26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Astrologie en voeding: voedingsadvies op maat van je sterrenbeeld en element

Astrologie
Bloom
27/09/2021
Astrologie en voeding: voedingsadvies op maat van je sterrenbeeld en element

Als het over gezondheid gaat, heeft iedereen hetzelfde doel: in balans komen en blijven. Dit kan natuurlijk niet zonder een stressvrij leven, regelmatig bewegen en een gezond voedingspatroon. Vanuit de astrologie weten we dat elk dierenriemteken andere voedingsbehoeften heeft. In dit artikel Astrologie en Voeding lees je daar meer over. Het gaat hier echter uitsluitend om richtlijnen. Dit artikel is vooral bedoeld als inspiratie en ondersteuning van een gezonde levensstijl. Geïntrigeerd? Lees snel verder.

Consulteer bij twijfel of terugkerende klachten altijd een arts of voedingsdeskundige.

Zonder dat je het misschien beseft, wordt elk facet, elk domein van je leven beïnvloed door de positie van de planeten op het moment van je geboorte. Je sterrenbeeld is in dit opzicht belangrijker dan je wellicht vermoedt. Je sterrenbeeld of - beter - dierenriemteken is namelijk de sleutel tot iemands aard, gewoonten, levensloop en gezondheid. Je sterrenbeeld bepaalt zelfs je eetgewoonten en welk soort dieet het beste voor jou werkt. Aan de hand van je dierenriemteken kan jij dus heel makkelijk jouw voedingspatroon optimaliseren.

Slechts weinigen onder ons hebben nog nooit een dieet gevolgd. Om gewicht te verliezen, onze spijsvertering te stimuleren, overtollige voeding te beperken, moeten we discipline en motivatie aan de dag leggen.

Geen one size fits all

Een evenwichtig dieet is belangrijker dan ooit. We willen niet alleen lekker, maar vooral ook gezond eten. De juiste voeding verbetert onze gezondheid en reduceert de kans op ziekten. Helaas bestaat er geen wonderformule, geen ‘one size fits all’-voedingsschema. Het kan een heuse zoektocht zijn om te ontdekken welke voeding het beste aansluit bij jouw noden en jouw levensstijl. Het is namelijk niet alleen van belang wát je eet, maar ook hoe je lichaam erop reageert. Misschien ben je juist wel een van die mensen die z'n lichaamsgewicht ziet toenemen alleen al bij het zien van een cheeseburger. Of wie weet, behoor je tot de gelukkigen die alles kunnen eten zonder een gram aan te komen.

Astrologie levert belangrijke inzichten met betrekking tot je voedingskeuze, je verteringsprocessen en zelfs je algemene gezondheid. Zo zeggen we wel eens dat Stieren echte lekkerbekken zijn en dat Tweelingen hun leven lang een slanke lijn behouden. Verder spelen hierbij de elementen Vuur, Water, Aarde en Lucht een cruciale rol. Dan rest er de vraag wat het beste voedingsadvies is, rekening houdend met jouw teken én element?

Astrologie en voeding Online B Plus Bloom 2106 2021 vuur
Ram

Ram

Een Ram heeft vaak last van hoofdpijn. Migraine is een veel gehoorde klacht. Dit kan door spierspanning en stress ontstaan of door schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Aspirine of een pittige workout kan dan helpen, maar ook de voeding moet van naderbij worden bekeken. Sla in ieder geval zo weinig mogelijk maaltijden over. Eet regelmatig een banaan en drink sinaasappelsap. Verder zijn vooral perzik, ananas, pruimen, sperziebonen, boerenkool, spruitjes, asperges en wortelen aan te raden. Voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden, zijn kant- en-klaar-gerechten en dan vooral de vleesproducten. Ook Ve-tsin, dat vaak in Chinese gerechten wordt gebruikt, is funest voor Rammen. Nuttig verder regelmatig zuivelproducten, brood en graanproducten. Die bevatten een vitamine-B complex dat een Ram hard nodig heeft.

Tot slot ben je als Ram een ‘impulsieve’ eter. Je houdt niet echt van koken en het kan je weinig schelen hoe de maaltijd wordt geserveerd, zolang je buikje maar gevuld is. Geduld is niet je sterkste eigenschap, dus wacht je niet graag op je maaltijd en daarom ben je waarschijnlijk een regelmatige bezoeker van fastfoodtenten. Je bent eerder mager dan dik, omdat je een goede verbranding hebt, maar veel hangt ook af van het dierenriemteken waarin je geboorte-Maan staat.

Tip! Kies voor gezonde snacks met voldoende groenten, maaltijdsoepen en eenpansgerechten. Wil je afvallen, geef dan de voorkeur aan een individuele, competitieve sport. Dit past beter bij jou dan een dieet.

Leeuw

Leeuw

Bij een Leeuw speelt vooral de rug regelmatig op en verder kunnen er problemen zijn met het hart en de bloedsomloop. Producten die vooral slechte cholesterol bevatten, kan je als Leeuw maar beter laten staan. Dat zijn onder meer rood vlees, orgaanvlees, kreeft, garnalen, eieren en andere zuivelproducten. Voor jou zijn voedingsmiddelen met veel proteïnen aan te raden, zoals gevogelte (zonder vet), witvis, kalfsvlees, eiwit, sojabonen en magere zuivelproducten. Ook vezelrijk voedsel is een must. Denk daarbij aan fruit, groenten, verrijkte brood- en graanproducten en zemelen. Sardines, haring, tonijn en de bijbehorende oliën zijn voor jou een weldaad. Wees echter zuinig met boter en olijf- of zonnebloemolie, want die bevatten enkelvoudige onverzadigde vetten, die slecht zijn voor de cholesterol.

Van nature ben je niet super slank en veel hangt af van je gemoedstoestand. Als je goed in vel zit , dan verbrand je flink wat calorieën, maar wanneer je niet zo vrolijk bent, vliegen de kilo’s er zo weer aan en dan is het ook niet vanzelfsprekend om ze weer kwijt te geraken. Je houdt als Leeuw van voeding met een kwaliteitslabel en in tegenstelling tot de Ram hou je wel van goed eten, dat in een aantrekkelijk, luxueus kader wordt geserveerd. Je kiest voor het duurdere restaurant, waar tijdens de maaltijden ook amusement is voorzien.

Tip! Je mag voldoende koolhydraten (granen) eten, maar geef de voorkeur aan volkoren graanproducten en eet ze gescheiden van eiwitten (zoals vlees en vis). Werk aan een positief zelfbeeld, zodat je geen troost hoeft te zoeken in voedsel of drank.

Boogschutter

Boogschutter

Als Boogschutter heb je baat bij diverse voedingsmiddelen en eetgewoonten. Je lever, galblaas en hypofyse hebben extra aandacht nodig, zo ook je heupen en bekken. Je mag zeker niet overmatig eten en drinken en het best laat je alcohol en gebraden en gefrituurd voedsel links liggen. Wees matig met vlees, zuivelproducten, suiker en zout. Groenten, fruit en graanproducten mag je daarentegen in overvloed nuttigen. Je moet voldoende vitamine A, D, E en K binnen krijgen en die vind je in wortelen, spinazie, broccoli, zaden, noten, sojabonen en plantaardige oliën, maar ook in bladgroenten, magere yoghurt, kool, kikkererwten, sperziebonen, linzen, rijst en eigeel. Verder is peterselie als supplement goed voor jou.

Het teken ‘Boogschutter’ symboliseert de hoorn des overvloeds, vandaar dat je tafel rijkelijk gevuld is met allerlei lekkernijen. Exotisch eten doet je watertanden! Je houdt van grote porties en je hebt de neiging te veel te eten. Je hebt een doel nodig in je leven. Zoek iets wat bij jou past, zodat je minder behoefte hebt aan ongezond eten en drinken.

Tip! Eet kleinere porties, over de dag verdeeld (minstens 6 kleine maaltijden) om je suikerspiegel op peil te houden. De lever is je gevoelige plek; wees daarom matig met alcohol en sterk gekruid voedsel.

Astrologie en voeding Online B Plus Bloom 2106 2021 AARDE
Stier

Stier

Een Stier leeft Bourgondisch. Dat geeft wel eens gewichtsproblemen. Verder zijn de keel, hals en huid zwakke plekken bij de Stier. Om niet te veel aan te komen, is het van belang om drie gezonde maaltijden per dag te nuttigen en weinig tussendoortjes te nemen. Drink minimaal 8 glazen water per dag. Zout en zoute voedingsmiddelen houden vocht vast en zijn dus af te raden, evenals cafeïne. Veel beter is het om cichoreikoffie of kruideninfusies te drinken, zoals bijvoorbeeld vlierbessenthee. Haal een blender of fruitpers in huis, want die verse vruchten- en groentesappen heb je echt wel elke dag nodig. Experimenteer ook eens met smoothies en andere mixen met magere zuivel.

Als Stier ben je een echte lekkerbek. Je houdt van koken en lekker eten, maar je bent al tevreden als de maaltijd eenvoudig, maar smakelijk bereid is. Je kiest voor kwaliteit en natuurlijke voeding. Als Aardeteken hou je waarschijnlijk van zuur, zoals augurken, zuurkool en van koud eten. Als je niet goed in je vel zit, grijp je naar zoet en vet en eet je te veel. Dit verstoort je stofwisseling, waardoor je een opgeblazen gevoel krijgt. Van zodra de weegschaal iets te veel aangeeft, zal je al snel op een streng dieet overschakelen.

Tip! Eet regelmatig kleinere porties en biologisch. Vermijd voedsel waarvan je achteraf een onbehaaglijk gevoel krijgt. Vermijd (zoete) nagerechten. Gebruik bij het bakken niet te veel vet en geef de voorkeur aan koudgeperste oliën, zoals hennepolie of koolzaadolie. Je kunt je vetverbranding verhogen door meer te bewegen, het liefst in de buitenlucht, en met extra spieroefeningen.

Maagd

Maagd

Een ontspannen levensstijl is nodig om je lichaam in conditie te houden. Helaas lukt je dat niet altijd vanwege je nerveuze geaardheid. Je hebt regelmatig last van slapeloosheid, paniekaanvallen of spijsverteringsproblemen. Toch beschik je over een snelle stofwisseling. In dit geval is het raadzaam om vijf tot zes (kleinere) maaltijden per dag te nuttigen. Als je te veel ineens eet, gaat je eten zwaar op de maag liggen. Gas producerende voedingsmiddelen en scherpe kruiden zijn niet geschikt voor jou. Een vegetarisch eetpatroon is ongetwijfeld de beste optie. Dan moet je er wel voor zorgen dat je op een andere manier extra vitamine B12 inneemt. Peulvruchten, spliterwten en linzen zijn aan te raden, vooral vanwege hun hoog proteïnegehalte. Eet ook regelmatig zilvervliesrijst, bonen, sojaproducten, pompoen- en zonnebloempitten.

We vertellen je niets nieuws door te zeggen dat je een pietje-precies bent, niet in het minst op het vlak van voeding. Heel wat Maagden leven volgens strenge voedingsvoorschriften of zijn vegetariër. Ze zien erop toe dat de mensen in hun omgeving eveneens evenwichtig en gezond eten. Als Maagd kies je je voeding eerder met je hoofd dan vanuit een buikgevoel. Je eet op vooraf uitgestippelde tijdstippen.

Tip! Schenk aandacht aan je lichaamshouding tijdens het eten, want hierdoor kan je al kleine spijsverteringsproblemen voorkomen. Kies voor simpel, gezond eten met veel groenten, fruit en sappen. En ga voor 100% biologisch!

Steenbok

Steenbok

Voeding heeft evenzeer effect op botten en gewrichten en dat is precies waar Steenbokken moeten op letten, want zij krijgen in de loop van hun leven niet zelden problemen met de knieën, botten, huid, gewrichten en het gebit. Dit kan op de duur leiden tot artritis, reuma, osteoporose en ontstekingen van het tandvlees. Calcium is een belangrijk mineraal voor jou, Steenbok. Je treft het aan in melkproducten. Nuttig dan wel de vetarme varianten, om een te hoog cholesterolgehalte te voorkomen. Verder zijn zalm, sardines, noten, tofu, sinaasappels, broccoli, boerenkool, spinazie en tomaten goed voor je lichaam. Geraffineerde suikers en cafeïne moet je met mate gebruiken. Wat Alfalfa, wilde yam en smeerwortel bevorderen de calciumopname. Silica, een kruid dat verkrijgbaar is in de vorm van thee, is eveneens zeer aan te bevelen. En vergeet niet te bewegen, want rust roest.

Als Steenbok beschik je over een enorm doorzettingsvermogen. Je neemt verantwoordelijkheid voor je lichaam en je bent voorzichtig met wat je eet. Doorgaans heb je geen last van overgewicht, maar indien je geboren bent rond een Volle Maan, dan bestaat de kans dat je emoties, en dus water vasthoudt. Je hebt een voorkeur voor traditionele gerechten, zoals vlees met aardappelen en groenten.

Tip! Luister naar wat je smaakpapillen je vertellen over welk voedsel goed voor je is. Kies voor eenvoudige gerechten. Wees je ervan bewust dat ook jij je onbehagen 'wegeet'. Wees niet te streng voor jezelf!

Astrologie en voeding Online B Plus Bloom 2106 2021 LUCHT
Tweeling

Tweelingen

Het zenuwstelsel, de schouders, armen en longen kunnen bij Tweelingen wel eens opspelen. Voeding kan ook bij hen verlichting brengen en kwalen helpen voorkomen. Tweelingen zorgen niet altijd goed voor zichzelf, omdat ze zelden de tijd nemen om goed te koken. Hun eetgewoonten zijn dan ook zeer onregelmatig te noemen. Fastfood lust je als Tweeling wel, maar is ronduit ongezond. Dit kan beter vervangen worden door een salade met rauwe groenten, fruitsalades, vis of gegrilde kip. Gefrituurde etenswaren zijn te vermijden, evenals vette jus. Nuttig lichte dressings of vinaigrettes en niet te veel zout. Gebruik verse kruiden, zoals rozemarijn, basilicum en dille om het voedsel smaakvol te maken.

Als Tweelingen ben je meestal onderweg en daardoor niet gauw aan het fornuis aan te treffen. Je gaat vooral uit eten, gezellig, maar met een voorkeur voor lichte maaltijden. Je houdt van nieuwe trends en hapjes.

Tip! Kies voor licht verteerbaar voedsel, liefst biologisch. Gun jezelf de tijd om goed te eten. Voeg 1 x per week vette vis toe aan het menu. Veel kleine hapjes, maar dan licht en gevarieerd, zoals sushi. Je bent geen sportfanaat, maar probeer het aangename aan het nuttige te koppelen.

Weegschaal

Weegschaal

Problemen met de huid, nieren en alvleesklier komen bij de Weegschaal nogal eens voor. En met de juiste voeding kan er best het een en ander voorkomen of verlicht worden. Al te vet voedsel, een overvloed aan zoetigheid of te veel alcohol doen jou, Weegschaal, echt geen goed. Regelmatig bewegen is een must, om vet, vocht en onzuiverheden uit het lichaam te helpen elimineren. Zes tot acht glazen water per dag zijn een must. Chocolade, koffie, cola en zout moet je met mate nuttigen. Groene en gele vruchten, zoals zoete aardappelen, pompoenen en abrikozen zijn dan weer zeer aan te bevelen, net als vezelrijk voedsel, zoals zemelen. Maar ook radijs, selder, komkommer, peterselie, haver, asperges en wortelen komen best regelmatig op het menu voor. Als extraatje kan je cranberry gebruiken.

Als Weegschaal doe je er alles aan om er goed uit te zien, maar wanneer je uit balans bent, snak je naar snoep of alcohol. Helaas verstoort een overmaat aan suikers je bloedsuikerspiegel. Je geeft de voorkeur aan een evenwichtige, kleurrijke maaltijd, die aantrekkelijk geserveerd wordt.

Tip! Wees zuinig met suiker en probeer de emotionele patronen achter je suikerdrang te achterhalen. Dans en beoefen yoga zodat je je innerlijk evenwicht terugvindt. Drink voldoende water om je nieren te stimuleren.

Waterman

Waterman

Als Waterman hecht je niet zoveel belang aan eten. Je hebt weinig aandacht voor de kwaliteit van het voedsel dat je innneemt. Het ene moment let je op wat je eet en bij een volgende maaltijd stop je jezelf vol met rommel die geen enkele voedingswaarde bezit. Je snoept te veel en het gebruik van snelle suikers is wellicht je grootste probleem. Je houdt best wel van een streepje muziek tijdens de maaltijd. Je houdt van experimenteren met voeding, wat niet zelden tot eigenaardige combinaties leidt. Je bent altijd te verleiden met een schaaltje verse aardbeien.

Je bloedsomloop is je zwakke plek. Je hebt last van een te lage bloeddruk, van opgezwollen enkels en kuiten en spataderen. Je endocriene systeem werkt niet optimaal. Lichamelijke activiteit is onontbeerlijk om de bloedcirculatie te stimuleren. Denk hierbij aan joggen, lopen, fietsen, zwemmen of stevige wandelingen. Roken is vooral voor een Waterman heel erg schadelijk, evenals. Ginkgo Biloba is een voedingssupplement dat op jouw lijf is geschreven. Verder raden we je brandnetelthee en spinazie aan, evenals radijzen en wortelsap. Asperges, soep, ovenschotels en stoofpotjes mogen geregeld op het menu staan. Pastagerechten en rijst vallen bij jou eveneens in de smaak.

Tip! Vermits je weinig aandacht besteedt aan de kwaliteit van voeding is het aangewezen om bijkomend een aantal goede voedingssupplementen in te nemen. Vraag hieromtrent advies aan een voedings- en gezondheidsconsulent.

Astrologie en voeding Online B Plus Bloom 2106 2021 Water
Kreeft

Kreeft

Als Kreeft ben je huiselijk en hou je van lekker en gezellig eten. Tijdens de feestdagen voel je je helemaal in je element. Je nodigt graag familie en vrienden uit voor een gezellig diner bij je thuis. Je vindt het fijn als anderen voldaan bij jou van tafel gaan. Het bereiden van maaltijden voor anderen is voor jou een kwestie van trots en geeft je het gevoel dat je onmisbaar bent. Je hebt een voorkeur voor de traditionele keuken. Maar wanneer het even niet mee zit, verval je al snel in een ‘emo’ eet- en drinkgedrag.

Borst, maag en spijsvertering vergen van jou extra aandacht. Indien je even buiten de lijntjes kleurt, heb je in no time last van brandend maagzuur, indigestie of een voedselallergie. Vooral lactose-intolerantie komt vaak voor bij een Kreeft. Een voedselallergietest is dus zeer aan te raden. Melk- en melkproducten moeten in beperkte mate worden geconsumeerd en desnoods vervangen door sojaproducten. Waterkers, sla, broccoli, zalm en kool zijn dan wel weer heel goed, evenals sinaasappelsap waar extra vitamine D aan toegevoegd is. Munt en anijs brengen de spijsvertering tot rust. Tot slot zijn ook vlees, eigeel, rogge, rozijn, citroen, ui en prei goed voor jou.

Tip! Zelfdiscipline is belangrijk voor jou. Therapieën om je emotioneel evenwicht te handhaven of te herstellen zullen ongetwijfeld soelaas bieden. Je bent niet zo’n sportief type, maar wandelen, fietsen en zwemmen, dat moet toch kunnen. Drink veel water, met of zonder bubbels.

Schorpioen

Schorpioen

Als Schorpioen heb je een bijzondere, maar complexe relatie met eten. Zo zit je nu eenmaal in elkaar, Schorpioen. Het getuigt van moed als anderen je uitnodigen voor een etentje bij hen thuis. Indien je het geserveerde lust, zal je met al je zintuigen genieten en het met heel veel smaak opeten. Maar wanneer er ook maar iéts is dat jou niet bevalt, laat je dat ook meteen merken. In dat geval laat je je bord halfleeg staan. Meestal heb je geen last van overgewicht, althans zolang je alles onder controle hebt. De positie van de Maan in je horoscoop is hierin bepalend. Je houdt van pittige gerechten en van een mals stuk vlees.

De blaas, prostaat, geslachtsorganen en het endocriene stelsel vallen onder het teken Schorpioen. Je hebt heus wel eens last van aambeien, blaasontsteking of constipatie. Vermijd de consumptie van al te veel dierlijke vetten. Ook geraffineerde suikers zijn voor jou ware boosdoeners. Laat toetjes en andere zoetigheden liever staan. Een vezelrijk dieet komt je gezondheid zeker ten goede, en daarom raden wij jou het gebruik van groenten, fruit en volkorenproducten ten zeerste aan. Denk hierbij aan appels, perziken, frambozen, mandarijnen, spruiten, bloemkool, spinazie en courgettes, maar ook kidneybonen, volkoren ontbijtgranen en meergranenbrood. Vul dit aan met gemberthee, heldere soepen en vruchten- en groentesappen. Laat zout zoveel mogelijk voor wat het is en rooster of grill vlees, gevogelte en vis.

Tip! Verdeel je maaltijden in kleine porties over de dag. Neem voldoende voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium en las af en toe een sapkuur in. Die laatste plan je best in de maand februari. Beperk ongezonde vetten en alcohol. Eet voldoende vezels. Die vind je vooral in volkorenproducten.

Vissen

Vissen

Als emotionele Vissen neig je naar zelfmedelijden en ben je gevoelig voor verslavingen, waaronder alcohol. Je neemt makkelijk spanningen over uit de omgeving en je kunt moeilijk je grenzen afbakenen. Als je onzeker bent, grijp je naar suiker en alcohol is je bondgenoot wanneer je gespannen bent. Van nature ben je geen snoeper en nagerechten kunnen jou gestolen worden.

Je houdt makkelijk vocht vast. Slijmvorming is bij Vissen een veelvoorkomend euvel. Verder ervaar je problemen met de voeten en de klieren. Het gevolg is: gezwollen enkels, branderige ogen of zwaarlijvigheid. Dat maakt van alfalfa een prima voedingssupplement voor jou, dat je toevoegt in salades of drinkt als thee. Eet niet te veel, drink met mate en vermijd verslavingen. Om de weerstand te verhogen en stress en ziekte te voorkomen, is een dieet van groene bladgroenten, spinazie, tomaten, rozijnen, volkorenproducten en peulvruchten een prima idee. Een keer per week orgaanvlees is een goede aanvulling. Daarnaast ben je verlekkerd op amandelen, schaal- en schelpdieren én lever. Drink gerust meerdere koppen brandnetelthee per week.

Tip! Zorg voor een harmonieuze, relaxte sfeer tijdens het eten. Je spijsvertering wordt met name beïnvloed door de emoties die jou tijdens de maaltijd beroeren. Geef de voorkeur aan lichte maaltijden, zoals vis met voldoende groenten of vegetarische gerechten.

Welke veranderingen voer jij vanaf nu door in jouw eetpatroon?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Pluto aan zet

Zoals velen van jullie misschien wel weten, wordt elke planeet geassocieerd met eigen energetische…

Lees meer
Inspiratie

Authenticiteit in de 4 fases van persoonlijke groei

Je hoeft de Tarotkaarten niet per se te leggen om er wijsheid uit te puren. De vier universele…

Lees meer
Meditatie

Mediteren als manifestatietool

Wat kan mediteren toch veel verschillende reacties oproepen! De één zweert erbij, de ander zegt er…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom