondigt gepassioneerd haar mening, maar heeft daarbij wel heel wat kennis van zaken, zeker wanneer we rekening houden met haar jonge leeftijd.

De wereld rond

Sagittarius, deels gesymboliseerd door een paardenlichaam, legt lange afstanden af en zijn passie voor reizen is gekend in de astrologische wereld. We zien bij deze Zweedse duidelijk deze idealistische Boogschuttertrilling. De planetoïde Cheiron staat symbool voor ‘genezen’, en is dat nu net niet wat zij probeert te doen? De aarde redden van de desastreuze opwarming? Op achtjarige leeftijd hoorde ze al van de klimaatopwarming en ze begreep niet waarom onze wereldleiders daar niet van wakker leken te liggen. Drie jaar later werd ze depressief en lethargisch. In deze periode stond Pluto samen met haar geboortezon. Pluto is de planeet van intensieve transformatie en het is tijdens deze cyclus dat ze een basis legde van haar plannen om te protesteren tegen deze lakse klimaatinspanningen. In deze jaren vormde Saturnus een spanningsaspect met Uranus en stond ze dicht bij het duo Venus-Mars van haar geboortekaart. De onplezierige kant van Saturnus is dat alles moet wijken om een bepaalde wetmatigheid, regel of kennis onder de knie te krijgen. In haar daghoroscoop staat Uranus tevens strak verbonden met het duo Venus-Mars (90°). Een spanning die verandering wil bewerkstelligen in de huidige omstandigheden. Venus streeft naar harmonie en Mars wil actie. Uranus staat heel krachtig en gunstig in haar geboortehoroscoop, door de plaatsing in zijn eigen sterrenbeeld Waterman. Hier zien we de vernieuwende kracht in dit meisje dat de wereld wil veranderen. De schoolgeneratie geboren tussen 2002 en 2009 bezit een positievere intuïtie door Uranus in Waterman. Deze indigokinderen zullen zich met de jaren kenbaar maken en een grote bijdrage leveren aan een betere wereld, veel meer dan voorgaande generaties. Ze gaan ons allen wijzen op een verschuiving van ons bewustzijn, dat zich nu meer en meer ontwikkeld.

(lees verder onder de horoscooptekening)

Met de boot naar New York

Op 14 augustus 2019 vertrok ze met een racejacht, uitgerust met zonnepanelen en waterturbines vanuit Plymouth (Verenigd Koningrijk) naar New York. Op die dag stond de Maan conjunct of 0° met haar geboortemaan Neptunus in Steenbok. Een voorbode van een lange, slepende zeereis. Neptunus is symbool voor de zee en Steenbok voor doorzettingsvermogen, ongeacht de moeilijkheidsgraad. Doordat ze een heel milieuvriendelijke levensstijl heeft, zoals het afzweren van vliegtuigreizen en het afzweren van vlees, was het ook niet verwonderlijk dat ze koos ze voor de klimaatvriendelijke boottocht. In deze periode verschoof de Zon en Venus over haar radixjupiter in Kreeft. Dat is een waterteken en het sterrenbeeld van de Maan, die tevens een indicator is van de zee. Jupiter staat heel gunstig in Kreeft en vertelt ons dat het over een verre reis gaat. Jupiter is alsook de indicator van haar populariteit bij het volk.

Greta Thunberg astrologie horoscoop youth for climate Bloom web

In de jaren 2018 en 2019 staat de huidige Pluto samen met haar geboortemaan, en Saturnus met haar geboortezon. Het is deze samenstand of conjunctie die haar in contact brengt met machtige figuren. Saturnus vertegenwoordigt ons geweten en dus ook de vermanende vinger voor zaken die faliekant verkeerd lopen. Op 23 september 2019 sprak Thunberg de wereldleiders toe op de klimaattop in New York met de volgende zinnen: “Mensen lijden. Mensen sterven. Volledige ecosystemen storten ineen. We staan aan het begin van een massale uitsterving. En alles waar je over kunt praten, is geld en sprookjes van eeuwige economische groei. Hoe durf je?!”.

Vanaf januari 2020 verplaatsen Saturnus en Pluto zich in het dierenriemteken Capricornus of Steenbok. Saturnus verblijft daar een drietal jaren in, Pluto neemt daar zelfs plaats tot in 2038. In deze periode zal ze proberen de daad bij het woord te voegen. Dit is de kracht van Steenbok om uit eigen initiatief de ideeën van Boogschutter uit te werken. Bedrijven en staatslieden zullen aangespoord worden om concrete zaken uit te werken om de klimaatdoelstelling toch te behalen.

Laten we allen samen duimen voor Greta Thunberg en andere klimaatbeschermers dat zij erin mogen slagen om de wereldleiders te overtuigen om een beter milieu én klimaat te creëren. De wereld is tenslotte van ons allemaal, en er goed zorg voor dragen is onze plicht.

Download de Vedische daghoroscoop van Greta Thunberg

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom