Home

Overige

Mijn account

Boekreview: De nieuwe astrologie - Yves Polet

Astrologie
Bloom
24/06/2019
Boekreview: De nieuwe astrologie

Yves Polet is reeds jaren bedreven in de astrologische leer. Bovenal is het zijn passie, en die deelt hij graag met anderen. Zo schreef hij reeds tal van artikels voor Bloom, waarin hij hedendaagse gebeurtenissen verklaart op basis van de kosmos. Nu schreef hij zijn kennis ook neer in een boek, met de nieuwe astrologie in de hoofdrol. Daarmee wil hij bepaalde misverstanden en achterhaalde ideeën over deze strekking voor eens en altijd de wereld uit helpen.

In dit boek van Yves Polet leer je hoe de astrologie een leidraad in je leven kan vormen. Deze kosmische kennis is voor iedereen bewustzijnsverruimend. Het grote verschil met de andere astrologische literatuur, is het gebruik van de siderische of de wetenschappelijke sterrenbeelden. Dit kosmische weten is gestoeld op de vedische astrologie en biedt meer dan 40 jaar praktische ervaring met zichtbare resultaten. Met dit boek heb je een duidelijk, klaar en eenvoudig interpretatiesysteem in handen die je de weg wijst in het astrologische labyrint. Uniek is de combinatie van westerse, vedische en siderische astrologie die je in dit vakboek terugvindt.

Een astrologisch houvast

”Yves is ervan overtuigd dat 80% van de lezers zal vaststellen dat ze behoren tot een ander dierenriemteken.”

Het oeuvre omschrijft de sterrenbeelden, zon, maan, de planeten en een eenvoudig huizensysteem. Yves is ervan overtuigd dat 80% van de lezers zal vaststellen dat ze behoren tot een ander dierenriemteken. Het gebruik van de maanknopen wordt uitgelegd volgens de wijze, spirituele visie van de vedische astrologie. Je leert een horoscoop trekken door het simpele gebruik van een softwareprogramma. Voor de cijferfanaten wordt er in detail uitgelegd hoe je een correcte horoscoop manueel kunt berekenen. De theorie wordt telkens vergezeld door een praktisch voorbeeld, in dit geval geboortehoroscopen van reële personen. De schrijver toont aan dat elke mens uniek is door de ascendant en de hoekverhoudingen tussen hemellichamen. Elk mens vertoeft in een bepaald kosmisch ritme, deze kennis wordt uit de doeken gedaan in het hoofdstuk 'astrologische voorspellingstechnieken'. Een echte aanrader dus, voor wie het fijne wil te weten komen over de rol van astrologie in een mensenleven.

Over de auteur

Al sinds zijn 16e is Yves Polet gepassioneerd door de astrologie. Hij volgde verschillende opleidingen om de westerse en vedische astrologie onder de knie te krijgen. Hij is tevens freelance schrijver bij diverse tijdschriften. Na meer dan 40 jaar observatie en het toetsen van de astrologische leer aan de werkelijkheid, is de auteur nu een vijftal jaar beroepsastroloog. Naast zijn astrologische kennis bezit hij een spirituele gave. De parapsychologische en spirituele wereld vormt één van de rode draden in zijn leven. Hij tekent dan ook dikwijls present op de Spirituele Beurzen van Bloom.

De Nieuwe Astrologie 9789463880879 Yves Polet Bloom Web

De nieuwe astrologie
Yves Polet
ISBN: 9789463880879
147 pagina's
Je vindt het boek hier!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Het enneagram: een eeuwenoude leer voor meer zelfkennis

De denk- en belevingswereld van de mens kan reeds eeuwenlang op belangstelling van geleerden…

Lees meer
Liefde & Relatie

Scheiden of blijven?

In januari blijkt ‘scheiden’ het meest gezochte woord op Google. De feestdagen veroorzaken maar al…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Gezond blijven in coronatijden met Ayurveda: bescherm jezelf tegen ziekmakers met deze tips

Geneeskunde is bijna net zo oud als de mensheid zelf. Al eeuwenlang proberen geleerden mensen te…

Lees meer
Bloom 3 - 2021

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom