Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Gypsy Waarzegkaarten: betekenis, dagkaart en oefening

Gypsy Waarzegkaarten: betekenis, dagkaart en oefening

De complete Gypsy waarzegset biedt je inspiratie voor je dagelijkse leven. Naar aanleiding van de release van deze Gypsy Waarzegset van Fabio Vinago en U.S. Games presenteren we je hieronder de 52 Gypsy Waarzegkaarten. Trek gerust je gratis dagkaart, maak kennis met de betekenissen van de Gypsykaarten door op de afbeelding te klikken of vind onder het overzicht aan kaarten een legmethode die een blik werpt op je beroepsleven. Veel inspiratie alvast!

De complete Gypsy Waarzegset

De kaartenset is te koop bij bloom

De complete Gypsy waarzegset - Fabio Vinago - boek + 54 kaarten De kunst van de zigeuners als inspiratie voor je dagelijkse leven 'De complete Gypsy waarzegset' biedt je inspiratie voor je dagelijkse…

Koop nu

Gypsykaarten: een lange voorgeschiedenis

De Gypsykaarten kennen een lange voorgeschiedenis. Het zigeunervolk was dan ook uiterst gedreven in het voorspellen met deze kaarten. Niet ongewoon, aangezien de voorspeltechnieken van de Gypsies veelzijdig en uniek zijn. In deze bijdrage nemen we De Complete Gypsy Waarzegset (incl. 52 full-color kaarten) onder de loep. Een geheel nieuwe manier van waarzeggen aangevuld met een aantal legpatronen die jou onderdompelen in de wereld van de auteur.

De Gypsy waarzegkaarten werpen een blik op je beroepsleven

Het is algemeen geweten dat vragen over de liefde de populairste soort zijn waar kaartleggers dagelijks mee geconfronteerd worden. Maar wisten jullie ook dat vragen over carrière, werk en financiën met grote voorsprong de tweede plaats veroveren? Een thema dat bij heel wat mensen voor slapeloze nachten zorgt, dus. Daarom wijdt Fabio Vinago deze bijdrage aan een Gypsy legpatroon dat antwoorden kan bieden op al je werkgerelateerde vraagstukken. Zullen doorgroeimogelijkheden gerealiseerd worden of is een ontslag onvermijdelijk?

Voor deze legmethode nemen we de persoonskaart uit het Gypsy kaartspel. Voor een man is dit kaartnummer 19 (De Heer), voor een vrouw is dit kaartnummer 18 (De Dame). In dit voorbeeld zullen we werken met de persoonskaart van de Dame.

We schudden de kaarten en waaieren deze open. We trekken 7 kaarten en leggen ze open zoals je op de afbeelding kan zien.
Kaarten 1, 2, 3 en 4 gunnen ons een blik op de huidige werksituatie van de vraagstelster. Wat speelt er momenteel op haar huidige werkplaats?
Kaarten 5, 6 en 7
laten ons de nieuwe werksituatie en de uitkomst zien. Wat kan ze ondernemen en welke weg zal ze inslaan?

Werk volgens de gypsy kaartleggen legging Bloom web

Kaart 1 - De Slang laat ons vijandigheid, jaloezie, afgunst en mislukkingen zien op haar huidige job.
Kaart 2 - De Maan weerspiegelt de emoties die gepaard gaan met de huidige werksituatie waarin deze dame momenteel verkeert.
Kaart 3 - De Toren
symboliseert de (innerlijke) strijd en blokkades die deze vrouw ervaart op haar werk.
Kaart 4 - De Vos
behoedt ons voor listigheid, valsheid en onbetrouwbaarheid die de huidige werksfeer typeren.

Dit is de werksituatie zoals ze er nu bijligt:


Kaart 1 De Slang + kaart 2 De Maan
maken duidelijk dat er bij de dame afgunstige omstandigheden spelen op haar werk. Collega’s voor wie ze moet opletten (klaverendame) die ervoor zorgen dat de dame haar huidige job serieus in vraag stelt (De Maan + De Toren). Ze voelt zich geblokkeerd waardoor ze heel wat paniek ervaart. De Maan die omringd wordt door negatieve kaarten duidt op een soort aftakeling. Ze voelt zich niet meer goed bij deze omstandigheden. Ze heeft het gevoel dat ze dagelijks moet omgaan met onbetrouwbare en valse mensen (De Vossen).

De oplossing voor de dame

Kaart 5 Het Huis + kaart 6 Het Schip + kaart 7 De Vissen tonen aan dat de dame op dit moment behoefte heeft aan rust. Het liefst zou ze even haar verstand op nul willen zetten en genieten van het alleen-zijn (Het Huis). Eens ze de rust nabij is, zien we met Het Schip + De Vissen een zelfstandige activiteit liggen. Misschien moet deze vrouw overwegen om zelf een zaak op te starten?

De harten zijn in de meerderheid, en dat betekent dat deze stap/keuze gebaseerd is op haar drang naar sentimenteel geluk, zich beter in haar vel voelen en terug gepassioneerd haar job uit te oefenen. De enige vereiste is wel dat ze haar huidige job hiervoor achter zich laat.

Conclusie

Het is duidelijk dat deze dame wordt neergehaald, mede door blokkades, afgunst en jaloezie in haar professionele leven. De passie en de zin zijn compleet van het toneel verdwenen. Dat werd duidelijk gemaakt door De Toren + De Maan. Het potentieel en de mogelijkheden om iets zelfstandig op te starten is duidelijk zichtbaar (Het Huis + Het Schip + De Vissen). Ze hoeft zich ook niet onnodig zorgen te maken over eventuele financiële repercussies die zo'n keuze met zich kan meebrengen, want De Vissen belooft haar een zekere mate financiële stabiliteit.

Tot slot betrekken we er de kaartkleuren (medaillons) bij:

Kaart 1 tot en met 4:
voor ons liggen twee harten en twee klaveren. Met de harten zien we emoties, eigenliefde, situaties waar we ons wel en niet goed bij voelen. Met de klaveren constateren we een verstoorde communicatie, paniek, zorgen, jaloezie en afgunst. Op haar job zal deze vrouw moeite hebben om ‘die collega’s' aan te spreken en op te komen voor zichzelf. Ze laat zich wat intimideren waardoor haar eigenwaarde (harten) in strijd ligt met de paniek die ze ervaart (de klaveren).

De bovenstaande tekst werd opgesteld door Fabio Vinago en geredigeerd door Bloom.

Over de 'Complete Gypsy Waarzegset'

Toekomstvoorspellingen hebben ons in de loop der geschiedenis steeds bijzonder geïntrigeerd. De Gypsykaarten kennen een lange geschiedenis van waaruit de combinaties van het medaillon en de fraaie betekenissen op de kaarten op een gedetailleerde manier geduid kunnen worden. De Complete Gypsy Waarzeg Set bevat 54 kaarten en een toegankelijk boek om te leren kaartleggen met deze bijzondere set. Deze zigeunerkaarten zijn een ultieme sleutel om inzichten te verkrijgen in het verleden, het heden en de toekomst. De legpatronen in dit boek zijn zodanig samengesteld dat ze op elke situatie kunnen toegepast worden.

In de Bloom Shop

Bestel de De complete Gypsy Waarzegset in de Bloom Shop

Prijs: €26,95
Inclusief: 54 full colour kaarten + boek
Auteur: Fabio Vinago
Aantal pagina's: 160
Afmetingen: 20 x 15 x 3,5 cm
ISBN: 9789072189158

Meer lezen?

(Online) cursussen of workshops kaartleggen?

Vind hier onze agenda met betrekking tot cursussen en workshops kaartleggen (voor beginners én gevorderden)

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom