Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Boekreview: 'Ik ben een Waterman, en jij?' van Nele Costers

Astrologie
Bloom
24/08/2022
Boekreview: 'Ik ben een Waterman, en jij?' van Nele Costers

In ‘Ik ben een Waterman, en jij?’ vertelt professioneel astrologe en coach Nele Costers op een no-nonsense manier het eeuwenoude verhaal van de astrologie. Dit boeiende boek vertrekt vanuit het idee dat iedereen zijn of haar sterrenbeeld kent, believer in de astrologie of niet. Bij de meesten stopt het ook daar. ‘Ik ben een Waterman, en jij?’ brengt daar verandering in. Nele vertelt je in haar eerste boek op een heldere en tot de verbeelding sprekende manier alles wat je moet weten over astrologie: van de twaalf (nee, geen dertien) sterrenbeelden, de huizen en planeten tot je ascendant en meer.

De astrologische taal leeft, wordt actief gebruikt en haar symboliek blijft mensen ook effectief helpen.

Nele Costers, astrologe

BLOOM. Nele, wanneer kwam je voor het eerst in contact met astrologie?

NELE. Mijn mama was met astrologie bezig. Als kind zag ik haar ingewikkelde berekeningen maken en schema’s tekenen. Ik was enorm geboeid, maar had ook mijn twijfels. Want hoe kunnen geboortegegevens nu zoveel vertellen over iemands karakter?Toen ze mijn eigen horoscoop uitlegde, was ik onder de indruk, maar nog niet overtuigd. Ze kende me toch ook al 12 jaar. Pas toen ze de horoscoop van een vriendinnetje maakte, stond ik perplex. Want ze haalde daarin punten aan die zelfs ik niet wist over mijn beste vriendin. De fascinatie en nieuwsgierigheid bleven groeien. Ik moest toch toegeven dat je ontzettend veel kan vertellen over iemands persoon aan de hand van zo’n kaart. En toen ik bij mijn mama een eerste basiscursus astrologie volgde, bleef alles vanzelf hangen en ging ik zelf meer en meer kaarten maken. Eerst voor vriendinnen, daarna professioneel, een echte uit de hand gelopen hobby.

BLOOM. Hoe verklaar je de populariteit van astrologie?

NELE. Niet alleen de huidige onzekere tijden (zoals ook tijdens de jaren ‘30, bijvoorbeeld) spelen een rol, maar ook het internet zorgt voor een massale verspreiding. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een horoscoop te vinden. Er zijn apps, websites en bekende astrologen, zoals Chani Nicholas, of The Astro Twins, die een groot bereik hebben op sociale media. Vooral bij millennials is astrologie populair: ze kunnen zonder moeite in wetenschap én in spiritualiteit geloven. Zeker nu religie voor hen niet veel meer uitmaakt. Ze zijn bovendien erg ruimdenkend en zetten vanuit de actuele me-cultuur zelfontwikkeling voorop. Astrologie past perfect in dat plaatje.

BLOOM. Moet astrologie wetenschappelijk bewezen worden?

NELE. Dat is een discussie die al lang aan de gang is. Is de wetenschappelijkheid van astrologie een voorwaarde om waardevol te zijn? Of zien we ze beter als een pseudowetenschap, zoals psychologie? Ik deel hierin de mening van astroloog Stephen Arroyo. Hij vindt dat je van astrologie geen wetenschap hoort te maken. Het logische en mathematische systeem van de astrologie bestaat immers ruwweg 4400 jaar (ze werd bedacht door de Babyloniërs, menen we, echte wiskundeliefhebbers). De astrologische taal leeft, wordt actief gebruikt en haar symboliek blijft mensen ook effectief helpen. Astrologie hoeft dus zeker niet bewezen te worden om nuttig te zijn. Je kan astrologie liever zien als de kunst waarbij de symboliek en de archetypes van de planeten gelinkt worden aan algemene of persoonlijke gebeurtenissen. Een goede astroloog is daarin essentieel.

BLOOM. Waarom dit boek?

NELE. Er is al veel geschreven over astrologie, dat besef ik zeker. En toch is dit niet een zoveelste kopie. Het is niet alleen een prachtig vormgegeven koffietafelboek; het brengt vooral een toegankelijk en breed overzicht van de geschiedenis, evolutie en inhoud van de astrologie. Deze no-nonsense gids helpt je in te zien dat er meer over je astro persona te zeggen valt, dan alleen je sterrenbeeld. Hoeveel meer, leg ik je op een vlotte en frisse manier uit. Met dit werk zal je de complexiteit eindelijk begrijpen. Je kan er ook de betekenis van de belangrijkste planeten in je eigen horoscoop in opzoeken, of meer lezen over het Watermantijdperk waarin we stilaan aanbelanden. Dit werk is sowieso een mooi begin van, of aanvulling op je astroboekencollectie.

Boekreview Nele Costers Ik ben een Waterman en jij Bloom 2206 Banner foto

Wie is Nele Costers?

Nele ondersteunt als psychologisch astrologe in Adara al meer dan twintig jaar mensen. Dat doet ze in klare en concrete taal. Zweverigheid is niet aan haar besteed. Ze brengt hen meer bij over hun eigen psyche, die van anderen of ondersteunt hen als professionele coach. Ze geeft ook astro cursussen. 'Ik ben een Waterman, en jij?’ is haar eerste boek.

Meer info:
www.adara.be | @adara.astrology

Ik ben een waterman en jij Bloom Shop Nele Costers Cover

Ik ben een Waterman, en jij?

Auteur: Nele Costers
ISBN: 9789463935890
Pagina's:1 92
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Prijs: €24,95

Bestel jouw exemplaar in de Bloom Shop!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Lente-equinox: plant je intenties met Godin Ostara

Op woensdag 20 maart 2024 om 04.07 uur (met Antwerpen als locatie) vieren we het jaarlijks…

Lees meer
Astrologie

Venus in Steenbok • 24 januari tot 16 februari 2024 • Wees toegewijd

Op 24 januari 2024 verhuist Venus van het sterrenbeeld (of liever dierenriemteken) Boogschutter…

Lees meer
Inspiratie

De spirituele taal van bloemen

Bloemen hebben altijd al een intrigerende aantrekkingskracht gehad op ons. Hun prachtige kleuren,…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom